אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציבות התקשורת הפדרלית חושפת הצעה לביטול ניטרליות הרשת צילום: שאטרסטוק

נציבות התקשורת הפדרלית חושפת הצעה לביטול ניטרליות הרשת

ניטרליות הרשת היא האיסור על ספקיות אינטרנט לחסום, להאט או לפגוע במפעילי שירותים מתחרים. עתה, צפויה הנציבות לחסל אותה - מה שישמח את תאגידי הרשת, אך יזיק למשתמשי האינטרנט ולחברות קטנות למיניהן

21.11.2017, 19:32 | עומר כביר
מתחילים לחסל את נייטרליות הרשת בארה"ב: רשות התקשורת הפדרלית (FCC) חשפה היום (ג') הצעה לביטול ניטרליות הרשת, מדיניות חשובה במיוחד שיישם ממשלו של נשיא ארה"ב הקודם, ברק אובמה.

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה, שנושאת את השם האורוויליאני "החזרת החופש באינטרנט" לא הוצגה עדיין לציבור והועברה בינתיים לעיון נציבי הרשות. אלו עתידים להצביע עליה ב-14 בדצמבר. ההצעה עצמה תוצג לציבור בימים הקרובים.

מפגינים בוושינגטון למען ניטרליות הרשת, צילום: בלומברג מפגינים בוושינגטון למען ניטרליות הרשת | צילום: בלומברג מפגינים בוושינגטון למען ניטרליות הרשת, צילום: בלומברג

"במשך כמעט 20 שנה, האינטרנט שגשגה תחת רגולציה קלה שביססו הנשיא קלינטון וקונגרס רפובליקני", אמר יו"ר ה-FCC, אג'יט פאי, בהודעה לעיתונות. "הסדר דו-מפלגתי זה אפשר למגזר הפרטי להשקיע 1.5 טריליון דולר בבניית רשתות תקשורת ברחבי ארה"ב. והוא נתן לנו כלכלת אינטרנט שהפכה לקנאת העולם. אבל ב-2015, ה-FCC נכנע ללחץ מהנשיא אובמה, וכפה רגולציה כבדה על האינטרנט. ההחלטה הזו היתה טעות. היא מנעה השקעות בבנייה ופיתוח רשתות פס רחב וחסמה חדשנות".

ההחלטה שמבקש פאי לבטל קבעה שהאינטרנט היא כלי שזהה ביסודו לשירותים כמו רשתות טלפוניה, ולכן צריך להיכנס תחת רגולציה שמגבילה את יכולות ספקיות האינטרנט לבצע פעולות מסוימות. אלו כוללות מהלכים שיש בהם כדי לפגוע בתחרות, בעיקר מצד שחקנים קטנים יותר, דוגמת איסור לחסום גישה לשירותים מסוימים או איסור לתת רוחב פס מועדף לשירותים אחרים.

גישה זו חשובה במיוחד בתקופה שבה יותר יותר חברות תקשורת וטלקום מתמזגות ומציעות שירותים בתחומים רחבים. תחת כללי ניטרליות הרשת שביסס ממשל אובמה, ספקית שמפעילה שירות סטרימינג שמתחרה בנטפליקס לא תוכל לחסום את או לצמצם את רוחב הפס של השירות המתחרה או לתת עדיפות לשירות שלה בדמות רוחב פס גדול יותר. גישה זה עוזרת לשטח את שדה המשחק, ומאפשרת לשחקנים עצמאיים או כאלו שאין בידם סכומי כסף משמעותיים להתחרות בצורה טובה יותר.

התאגידים שמחים. והצרכן הקטן?

עתה, בשירות האינטרסים של חברות ענק, מבקש פאי לחסל את גישה זו שאותה הוא מכנה "כושלת" - אף שהוא לא מביא נתונים כלשהם ל"כישלון" זה, דבר שכנראה אינו אפשרי לאור הזמן הקצר שחלף מאז נכנסה המדיניות לתוקף. "תחת ההצעה שלי, הממשל הפדרלי יפסיק את ניהול המיקרו של האינטרנט", הוא אמר. "במקום זאת, ה-FCC פשוט ידרש מספקיות אינטרנט להיות שקופות בנוגע לנוהגים שלהם, כך שצרכנים יוכלו לקנות את התוכנית שהכי מתאימה להם, וליזמים ולעסקים קטנים יהיה את הידע הטכני הדרוש כדי לחדש". פאי מתעלם מהעובדה שבאזורים רבים בארה"ב יש רק ספקית אחת של אינטרנט בפס רחב, כך ששקיפות לא ממש תעזור לצרכן שלא יכול לבחור שירות חלופי.

שלא במפתיע, ספקיות אינטרנט בארה"ב ברכו על ההחלטה. "אנחנו מעודדים מההודעה של היו"ר פרי מהיום, שלפיה ה-FCC תחליט בחודש הבא להחזיר את הרגולציה הקלה והמוצלחת של שירותי אינטרנט", נמסר מוורייזון לוושינגטון פוסט. חברות אינטרנט שמסתמכות על נייטרליות רשת לצורך פעילותן היו פחות מרוצות. מגוגל נמסר: "כללי ניטרליות הרשת של ה-FCC עובדים טוב בשביל צרכנים, ואנחנו מאוכזבים מההצעה".

תגיות