אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחר: שביתה בתיכונים בחיפה, בעכו, באשדוד ובאילת צילום: דנה קופל

מחר: שביתה בתיכונים בחיפה, בעכו, באשדוד ובאילת

ארגון המורים העל יסודיים: הסיבה להשבתה החלקית היא "התבצרות האוצר בעמדותיו וסירובו להגיע להסכם בתום לב ומתוך רצון לקדם את מעמד המורה ותנאי העסקתו. מחר תודיע הנהלת הארגון על צעדיה הבאים"

21.11.2017, 15:28 | ספי קרופסקי

לאחר שהשבית היום (ג') את כל מערכת החינוך העל יסודית, ארגון המורים מתכוון להשבית מחר את הלימודים בתיכונים רק בארבעה יישובים: חיפה, עכו, אשדוד ואילת. בשאר הארץ הלימודים יתקיימו כסדרם, למעט פעילויות נוספות ללימודים כגון ישיבות. מחר צפויה הנהלת הארגון להודיע על צעדיה הבאים.

קראו עוד בכלכליסט

מארגון המורים נמסר היום כי הסיבה להשבתה החלקית היא "התבצרות האוצר בעמדותיו וסירובו להגיע להסכם בתום לב ומתוך רצון לקדם את מעמד המורה ותנאי העסקתו. מחר תודיע הנהלת הארגון על צעדיה הבאים". כבר בשבוע שעבר קיים הארגון שביתת אזהרה של יום אחד בשל הסחבת במגעים עם משרדי האוצר והחינוך על הסכם שכר חדש, לאחר שההסכם הקודם, עוז לתמורה, הסתיים בשנה שעברה.

באחרונה התחולל קרב גרסאות בין אנשי האוצר ובכירי הארגון בנוגע לשאלה מי מכשיל את המגעים. באוצר טוענים כי הציגו בפני היו"ר ארז הצעות הוגנות, שהמרכזית ביניהן נועדה לתקן עוול שהשתרש במערכת החינוך בישראל במשך שנים – הפערים העצומים בשכר בין מורים צעירים לבין מורים ותיקים.

 , צילום: אורן אגמון צילום: אורן אגמון  , צילום: אורן אגמון

נתונים עדכניים של ה־OECD שפורסמו בספטמבר האחרון הצביעו על כך שמורה מתחיל בישראל מקבל כ־20 אלף דולר לשנה בתחילת דרכו, וכ־30 אלף דולר לשנה לאחר 15 שנות ותק. כפועל יוצא של פערי השכר הללו, כך לפי נתוני הכלכלן הראשי באוצר, שיעור הנטישה בקרב המורים הצעירים הוא גבוה הרבה יותר מאצל המורים הוותיקים.

באוצר הניחו על השולחן הצעה נדיבה שבה מורה מתחיל יקבל שכר בסיס של כ-8,000 שקל ברוטו, עלייה של 1,600 שקל ביחס לשכר הבסיס הנוכחי – 6,400 שקל. לשכר הזה מתווספים עוד רכיבים כגון תוספות על תפקידים נוספים והוצאות נסיעות, כך שברוב המקרים אלו לא יהיו הנתונים הסופיים בתלוש המשכורת של המורים המתחילים. הארגון ביקש גם לקבל תוספת שכר יחסית למורים הוותיקים, ולאחר דין ודברים בין הצדדים סוכם כי גם הם ייהנו מתוספת של 1.5% בכל שנה לתקופה של חמש שנים.

אלא שבארגון המורים הניחו כמה דרישות שבאוצר התקשו לקבל והמרכזית שבהם – לקבל 6% מסך התוספת כבר בשלב הראשוני, כלומר לא דרך פעימות שנתיות סדורות. מירב הסכום בהתחלה – ובהמשך הסכום שנותר. לדרישה זו מתקשים באוצר להיענות ומציינים כי מעבר לכך שמדובר בסכומים גבוהים שיצאו מקופת המדינה בפעם אחת, עליהם להתאים את התוספות בכל שנה לחלוקת התקציב השנתית לכלל המשרדים הממשלתיים. סלעי מחלוקת נוספים בין הצדדים הם בקשת הארגון להוסיף גמולי השתלמות נוספים והורדת שעות הלימוד שנקבעו ב"עוז לתמורה" – מ-40 שעות ל-35.

תגיות