אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כריית ביטקוין מבזבזת יותר חשמל מ-156 מדינות שלמות צילום: שאטרסטוק

כריית ביטקוין מבזבזת יותר חשמל מ-156 מדינות שלמות

ניתוח עדכני של המשאבים הדרושים לכריית המטבע הווירטואלי מגלה שכורי הביטקוין מבזבזים יותר חשמל מאירלנד, סקוטלנד, קרואטיה ועשרות מדינות אחרות. הכרייה מהווה 0.13% מכל תצרוכת החשמל של האנושות בכל שנה

26.11.2017, 11:31 | רפאל קאהאן

כריית ביטקוין מכלה משאבים טבעיים בקצב מדאיג; מחקר של אתר Power Compare הבריטי, שמבצע מעקב אחרי נתוני צריכת חשמל ואנרגיה, פעולות הכרייה צורכות 0.13% מצריכת החשמל העולמית בכל שנה. מדובר בכ-29 טרה-וואט, יותר מ-156 מדינות שלמות בעולם, ביניהן 12 ממדינות ארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בהיקף עצום, שמשקף עלות של כ-1.5 מיליארד דולר, בשקלול עלות חשמל ממוצעת בכל מדינה. במקרים רבים, מיזמי כרייה ממוקמים במדינות עם עלויות חשמל נמוכות יותר כגון סין או מדינות באפריקה. בשער הנוכחי, היקף ההשקעה בחשמל מניב לכורי הביטקוין מטבעות וירטואליים בשווי של כ-7.5 מיליארד דולר. מדובר בשולי רווח נאים גם לאחר ניכוי הוצאות התפעול; מדובר בשולי רווח המקבילים לכריית זהב מלפני 150 שנה.

מהו מחיר הכרייה? , צילום: בלומברג מהו מחיר הכרייה? | צילום: בלומברג מהו מחיר הכרייה? , צילום: בלומברג

אם כורי הביטקוין היו מתאגדים לכרייה אחודה, צריכת החשמל שלהם היתה במקום ה-61 בדירוג צריכת החשמל העולמית. עליית השער גרמה לעלייה של כ-30% בהיקף הכרייה בחודש האחרון לבדו. הערכה של חוקרי הנתונים מצאה שאם היקף הכרייה ימשיך לצמוח בהיקף הנוכחי הדבר יביא לכך שפעילות הכרייה תצרוך יותר חשמל מאשר בריטניה באוקטובר הקרוב.

לפי הערכה ליברלית מאוד (שמחשבת צמיחה ליניארית), אם קצב הצמיחה הנוכחי יישמר, בפברואר 2020 תעקוף צריכת החשמל של הכורים את זו של האנושות כולה.

כריית הביטקוין הפכה לאחת מפעילויות ההייטק הצומחות והמזהמות ביותר. השימוש שעושים כורי הביטקוין ביכולות הפקת החשמל של מדינות עניות או מתפתחות אומר שהיקף הפקת החשמל באותם מקומות יופנה יותר יותר לצרכים שלהם במקום לצרכים של המקומיים. קשה להעריך את היקף הנזק שגורם עומס צריכת החשמל לתשתיות הייצור המקומיות, ומחקרים בנושא טרם הושלמו. הצמיחה המאסיבית בצריכת החשמל של הכרייה מצריכה מעורבות רגולטורית - מה שעל פי רוב, מגיע בשלב מאוחר מדי מכדי להועיל ולמנוע נזקים מתמשכים.

תגיות

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
בועה ספקולטיבית יכולה להתפתח בכל סוג של נכס...
...וזה כולל מניות, אג״ח, נדל״ן, וגם ביטקוין. חסידי הביטקוין מתעצבנים בכל פעם שבו אומרים להם שמדובר בבועה, משום שהם סבורים שזה כביכול אומר שלביטקוין אין שום ערך, ושהוא עומד להיעלם מן העולם. אבל כבר היו בועות רבות במניות, נדל״ן וכו׳ שהתפוצצו (והכאיבו מאוד למי שהיו מושקעים באותו רגע), ובכל זאת הנכסים הללו עדיין קיימים. אז תשימו לרגע את ההתלהבות שלכם בצד ותשאלו את עצמכם - האם נכס כלשהו יכול לטפס אקספוננציאלית לאורך זמן? לא, אין דבר כזה. וגם הביטקוין יתקן כלפי מטה בשלב מסויים. אז תממשו משהו מן הרווחים שלכם לפני שזה מתפוצץ.
אורן  |  02.12.17
32.
המשך הסבר 2
3. הקסם הוא שאין שרת מרכזי (כמו של בנק) שמוודא שבאמת יש לי את חשבון א׳ ובאמת יש לי שם מספיק ביטקויין, הפעולה הזאת מתבצעת על ידי ה״כורים״ של הביטקוין. - הסבר בהמשך. אין גם אפשרות לאף גורם לשנות את הרישום, לשקר או ליצור מטבעות חדשים (מלבד הכרייה). 4. כדי להוכיח שיש בבעלותי את חשבון א׳ אני מספק הוכחה - יש לי מפתח פרטי ששמור בסוד שבעזרתו אני יכול לייצר הוכחות חד פעמיות (ורק אני יכול). לכל מי שיש חשבון ביטקויין יש כזה מפתח פרטי. 5. יש רשת עצומה של מחשבים מסביב העולם שעסוקה בלוודא להוסיף רשומות לבלוקצ׳יין בצורה חוקית - אלה ה״כורים״. תמורת העבודה שהם עושים (שמאפשרת את העברת הביטקויין מחשבון לחשבון) הם מקבלים פרס - ביטקויין חדש עבור כורה בר מזל אחד לכל בלוק שמתווסף לשרשרת. המשך בתגובה הבאה
חי  |  02.12.17
לכל התגובות