אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המבקר: להקים ועדת חקירה לתפקוד מועצת ריינה והעומד בראשה צילום: עמית מגל

המבקר: להקים ועדת חקירה לתפקוד מועצת ריינה והעומד בראשה

מבקר המדינה מצא כי בעלי תפקידים במועצה לא מילאו את תפקידם כראוי, ראש המועצה ועובדים בכירים פעלו במצב של חשש לניגוד עניינים מבלי להצהיר על כך. עוד נמצא כי המועצה חייבה נכסים בארנונה על סמך צווים לא חוקיים

21.11.2017, 16:01 | ענת רואה

הליקויים שנמצאו במסגרת הביקורת במועצה המקומית ריינה, הסמוכה לנצרת, היו כה חמורים עד כי מבקר המדינה המליץ למשרד הפנים "לשקול להקים ועדת חקירה לבדיקת תפקודם" של המועצה והעומד בראשה.

קראו עוד בכלכליסט

היישוב ריינה הוכרז כמועצה מקומית ב-1968 והוא מונה כ-16,500 תושבים. היישוב מדורג באשכול השלישי מתוך עשרה בדירוג חברתי כלכלי. מאז אוקטובר 2013 מכהן ח'אלד אברהם טאטור כראש המועצה ויש לו שלושה סגנים.

הביקורת התמקדה בתחומי ניהול כוח אדם, כספים, רכש והתקשרויות. הדו"ח מציג בין היתר תמונת מצב חמורה ביותר בקשר להיקף חובות הארנונה ושיעור הגבייה. היקף חובות הארנונה עמד ב-2015 על 210 מיליון שקל, מספר הגבוה פי 7 מהיקף הארנונה השנתי (לשם השוואה, בשנת 2013 הסתכמו סך חיובי הארנונה במועצה ב30 מיליון שקל). שיעור גביית חובות עבר בשנת 2015 עמד על נתון זניח של פחות מ-4%.

לפי הדוח המועצה המקומית חייבה נכסים בארנונה שלא בהתאם לשטחם וסיווגם האמיתי ולמשל אולם אירועים חויב בתעריף בית קפה ולא נגבה מבעל העסק יתרת חוב של 100 אלף שקל, ובנוסף האולם מחזיק גם בקרקע של כמה מאות מטרים רבועים שלא חויבה בארנונה.

היישוב ריינה. אי סדרים, צילום: עמית מגל היישוב ריינה. אי סדרים | צילום: עמית מגל היישוב ריינה. אי סדרים, צילום: עמית מגל

"ממצאי הביקורת החמורים במועצה המקורית ריינה מלמדים על אוזלת היד של המועצה ובעלי תפקידים בה, על פגיעה מתמשכת בעקרונות הבסיסיים של שלטון החוק ובאמון הציבור ועל תפקוד לקוי, מחדלים וכשלים של המועצה בנושאים שנבדקו" – כך נכתב בפרק סיכום ממצאיו של מבקר המדינה.

לפי הדו"ח, בעלי תפקידים במועצה לא מילאו את תפקידם כראוי, ראש המועצה ועובדים בכירים פעלו במצב של חשש לניגוד עניינים, לא הצהירו על כך ולא פעלו לנטרולו. מהבחינה הכספית פעלה המועצה באופן לא תקין ולא אחראי. המועצה חייבה נכסים בארנונה על סמך צווי ארנונה לא חוקיים תוך פגיעה בהכנסותיה ובחלוקת הנטל בין התושבים והיא התקשרה שלא כדין עם ספקים ועם נותני שירותים תוך עקיפת דיני המכרזים.

נוכח הקשרים המשפחתיים בין התושבים בישוב, קובע המבקר כי על המועצה בשיתוף משרד הפנים ובהנחייתו – לקבוע הסדרים מקיפים למניעת ניגודי עניינים במועצה שמקורם בקשרים אלה וכן עליהם ליישם הסדרים אלה. על משרד המפנים להשתמש בכלים העומדים לרשותו כדי לפקח על אופן תפקודה של המועצה ולחייבה לפעול בהתאם להוראות החוק, ביעילות ובחסכנות למען התושבים.

תגיות