אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע מוכרת סינגפור את פרטיות אזרחיה? צילום: koalatravelstheworld

פרשנות

מדוע מוכרת סינגפור את פרטיות אזרחיה?

השלטון במדינה יחייב את האזרחים להעביר מידע פרטי למאגר מידע ממשלתי, אליו יקבלו גישה תאגידים וחברות אינטרנט. הרעיון הוא למשוך משקיעים זרים למדינה - אך יתכן שדווקא ההאקרים הם שייענו לקריאה

16.11.2017, 09:33 | יואב סטולר

הכרזת ממשלת סינגפור כי החל מסוף השנה יחויבו אזרחי המדינה לספק את פרטיהם האישיים למאגר מידע שיוצע לעסקים, סוללת את הדרך לניסוי פורץ דרך ושנוי במחלוקת בהנגשת שירותים לציבור.

קראו עוד בכלכליסט

3.3 מיליון אזרחי סינגפור הבוגרים חויבו להכניס למאגר המידע הממשלתי MyInfo את שמותיהם המלאים בצירוף כתובות מגורים, מספרי טלפון, כתובות מייל, תאריכי לידה ומספרי תעודות זהות ודרכונים. פרטים אלה ישמשו ליצירת חתימה אלקטרונית אישית, שתאפשר לאזרחים לקצר את הליכי הזיהוי והאימות באינטרנט ובכך לייעל קבלה של שירותים מקוונים. עד כה היה הליך הרישום וולנטרי, אך כעת הפך לחובה.

מידע האזרחים? מטבע עובר לסוחר. סינגפור, צילום: שאטרסטוק מידע האזרחים? מטבע עובר לסוחר. סינגפור | צילום: שאטרסטוק מידע האזרחים? מטבע עובר לסוחר. סינגפור, צילום: שאטרסטוק

במקביל מציעה הממשלה המקומית לחברות מסחריות להתחבר למאגר המידע ולפתח יישומים ייעודים שיתקשרו עם המידע המצוי בו. בממשלה מאמינים שהמאגר ימשוך למדינה חברות בינלאומיות וסטארט־אפים שצריכים דאטה כדי לפתח את האפליקציות שלהם, ויתרום לפיתוח התעשייה המקומית. סינגפור לא מתכוונת בשלב זה לגבות תשלום עבור שימוש במידע של אזרחיה, ובמקום זאת משליכה את יהבה על התשואה הכלכלית שיניבו היישומים שייבנו על בסיסם.

קל להתקומם על הפגיעה הממשית בפרטיות האזרחים, אם כי ספק אם זו היתה שיקול ממשי עבור המשטר הסינגפורי האוטוריטארי. בניסיון להפוך את המדינה למוקד משיכה להשקעות, חברות ופיתוחים זרים, המידע הפרטי של האזרחים הופך בקלילות למטבע עובר לסוחר. בעולם שבו תקיפות סייבר הפכו לדבר שבשגרה, מאגר המידע הסינגפורי הוא בבחינת פרצה קוראת לגנב. כעת יש להמתין ולראות אם התוכנית תצליח להביא את הצמיחה שהממשלה מקווה לה.

תגיות