אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמיר ברונפלד, לשעבר בכיר במשביר 365, מואשם בשימוש במידע פנים צילום: יח"צ

אמיר ברונפלד, לשעבר בכיר במשביר 365, מואשם בשימוש במידע פנים

ברונפלד מואשם כי אחרי שנודע לו כי בעל השליטה בחברה גטר גרופ בוחן אפשרות לביצוע הצעת רכש ובין היתר לרמי שביט, מנכ"ל ויו"ר דירקטוריון המשביר, הוא רכש מאלטשולר שחם מניות גטר גרופ בסכום של כ-200 אלף שקל

20.11.2017, 13:00 | תומר גנון

הפרקליטות הגישה היום (ב') כתב אישום נגד אמיר ברונפלד, אחראי לשעבר על הפיתוח העסקי במשביר 365, על שימוש במידע פנים ועבירת תרמית בני"ע.

לפי כתב האישום, בינואר 2015 נודע לברונפלד כי בעל השליטה בחברה גטר גרופ, סלו מנדלבאום, בוחן אפשרות לביצוע הצעת רכש. הדבר נודע לברונפלד, כך כתב האישום, לאחר שמנדלבאום פנה למחזיקי מניות עיקריים מן הציבור ובדק איתם באיזה מחיר יהיו מוכנים להיענות להצעת רכש. בין היתר פנה מנדלבאום לרמי שביט, מנכ"ל ויו"ר דירקטוריון המשביר, שהחזיקה באותה עת במניות גטר גרופ.

"המידע על כך שבעל השליטה ויו"ר דירקטוריון גטר גרופ בוחן אפשרות לבצע הצעת רכש במניות גטר גרופ (להלן - "מידע הפנים") היה מידע פנים", נכתב בכתב האישום. "מאחר והיה מידע על התפתחות בחברה, על שינוי במצבה, על התפתחות או שינוי צפויים, או מידע אחר אשר לא היה ידוע לציבור ואשר אילו נודע היה בו כדי לגרום שינוי משמעותי במחיר הנייר ערך של החברה".

אמיר ברונפלד (ארכיון), צילום: יח"צ אמיר ברונפלד (ארכיון) | צילום: יח"צ אמיר ברונפלד (ארכיון), צילום: יח"צ

על פי כתב האישום, בסמוך לאחר השיחה בין מנדלבאום לבין שביט, עדכן שביט את ברונפלד במידע הפנים וביקש ממנו לבחון את המחיר בו המשביר תהיה מוכנה להיענות להצעת הרכש. בסמוך לכך, עודכנה במידע הפנים גם עדי בלומנפלד, ששימשה כמשנה למנכ"ל המשביר וכסמנכ"לית כספים. ברונפלד ובלומנפלד, כך כתב האישום, "היו מודעים לכך שמידע הפנים התקבל ממנדלבאום, שהיה איש פנים בגטר גרופ".

נציין כי שביט נחקר בפרשה והתיק נגדו נסגר מחוסר אשמה.

מיד לאחר מכן, נטען בכתב האישום, פנה ברונפלד לחברת אלטשולר שחם וביקש לרכוש ממנה מניות של חברת גטר גרופ, העוסקת ביבוא, שיווק והפצה של מוצרי מיכון משרדי, מבלי לעדכן במידע שבידיו. בעקבות פנייתו בוצעה עסקה בה רכש ברונפלד מאלטשולר שחם מניות גטר גרופ בסכום של כ-200 אלף שקל.

יום אחרי הרכישה פרסמה גטר גרופ דו"ח מיידי על כך שבעל השליטה בוחן ביצוע הצעת רכש. שער המניה עלה בכ-19% אחרי פרסום הדו"ח המיידי. ברונפלד מכר את המניות שרכש והפיק רווח של כ-68 אלף שקלים.

כתב האישום הוגש על ידי עו"ד יעל ענתות ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). התיק נחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ני"ע.

סנגוריו של אמיר ברונפלד, עוה"ד נתי שמחוני ואסף קליין ממשרד הרצוג פוקס נאמן מסרו בתגובה: "צר לנו על החלטת הפרקליטות שלא לקבל את עתירתנו, בשימוע, לסגור את התיק כנגד מרשנו. סברנו ועודנו סבורים שמר ברונפלד לא עבר כל עבירה וכי אין כל הצדקה להעמידו לדין. יחד עם זאת, אנו חדורי אמונה כי בסופו של יום תוברר חפותו בבית המשפט וחבל רק שיהא עליו ועל משפחתו לשאת את עול ההליך המשפטי, על כל המשתמע מכך״.

 

ברונפלד, המלווה את שביט בעסקיו מאז שנת 2011, כבר הסתבך בעבר עם רשות ני"ע. בשנת 2013 הוא הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של תרמית בני"ע, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד. שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, גזר עליו עונש של 10 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 150 אלף שקלים. במסגרת ההסדר הודה ברונפלד שבמהלך תפקידו כמנהל הנוסטרו בחברת החיתום של הבנק הבינלאומי בין השנים 2008-2009, הוא ביצע עסקאות מתאומות ביו חשבונו הפרטי לחשבון החברה, תוך ניצול מעמדו, על מנת להפיק רווחים אישיים.

תגיות