אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשטרה מתקשה למצוא דרך חוקית להשעות את דוד שרן מקצא"א צילום: צפריר אביוב

פרשת הצוללות

המשטרה מתקשה למצוא דרך חוקית להשעות את דוד שרן מקצא"א

הבעיה של המשטרה היא כפולה: העבירות ששרן ביצע, לכאורה, לא התרחשו בין כותלי קצא"א ולכן הזמנתו לשימוע תהיה חסרת בסיס; בנוסף, החברה נמצאת בתקופת ביניים ועדיין אינה כפופה לכלל חוקי מדינת ישראל

20.11.2017, 15:59 | ליאור גוטמן

משטרת ישראל מנסה למצוא דרך חוקית להשעות את מזכיר קצא"א דוד שרן מתפקידו כמזכיר החברה, בינתיים ללא הצלחה. לתפיסת המשטרה יש להרחיק את שרן מהעבודה בשל מוערבותו לכאורה בפרשת הצוללות, ומסר שכזה אכן הועבר לחברת האנרגיה.

קראו עוד בכלכליסט

הבעיה של המשטרה במקרה הזה היא כפולה. ראשית, העבירות ששרן ביצע, לכאורה, לא התקיימו בין כותלי קצא"א, ולכן כל הזמנה שלו לשימוע בשלב הזה תהיה נטולת בסיס כיוון שלא פגע או ניסה לפגוע בחברה עצמה.

שנית, קצא"א היא גוף שטרם הוסדרה פעילותו באופן מלא. הוא נמצא בתקופת ביניים בה הוא הופך מחברת אנרגיה שהבעלות עליה נחלקה - לפחות באופן תיאורטי - בין ממשלת ישראל לבין הרפובליקה האיסלאמית של איראן, למצב של חברה ממשלתית מלאה.

דוד שרן, צילום: צפריר אביוב דוד שרן | צילום: צפריר אביוב דוד שרן, צילום: צפריר אביוב

תקופת הביניים הזו טרם הכפיפה את החברה לכלל החוקים של מדינת ישראל, לרבות שאלות לגבי חוק חובת המכרזים או חוקי התכנון והבנייה. לכן, שאלת גריעת העובדים מקצא"א היא מסובכת ברמה המשפטית.

אם כל ההסברים הללו לא מספיקים, המשטרה לא העבירה - ואולי לא תעביר - את חומרי החקירה בעניין שרן לקצא"א עצמה, כך שאפילו חברת האנרגיה לא יודעת לספר במה דברים אמורים.

בקצא"א עצמה סירבו להתייחס לנושא, למרות שהם לא יודעים כיצד להתמודד עם רצף הפרסומים שאינם קשורים לחברה או לעיסוקים שלה בתחומי האנרגיה.

קצא"א (קו צינור אילת אשקלון) הוקמה בסוף שנות ה-60 כדי להזרים דלקים מהמפרץ הפרסי לים התיכון, אבל המהפכה האסלאמית בסוף שנות ה-70 ניתקה את היחסים, ועד לפני כחצי שנה היא נשארה "מתחת לראדר".

באופן פורמאלי החברה עוסקת באכסון דלקים, הזרמה שלהם והפעלת תחנת כוח פרטית (דוראד, שם היא מחזיקה כ-37%, עם תוכנית להקים תחנת כוח שניה).

תגיות