אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתמוטטים - וחוזרים לעבודה: הפועלים הנרצעים של אמזון

דו"ח טכנולוגי

מתמוטטים - וחוזרים לעבודה: הפועלים הנרצעים של אמזון

כתב שהסתנן למחסן של ענקית הסחר המקוון חושף תנאי עבודה מזעזעים ודרישות לא אנושיות מהפועלים, סוטים מטרידים מינית ילדים ביוטיוב, המאבק על ניטרליות הרשת מתעצם ואיך נראית רשת אנטי חברתית

26.11.2017, 14:53 | יוסי גורביץ
"למה הצוות מתחלף כל כך מהר? כי הם הורגים אותנו"

שלשום חל בלאק פריידיי, יום הקניות הגדול של ארצות הברית - ואף חברה לא חגגה כמו אמזון: ג'ף בזוס הוסיף 1.8 מיליארדים לשווי האישי שלו והוא שווה עכשיו מאה מיליארד. אבל יש מי שלא חגג את בלאק פריידי: העובדים המסכנים של בזוס.

כתב של המירור התחזה לעובד של החברה באחד ממחסני הענק שלה - וגילה שהפועלים של אמזון מגיעים במהירות למצב של קריסה גופנית, בצורה שלא תבייש גולאג סובייטי. הכתב תיאר עבודה עד התמוטטות, עובדים שישנים בעמידה כשהם נדרשים להשלים משמרות מייאשות של עשר שעות. הם נדרשים להשלים אריזת מוצר ב-30 שניות, ורבים ביניהם על הזמנה שכוללת כמה פריטים, כי לאריזה כזו מקצים להם קצת יותר זמן.

הפועלים של בזוס הפועלים של בזוס הפועלים של בזוס

הפועלים נמצאים תחת מעקב מתמיד של מצלמות ושל משגיחים שמסתובבים ביניהם, כדי לוודא שהם לא עושים משהו קיצוני וחתרני (כמו לשבת לרגע, במקום לעמוד). גם בשירותים יש לעובדים זמן מוגבל, כמו בטירונות קרבית בצה"ל. המשגיחים ניגשים לעובדים מדי פעם ומזכירים את היעד לשעה, בו בדרך כלל לא מצליחים לעמוד. עובד שכושל לאורך זמן - מפוטר. אחד המשגיחים אמר לכתב שעליו להזדרז בעבודה, אבל שאין לו מה לדאוג בינתיים: כל זמן שהוא לא בתחתית הטבלה, הוא יוכל להשאר שם. מי שבתחתית, יפוטר. אחרי יומיים, הכתב - שלדבריו הוא רץ מרתון - חש שהגוף שלו כבר לא עומד בזה. הוא לא היחיד. 

העובדים נדרשים לשבוע עבודה של 55 שעות, כששעות נוספות הן חובה. וכל זה מגיע עם מחיר: הכתב היה עד להתמוטטות של עובדת, שפונתה באמבולנס - ולאחר מכן נמסר לה שהיא תידרש לעבוד שבוע נוסף גם בתקופת חג המולד, לפצות על הזמן שאיבדה.

השכר לא מספק, ולו מעצם נוכחותה של אמזון. הגעת המחסן שלה לאקזטר העלתה אוטומטית את שכר הדירה במקום; העובדים מדווחים שהם מוציאים שלושת רבעים מהשכר שלהם על דיור. אחרים מעדיפים לישון באוהלים ומכוניות.

מתמוטטים - וחוזרים לעבוד מתמוטטים - וחוזרים לעבוד מתמוטטים - וחוזרים לעבוד

בבריטניה העובדים מפוטרים ומוחלפים תדיר, בעוד במדינות אחרות לא שותקים לאמזון: שביתות הוכרזו במחסני אמזון באיטליה וגרמניה  בסוף השבוע האחרון, משום שהעובדים לא הסכימו לדרישות המוגזמות של החברה - ותובעים שיפור בשכר ובתנאי העבודה שלהם.

אבל ג'ף בזוס עשה את ה-1.8 מיליארד שלו בסופ"ש והחבילות מגיעות בזמן, אז כנראה שהכל בסדר.

