אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקניונים בישראל בדעיכה: ירידה בפדיונות השוכרים של מליסרון ברבעון השלישי של 2017 צילום: ורדי כהנא

הקניונים בישראל בדעיכה: ירידה בפדיונות השוכרים של מליסרון ברבעון השלישי של 2017

במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה פדיונות השוכרים בקניון רמת אביב והקניון הגדול בפ"ת ירדו ב-2.31%, ו-1.92% בהתאמה

14.11.2017, 12:35 | אורן פרוינד

זה היה רק עניין של זמן עד שריבוי הקניונים בישראל יחלחל לתוצאות הכספיות של החברות הגדולות. בחמש שנים אחרונות נפתחו 80 קניונים בישראל ובסך הכל יש היום בארץ 388 קניונים. הדוחות הכספיים שפרסמה היום (ג') חברת מליסרון של ליאורה עופר, חברת הקניונים הגדולה ביותר בישראל בעלת הקניונים ממותג "עופר", דיווחה היום לראשונה על ירידה בפדיונות השוכרים שלה במהלך הרבעון השלישי של 2017.

קראו עוד בכלכליסט

החברה ציינה כי במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה לא חל שינוי בפדיונות השוכרים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כלומר מדובר בצמיחה אפסית. ברבעון הראשון של השנה חלה עלייה של 1.47% וברבעון השני חלה עלייה של 0.72% בפדיונות השוכרים, מכאן ניתן להסיק כי ברבעון השלישי חלה ירידה של 1.4% בפדיונות. מדובר בפעם הראשונה שהחברה רושמת ירידה בפדיונות השוכרים שלה מאז שנת 2012 .

החברה הסבירה כי בניגוד לשנה שעברה, השנה חלק מחגי תשרי "זלגו" אל עבר הרבעון הרביעי ומכאן שישנה ירידה. עוד ציינה החברה כי במהלך חודשים ספטמבר אוקטובר חלה עלייה של 2.4% ביחס לשנה שעברה. יחד עם זאת, איש אינו חולק על העובדה כי גם אם מנטרלים את הזליגה הזו, הקניונים בישראל נמצאים בדעיכה. אם פעם היינו רגילים לראות קצב גידול של 5% ומעלה בפדיונות השוכרים ברבעון, הרי שהיום הוא נבלם לחלוטין ובחלק מהקניונים אף נמצא בירידה.

כך למשל, במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה חלה ירידה בפדינות השוכרים בקניונים הבאים: קניון רמת אביב עם ירידה של 2.31%, עופר הקניון הגדול בפ"ת ירידה של 1.92%, עופר רחובות עם ירידה של 1.74% , ועופר גרנד קניון באר שבע עם ירידה של 1.4%. מנגד, בקניוני ה-OUTLET של החברה בבילו סנטר וחוצות המפרץ חלה עלייה ניכרת של 6% ו-4.92% בהתאמה – כלומר הישראלים מעדיפים לקנות יותר במקומות הזולים.

ליאורה עופר בעלת שליטה במליסרון, צילום: ורדי כהנא ליאורה עופר בעלת שליטה במליסרון | צילום: ורדי כהנא ליאורה עופר בעלת שליטה במליסרון, צילום: ורדי כהנא

בנתיים, הירידה בפדיונות השוכרים לא משתקפת בצורה מלאה בדוח הרווח וההפסד של החברה אולם כן אפשר לזהות מיתון בתוצאות המצוינות שהיינו רגילים לראות ממליסרון בשנים הקודמות. הכנסות מליסרון גדלו ברבעון השלישי של 2017 בכ-10.6% לכ-405 מיליון שקל. הרווח הגולמי של החברה עלה ברבעון השלישי לשנת 2017 בכ-9.6% לכ-280 מיליון שקל, בהשוואה לכ-255 מיליון שקל ברבעון המקביל שנה שעברה. עיקר הגידול נובע מרכישת 50% הנוספים בגרנד עופר באר שבע במחצית השנייה של 2016, מרכישת 23.4% מהזכויות בפארק עופר פ"ת, והיתרה משיפור בתוצאות הקניונים.

ה-NOI מנכסים זהים של מליסרון, נתון חשוב שאומד את העלייה הטבעית של החברה מהקניונים הקיימים בנטרול תרומת הקניונים החדשים, הסתכם ברבעון השלישי לשנת 2017 בכ-273 מיליון שקל, כמעט ללא שינוי בהשוואה לכ-270 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בהשוואה לרבעון השני 2017, ה-NOI מנכסים זהים ירד בכ-3 מיליון שקל, והחברה הסבירה זאת בשל השפעה עונתית של גידול בהוצאות החשמל בחודשי הקיץ של כ-4 מיליון שקל וגידול בהוצאות השיווק בתקופת חגי תשרי ובחודשי קיץ. סך ה-NOI ברבעון השלישי גדל בכ-5.1% לכ-286 מיליון שקל, בהשוואה לכ-272 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בשורה התחתונה, ה-FFO המייצג של הקבוצה עלה ברבעון השלישי לשנת 2017 בכ-6.2% לכ-156 מיליון שקל, בהשוואה לכ-147 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-FFO שמר על רמתו בדומה לרבעון השני לשנת 2017, והחברה הסבירה זאת בשל גידול בהוצאות המימון הריאליות לאור הקדמת גיוס החוב שביצעה החברה באמצע חודש יוני השנה, אשר קיזז את החיסכון בריבית שהושג משחלוף פירעונות חובות ישנים במהלך תקופת הדיווח.

החברה ציינה כי החל מתקופות הדיווח הבאות החברה עתידה ליהנות מהגיוס שבוצע ביוני ומשחלוף הפירעונות שביצעה בפברואר ובאוקטובר השנה, שיבואו לידי ביטוי בירידיה משמעותית בהוצאות המימון השוטפות ובגידול תואם ב-FFO.

הרווח הנקי של מליסרון ברבעון השלישי לשנת 2017 עלה בכ-30.6% לכ-180.4 מיליון שקל (מהם כ-170 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות), בהשוואה לכ-138 מיליון שקל (מהם כ-130 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות) ברבעון המקביל אשתקד.

תגיות