אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גולדמן זאקס: "חושבים ש-2017 היתה טובה לשווקים? חכו ל-2018" צילום: איי אף פי

גולדמן זאקס: "חושבים ש-2017 היתה טובה לשווקים? חכו ל-2018"

כלכלני בית ההשקעות צופים שהכלכלה העולמית תצמח ב-4%, בין השאר בזכות הכלכלה האמריקאית. לדבריהם, יש סיכוי של 80% שרפורמת המס בארה"ב תיכנס לתוקפה בתחילת 2018

19.11.2017, 17:52 | שירות כלכליסט

בבית ההשקעות גולדמן-זאקס מאמינים ששנת 2018 תמשיך את השיפור הכלכלי שהחל ב-2017. הצמיחה הכלכלית ברחבי העולם האיצה השנה. הכלכלה הגרמנית – הגדולה באירופה – צמחה ב-0.8% ברבעון השלישי, הכלכלה היפנית נמצאת בצמיחה כבר שבעה רבעונים ברציפות, ובארה"ב צמחה הכלכלה ברבעון השלישי ב-3%.

קראו עוד בכלכליסט

"2017 מתחילה להיראות כמו השנה הראשונה שבה הצמיחה מפתיעה בצורה חיובית", כך כתב ללקוחותיו צ'רלס הימלברג, אנליסט מגולדן-זאקס. הימלברג וצוותו מצפים לצמיחה של הכלכלה העולמית ב-4% בשנה הבאה מכמה סיבות, ביניהן הקלת התנאים הכלכליים, מדיניות המטבע העולמית ה"גמישה ביותר ביחס לעבר" והסבירות לעוררות כלכלית מחודשת בארה"ב.

גם מניות ברחבי העולם הרוויחו מהצמיחה הכלכלית העולמית השנה. בארה"ב, ה-S&P 500 עלה ביותר מ-14% ב-2017. באירופה, הדאקס הגרמני עלה ביותר מ-13% עד עתה, וביפן עלה הניקיי 225 ב-17.2% מאז ינואר.

הנשיא טראמפ ושר האוצר מנוצ הנשיא טראמפ ושר האוצר מנוצ'ין (ארכיון) | צילום: איי אף פי הנשיא טראמפ ושר האוצר מנוצ

עניין שראוי לתשומת לב לקראת השנה הבאה לפי הימלברג הוא סיכוני המדיניות האמריקנית. "עם התקרבותה של 2018, אחד מסיכוני המדיניות העיקריים המסתמנים עבור משקיעים הוא העברת רפורמת המס בארה"ב. סיכון נוסף, אשר זוכה בינתיים להתעלמות, הוא מדיניות הסחר האמריקנית," כך לפי הימלברג, שטוען גם ששני הסיכונים הללו קשורים ביניהם.

לפי הימלברג, גולדמן זאקס מעריך כעת שיש 80% סיכוי שרפורמת המס תיכנס לתוקפה בתחילת 2018, אך "אם חקיקת המיסוי לא תעבור, זה יהיה כבר הכישלון החקיקתי השני במהלך שנתו הראשונה של טראמפ כנשיא." בתרחיש כזה, שיעורי התמיכה בנשיא סביר שייפלו, וממשלו של טראמפ ימצא את עצמו תחת לחץ להראות איזה שהוא הישג לפני בחירות אמצע הקדנציה, משהו שיראה "גישה יותר אסרטיבית בנוגע למדיניות הסחר והחוץ," כך הימלברג.

במהלך נסיעתו באסיה אמר טראמפ שהוא מתכוון לבחון מחדש את האיזון של הסכמי הסחר בין מדינות אסיתיות וארה"ב. הצהרה זו ואחרות וכן גישתו הכלכלית הבדלנית בכלל מעלות חשש בנוגע להתנגדותו של טראמפ להסכמי סחר כגון הסכם הסחר החופשי הצפון אמריקאי (NAFTA) אשר נחתם ב-1993, ואשר טראמפ דחף לפתוח מחדש או לנטוש לחלוטין.

הימלברג מאמין שאם רפורמת המס אכן תתבצע, ממשלו של טראמפ ימצא עצמו בעמדה משופרת לדון מחדש ב-NAFTA.

תגיות