אופס, יוטיוב עשתה זאת שוב

תחקיר של ה-BBC שפורסם בסוף השבוע מצא (שוב) שחברת תוכן גדולה הזניחה את חובותיה ואפשרה התנהגות פוגענית כלפי המשתמשים בה. במקרה שלנו, החברה היא יוטיוב והקורבנות הם ילדים קטנים.

התחקיר מצא שיש עשרות אלפי חשבונות ביוטיוב, שהמשתמשים בהם משאירים הערות מיניות וטורפניות כלפי ילדים שמעלים סרטונים ליוטיוב. הבעיה איננה חדשה: מודרטורים שמתנדבים ביוטיוב אמרו לתחקירנים בתסכול שיש בעיה במערכת הדיווח של יוטיוב, ושהיא קיימת כבר יותר משנה.

יוטיוב, צילום: Your EDM יוטיוב | צילום: Your EDM יוטיוב, צילום: Your EDM

הטורפים השאירו הערות מיניות לצד הסרטונים של הילדים, שכללו גם הצעות מיניות. התגובה היתה מהירה ולמרבה הצער כבר מתורגלת: שורה של מפרסמים הודיעו שהם מושכים את הפרסומות שלהם מיוטיוב, לאחר שנחשף שהן הופיעו לצד סרטונים כאלה. ביוטיוב קלטו שהפעם המהומה דילגה על שלב ה"בוא נשמע את התגובה" ועברה ישר לשלב החרם, אז הודיעו שהם ממש מזועזעים ועובדים על הנושא במלוא המהירות. עד הפעם הבאה.

עוד פעם, עם רגש

בסוף השבוע פרסמה ה-FCC של טראמפ רשמית את ההצעות שלה לביטול ניטרליות הרשת, ותומכי התפיסה הזו נערכים שוב לצאת להגנה עליה. בעבר הם נדרשו להגן עליה מהתאגידים; הפעם הבעיה היא שהממשלה הפכה למשת"פ של התאגידים.

ניטרליות הרשת היא התפיסה שלספקיות הרשת אסור לתעדף סוג אחד של תעבורה על פני משנהו. כלומר, ספקית הרשת המקומית שלך לא יכולה לגבות ממך יותר כסף על גלישה באתר כבד בווידאו או באתר מבוקש יותר מאתרים אחרים. חברות הכבלים בארה"ב כבר מיהרו להודיע שהן לא תנצלנה לרעה את המצב החדש, עם חיוך של כריש לכלב ים פצוע.

מפגינה למען ניטרליות הרשת, וושינגטון, צילום: בלומברג מפגינה למען ניטרליות הרשת, וושינגטון | צילום: בלומברג מפגינה למען ניטרליות הרשת, וושינגטון, צילום: בלומברג

החוקים החדשים מאפשרים לספקיות הרשת לבצע בדיוק אפליה כזו, כל זמן שהן נוקטות ב"שקיפות", כלומר מודיעות על כך למשתמש בהודעה בפונט בגודל 4 בדיו נעלמת. טכנית, ספקית רשת יכולה לעבור למצב של צנזורה סינית, ופשוט לצנזר ידיעות שליליות עליה. היא תעדכן אותך אחר כך. בפונט בגודל 4.

בארה"ב נרשם זעם ניכר על ההחלטה הזו, ומתארגנות גם הפגנות - אבל גם מאבק משפטי נגד ההחלטות. אף שבתי המשפט דחו את התקנות של ה-FCC שהורו על נייטרליות רשת בטענה (מוצדקת, על פניה) שהרשות חרגה מהסמכות שלה, ביטול מוחלט של ניטרליות הרשת יחזיר אותנו ל-2004. כבר אז היו פסיקות שיש הגבלות על מה שלספקית רשת מותר לעשות. נעדכן, כי כאב הראש הזה לא הולך להיעלם בקרוב.

קצרצרים

1. רוצים לכתוב משהו ואין לכם כוח למדיה החברתית? קבלו את הבלוג האנטי-חברתי, txt.fyi. מדובר בכלי נטול כל קישוטים. הוא מאפשר לכם לכתוב טקסט (למרבה הצער, לא נראה שהוא תומך ביישור לימין), וזהו. לא תמונות, לא שיתוף במדיה חברתית, כלום. פרסמתם? קיבלתם קישור לטקסט שלכם. תוכלו לשתף אותו אם בא לכם, אבל הבלוג המינימליסטי הזה לא יציע לכם מעבר לזה. הוא לא מאפשר תגובות, לא מאפשר לדעת כמה אנשים קראו את הטקסט, וכמובן שהוא לא מאפשר לייקים/פיברוטים/שיתופים. רוצים לכתוב? כיתבו; צאו ממחול הטרשת החברתית.

