אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהינדרה ההודית תתניע מחדש את ייצור כלי הרכב בדטרויט צילום: איי פי

מהינדרה ההודית תתניע מחדש את ייצור כלי הרכב בדטרויט

יצרנית הטרקטורים הגדולה בעולם חנכה פס ייצור לרכבי עבודה וכלי רכב חקלאיים. עד סוף 2018 אמור המפעל לייצר 5,000 כלי רכב ובעתיד תגדל הכמות פי שניים. מנכ"ל מהינדרה בצפון אמריקה: "אנחנו כאן כדי להרחיב נוכחות בארה"ב"

21.11.2017, 20:10 | שירות כלכליסט

מפעל ייצור כלי רכב חדש נפתח בדטרויט, לראשונה זה 25 שנה. יצרנית הרכב ההודית מהינדרה הודיעה אתמול (ב') כי היא בחרה בעיר אובורן הילס שבפאתי דטרויט כאתר למפעל הייצור הראשון שלה בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הודעת יצרנית הרכב, כבר בתחילת השנה הבאה יירדו מפס הייצור במפעל החדש כלי רכב חקלאיים ואחרים שמיועדים לשימוש בשטח. עד סוף 2018 אמור לייצר המפעל כ־5,000 כלי רכב ובשלב מאוחר יותר מתכננת החברה להכפיל את היקף הייצור.

מהינדרה מוכרת בארה"ב בעיקר כיצרנית הטרקטורים הגדולה בעולם, אך באסיה היא משווקת גם מכוניות פרטיות, משאיות ורכבי שטח. "אף אחד מאיתנו לא יודע להיכן יוביל אותנו המסע הזה", אמר ל"ניו יורק טיימס" ריצ'ארד האס, מנכ"ל מהינדרה בצפון אמריקה. "אבל אנחנו כאן כדי להרחיב את פעילותה של מהינדרה בארה"ב".

יו"ר דירקטוריון החברה, אנאנד מהינדרה, אמר בטקס גזירת הסרט במפעל, כי לחברה "יש אחריות לתרום לשיקום העיר דטרויט. מבחינתנו זה אומר יצירת עבודות והשקעות", ציין. בינתיים, מספר המשרות במפעל צנוע יחסית, והוא יעסיק 270 עובדים. לשם השוואה, מהינדרה מעסיקה 200 אלף איש ברחבי העולם. בארה"ב יש לה כמה מפעלים להרכבת טרקטורים, שבהם מועסקים כ־3,000 עובדים.

גם ההשקעה הכספית במפעל היא עדיין צנועה יחסית - 230 מיליון דולר. פחות מגובה ההטבות שהעניקו מדינת מישיגן וממשלת ארה"ב לפיאט קרייזלר, שהיתה החברה האחרונה שפתחה מפעל לייצור מכוניות בדטרויט, ב־1992.

במהינדרה מקווים ליצור 400 משרות נוספות במפעל עד שנת 2020, זאת בהשקעה של 600 מיליון דולר.

אם בכוונת מהינדרה להרחיב את טווח כלי הרכב שהיא מוכרת בשוק האמריקאי, היא עלולה להיתקל בקשיים רבים. הביקוש לכלי רכב בארה"ב צפוי לרדת השנה אחרי שנתיים של ביקושי שיא. בנוסף, יצרניות ותיקות דוגמת ג'נרל מוטורס, פולקסווגן וטויוטה מרחיבות את מגוון הדגמים שהן מציעות לצרכנים האמריקאיים. אלה כוללים הן מכוניות בעלות מנוע בעירה פנימית והן מכוניות חשמליות. "הסיכויים הם נגד מהינדרה", אמרה לניו יורק טיימס מישל קרבס, אנליסטית בחברת אוטוטריידר. "טסלה היא הדוגמה האחרונה לחברה שנכנסה לשוק בהצלחה, אבל בניית המותג עלתה להם הרבה כסף", היא ציינה.

תעשיית הרכב האמריקאית ואזור דטרויט במיוחד ספגו פגיעה קשה בעשור הקודם, ובמיוחד לאחר פרוץ המשבר של 2008. לפי נתוני משרד העבודה האמריקאי בין 2005 ל־2009 אבדו 45% ממשרות הייצור באזור דטרויט, וההתאוששות שנרשמה מאז רחוקה מלהיות מלאה.

תגיות