אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריסת התשתיות: ביה"ד זימן דיון בנוכחות פרטנר וסלקום צילום: אביב גוטר

פריסת התשתיות: ביה"ד זימן דיון בנוכחות פרטנר וסלקום

בית הדין הארצי אסר על עובדי בזק לשבש את העבודות לפריסת התשתיות של המתחרות עד לדיון שיתקיים בשבוע הבא; נציג בזק: "אין שקט תעשייתי בחברה"

14.11.2017, 21:21 | אביב גוטר

בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעור עובדי בזק שביקשו לעצור את העבודות לפריסת התשתיות שמבצעות המתחרות על ידי קבלן חיצוני, עד לדיון בשבוע הבא בנוכחות נציגי סלקום ופרטנר.

עובדי בזק יחד עם הסתדרות העובדים ערערו על החלטת בית הדין האזורי לעבודה תל אביב, בה נקבע כי עובדי בזק לא יוכלו לשבש עבודות פריסת תשתיות של חברות מתחרות באמצעות עובדים שאינם של בזק. היום (ג') התקיים דיון במעמד השופט יגאל פליטמן, בו הוחלט כי החברות המתחרות – סלקום ופרטנר - ימשיכו בעבודותיהן ללא כל הפרעה מצד עובדי בזק.

לפני כחודש הורה משרד התקשורת כי הוא מאפשר לחברות תקשורת להתקשר עם עובדי קבלן חיצוניים ולא רק במקרים חריגים, לאור תלונות רבות שהצטברו נגד בזק. בתגובה לכך הודיע ועד העובדים כי הוא מפעיל את סכסוך העבודה שהוכרז בדצמבר בשנה שעברה, מאחר שהסיכום בין בזק לעובדים בהסכם הקיבוצי קובע כי מי שיבצעו את עבודות התשתית הם עובדי בזק בלבד.

ההוראה החדשה של משרד התקשורת מצאה את בזק במלכוד – מצד אחד אם לא תאפשר למתחרות גישה לתשתיות משרד התקשורת ינקוט נגדה בהליכים; מצד שני, אם תאפשר לקבלנים חיצוניים לעבוד על התשתיות היא תפר את ההסכם הקיבוצי מול העובדים. כתוצאה מכך הגישה בזק בשבוע שעבר בקשה לבית הדין לעבודה למתן צו מניעה נגד עובדיה, ולאחר שהבינה כי משם לא תגיע הישועה עבורה בחרה לעתור לבג"ץ נגד ההוראה.

עובדי בזק משבשים את עבודות התשתית של סלקום בראשל"צ, צילום: אביב גוטר עובדי בזק משבשים את עבודות התשתית של סלקום בראשל"צ | צילום: אביב גוטר עובדי בזק משבשים את עבודות התשתית של סלקום בראשל"צ, צילום: אביב גוטר

עו"ד אשר חלד המייצג את בזק, המשמשת כמשיבה בערעור, חשף כי החברה מעוניינת להגיע להסדר ביניים שימנע מהמתחרות להאיץ את קצב פריסת התשתיות שלהן.

לדבריו, "אנחנו במצב נורא קשה כי מתחת לפני השטח אין שקט תעשייתי בבזק. זה לא שאנחנו לא סופגים עיצומים, סופגים אותם, חורקים שיניים, בולעים, אין שקט תעשייתי בבזק. אנחנו בצרה בעניין הזה וזקוקים להסדר ביניים לא בקשר עם התחרות אלא כי שקט הוא קריטי לכולם".

בדיון אמר נציג המדינה עו"ד גדי שילה כי "לעובדי בזק זכות קנויה לבצע עבודות עבור חברות אחרות, הדרישה הזו היא דרישה שהמשמעות שלה פגיעה בתחרות. זו לא דרישה בתחום יחסי העבודה הקיבוציים, היא דרישה שמופנית כנגד הרגולציה על ידי ארגון עובדים שהמשמעות שלה לשמר באמצעים 'ספק חוקיים' את המונופול של בזק, ולכך המדינה לא מסכימה".

בתגובה לכך טען עו"ד רם כספי המייצג את ועד עובדי בזק כי מדובר בשתי תקופות – עד יום ההוראה וממנה. לדבריו, "אם לא רצו שבזק תעשה את זה (עבודות תשתית של המתחרות – א"ג) היו קובעים הפוך. לצערי התהפכו היוצרות והחריג הופך לכלל".

תגיות