אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יועצו הכלכלי של רה"מ יבחן את דחיית ביטול הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים צילום: גיא אסיאג

יועצו הכלכלי של רה"מ יבחן את דחיית ביטול הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע שפרופסור אבי שמחון יבחן את הנושא בעקבות בקשת שר הרווחה חיים כץ. כץ: "הדחייה תאפשר הקמת ועדה שתתווה דרך להחלת ביטוח סיעודי ממלכתי"

12.11.2017, 13:13 | אדריאן פילוט

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה ויועצו הכלכלי של ראש הממשלה, פרופסור אבי שמחון, יבחן את האפשרות לדחות בשנה את ביטולם של הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים. כך החליט ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבקשתו של שר הרווחה חיים כץ.

קראו עוד בכלכליסט

כץ הודיע בישיבת פורום שרי הליכוד לפני זמן קצר על ההסכם אליו הגיע עם ראש הממשלה. לדברי כץ, הדחייה "תמנע מצב שבו מיליון אזרחים יוותרו ללא חלופה אחרי ששילמו במשך שנים ממיטב כספם".

כץ הוסיף ואמר כי "הדחייה תאפשר הקמת ועדה שתתווה דרך להחלת ביטוח סיעודי ממלכתי". לפי כץ, נתניהו הנחה את יו״ר המועצה הלאומית לכלכלה להפגש עם מנכ״ל משרד העבודה והרווחה ד״ר אביגדור קפלן ועם גורמי המקצוע באוצר ולבחון את הפתרון המוצע. עוד הודיע כץ כי במקביל, הוא יקדם עם שר הבריאות יעקב ליצמן חקיקה משותפת בנושא.

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון, צילום: גיא אסיאג יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון | צילום: גיא אסיאג יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון, צילום: גיא אסיאג

באוצר מתנגדים להחלת לביטוח סיעודי ממלכתי בהתאם למתכונת שלליצמן מציע, שכן לדבריהם מדובר במהלך שיצריך העלאה של חצי אחוז למס הבריאות.

מי שמשלמים מס בריאות הם רק אלה שעובדים, ולכן כחלון ופקידיו מסרבים לקדם את התוכנית של ליצמן: הם מסרבים להעלות מס למשפחות עובדות שכן זה מכביד את נטל המס על העובדים ונוגד את העיקרון של "נטו משפחה".

יתרה מכך, כחלון שוקד בימים אלו על הפחתת מסי הכנסה לעובדים המשתכרים מעל 11 אלף שקל  – כך שהעלאת מס בריאות בעייתית מאוד עבור כחלון מפני שמדובר בהגדלת התקציב בבסיס (באופן פרמננטי), כלומר -אין מנוס מהעלאת מסים.

באוצר מסבירים גם כי עד כה החילונים מסתדרים ורוכשים את הביטוח בשוק הפרטי. הצעד שצפוי להטיב עם כולם - ימומן בעיקר על ידי העובדים, כלומר בעיקר על ידי יהודים לא חרדים. לעומת זאת, היהודים החרדים, ביניהם נמצאת רוב האוכלוסייה היהודית שאינה עובדת, תקבל את הביטוח אך לא תשלם עליו בכלל.

מנגד, גורמים המקורבים לשר ליצמן, שנועד בשבוע שעבר עם פקידי האוצר, הסבירו היום (א') כי ההפך הוא הנכון. תשלום חודשי לפוליסה לביטוח סיעודי בחברות הביטוח הפרטיות מהווה בפועל "מס" לכל דבר, כך שהחלת ביטוח סיעודי ממלכתי היא בפועל הפחתת מס.

עוד הוסיפו מקורביו של ליצמן כי אם האוצר יחליט בכל זאת להעלות מס בריאות למען מטרה זו -הוא לא יביע התנגדות, אך אין דרישה מטעמו להעלות את מס הבריאות.

נזכיר כי הממונה על הרשות שוק ההון, דורית סלינגר, אסרה על חברות הביטוח להמשיך ולשווק את פוליסות הביטוח הסיעודי שכן הן מתחדשות כל 5 שנים. חברות הביטוח איימו להפסיק לשווק את הביטוחים או להעלות באופן רמטי את הפרמייה במקרה שלפוליסות תהינה ללא תאריך סיום.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא מאשים את המבוטחים, אבל...
במשך שנים הם שילמו גרושים ומי שסיבסד את זה היה מי שלא היה בהסכם הקיבוצי. עכשיו הם בוכים שיעלו להם התשלומים - איפה הייתם כל השנים האלו? בנוסף, דחייה בשנה רק תגרום לזה שכשיבטלו את התוכניות האלה (והן אכן יבוטלו), הפרמיה שיצטרכו לשלם תהיה גדולה עוד יותר, וחלקם כבר לא יוכל לפתוח פוליסה סיעודית פרטית. ככה שהם יידפקו פעמיים
אייל  |  12.11.17
לכל התגובות