רוצים לכתוב? אז כיתבו, צילום: shutterstock רוצים לכתוב? אז כיתבו | צילום: shutterstock רוצים לכתוב? אז כיתבו, צילום: shutterstock

2. בסוף השבוע האחרון, סוף השבוע של חג ההודיה - זמן קלאסי לקבירת ידיעות - הודיעה אימג'ר שזיהתה פריצה מסיבית לשרתים שלה. הפריצה אירעה ב-2014, והגנבים שמו את ידם על 17 מיליון שמות משתמשים וסיסמאות. לדברי אימג'ר, אף מידע קריטי אחר לא אבד פשוט כי היא לא מבקשת אותו ממשתמשים. הסיסמאות שלה היו מאובטחות באלגוריתם שאבד עליו הכלח. הבעיה, כמו תמיד במקרים כאלה, היא שרובנו מעדיפים להשתמש בשם משתמש וסיסמה קבועים לרוב האתרים, כך שהמידע הזה יכול לשמש לפריצה לחשבונות אחרים. אם לא שיניתם את המשתמש שלכם באימג'ר מאז 2014, סביר להניח שהסוס לא רק פרץ מהאורווה, אלא כבר השלים סיבוב שתיה בפאב הסמוך ומצא לו אורווה חדשה, במחשב של איזה האקר.

3. מינכן לא יכולה יותר. לאחר עשור שבה העיריה שלה השתמשה בלינוקס - למעשה, בגרסה ייחודית שהותאמה לה, LiMux - היא הודיעה בסוף השבוע שהיא תטביע 50 מיליון יורו ותעביר את כל המחשבים שלה לווינדוס 10. הסיבה: חוסר תאימות. לא כל המחשבים של העיריה הועברו ללינוקס ומיעוט קטן שלהם המשיך לרוץ על ווינדוס. לעובדי העיריה נמאס מהתקלות שנבעו מהמעבר בין מחשב למחשב. הם גם התלוננו על הצורך בסיוע של עובדי IT כדי להריץ לינוקס. לדברי ראש העיר, 6,000 עובדים הביעו אי שביעות רצון מהמצב - בערך 20% מכלל בעלי המחשבים של העיריה.

4. דיווחנו בשבוע שעבר על תכניתו של מייק יוז, הוזה שמשוכנע שכדור הארץ שטוח, לשגר את עצמו ברקטה כדי להוכיח את טענותיו. למרבה הצער, הטיסה של יוז -שתוכננה לסוף השבוע - בוטלה, וזאת בשל איסור מצד הרשויות. יוז, כמובן, טוען שמדובר בנסיון של הקונספירציה של תומכי הכדור העגול למנוע ממנו לחשוף את האמת. לדבריו, הוא עדיין מתכוון לבצע את השיגור שלו, אבל במקום אחר. נעקוב בכליון עיניים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
זה מה קורה שאנשים מחפשים היכן הכי זול מאוד וכתוצאה מזה
עובדים בכל העולם נמצאים במרוץ כזה כמו באמזון צריך חוק שאנשים ייקנו קצת יקר אבל שלא יהיו צריכים לעבוד ככה כמו באמזון מי שאשם בסוף זה הקונים שרוצים כל הזמן את הכי זול הכי מהיר ואז זה חוזר כבומרנג לקרובי משפחה שלהם רחוקים
י  |  30.12.17
3.
נסו לעבוד במוקד שירות או תמיכה טלפוני בארץ לפני שאתם רצים לאמזון
הצחקתם אותי 55 שעות.. בחודשי לחץ (שזה בדרך כלל חצי מהשנה) עובדים 60 שעות. הפסקות אוכל מדדות ויש 7 דקות לצאת לשרותים בכל משמרת. מנהלי המוקד ומנהלי הצוותים עוברים על זמני העבודה של הנציגים ומקבלים דיווח אחת לשעה. תוסיפו לזה עובדה מול לקוחות ותקבלו אנשים שעוברים ניסוי בבני אדם יום, יום.
אלכס  |  27.11.17
לכל התגובות