אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשנות או לחדול צילום: עמית שעל

MIND THE DATA

לשנות או לחדול

תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית קריטי עבור חברות שמעוניינות לשרוד את העשור הקרוב

27.11.2017, 08:53 | אורן שגיא

יו"ר סיסקו ג'ון צ'יימברס, שפרש לאחרונה מתפקידו לאחר 25 שנה בחברה, נוהג לומר שבעשור הקרוב חצי מ־500 החברות המובילות בעולם צפויות לחדול מלהתקיים.

קראו עוד בכלכליסט

אפוקליפטי? רחוק מכך. בעידן הנוכחי בעלי התפקידים הבכירים בכל החברות נדרשים להכיר ביטוי מפתח שחייב להיות שגור על לשונם וישפיע באופן קריטי על יכולת החברה להמשיך ולהתקיים: טרנספורמציה דיגיטלית. הטרנספורמציה קריטית במיוחד בכל הקשור לעולמות מחשוב ענן ומרכזי המידע (Data Center), שדורשים התאמה מיידית לשינויים החלים בעולמות ה־IT. תהליך הטרנספורמציה מייצר שלושה אלמנטים מרכזיים שהחברות נדרשות להתמודד איתם היום.

מימין: אורן שגיא וג מימין: אורן שגיא וג'ון צ'יימברס | צילום: עמית שעל מימין: אורן שגיא וג

ממיקוד ב־IT למיקוד בלקוח

האלמנט הראשון נוגע לזן חדש של אפליקציות המותאמות לעולם הדיגיטלי, כאלו שאמורות להתקיים על כל מסך ומהוות את הנשק העיקרי באמצעותו ארגוניים משווקים את עצמם ומתחרים במרחב הדיגיטלי. אנו חיים בעידן שבו קצב השינויים גדול מאי פעם. עד לא מכבר IT בארגון נדרש בעיקר לתחזק את היישומים הארגוניים כמו מערכות לתכנון משאבי הארגון (ERP) או ניהול קשרי לקוחות (CRM). היום ארגונים נדרשים להתמודד עם יישומים שזמן חיי המדף שלהם לעתים הוא כמה ימים.

המשמעות של השינוי הזה היא שארגונים הופכים להיות ממוקדי לקוח במקום ממוקדי IT. לכן אין זה מפתיע כי חברות ענק שאינן מתחום ההייטק מעסיקות כיום יותר אנשי תוכנה מענקיות ההייטק. כך, 10% ממצבת כוח האדם של תאגיד הבנקאות ג'יי.פי מורגן מורכבים ממפתחים, באופן שהופך אותו לבעל יותר עובדי תוכנה מחברות כמו גוגל.

האלמנט השני שהטרנספורמציה הדיגיטלית מחייבת את החברה להתמודד איתו הוא המקום שבו האפליקציה חיה: הדאטה סנטר. מחדר בעל ארבע קירות הדאטה סנטר הופך לחדר וירטואלי המורכב מענן ציבורי וענן פרטי, שיוצרים יחד רשת עננים, מעין "מולטי קלאוד" שמאפשר תשתית גמישה ומהירה יותר להפעלת מספר הולך וגדל של אפליקציות. מחקר של IDC העלה שעד שנת 2020 יעברו 84% מהחברות בעולם במודל של מולטי קלאוד.

רשת שמתנהלת בכוחות עצמה

המעבר לפלטפורמות ולפתרונות החדשים מתבקש, אבל חושף את החברות לרמות סיכון שהן לא הכירו לפני כן. פלטפורמת המולטי קלאוד מייצרת אתגר בכל הנוגע ליכולות האבטחה מפני מתקפות סייבר, וכאן נכנס לתמונה האלמנט השלישי: יכולות למידת המכונה והבינה המלאכותית מאפשרות לייצר מערכות שמסוגלות לזהות איומים ותקלות עוד לפני שהן מתרחשות.

הכלים מאפשרים לראות את אפליקציות הארגון בכל מקום שבו הן נמצאות ולנהל את נכסי החברה מכל מקום. היכולת לאגור כמויות רבות של מידע מחברות שונות באותה סביבה וירטואלית מאפשרת לזהות איום ולמנוע ממנו לזלוג למקומות אחרים, והכל בצורה אוטומטית באמצעות טכנולוגיות הבינה המלאכותית ולמידת המכונה.

החיבור של שלושת האלמנטים הללו מייצר מענה לאתגרים המרכזיים של הטרנספורמציה הדיגיטלית, ומאפשר לחברות להתחיל להתקדם אל עבר העתיד בבטחה. זאת בדומה לרעיון המכונית האוטונומית, המורכבת מכלים טכנולוגיים העוזרים לנו לפצות על מקומות שבהם אנו בני האדם מתקשים.

באותו אופן גם חברות נדרשות להגיע למצב דומה במערכות שלהן, מצב שבו הרשתות והדאטה סנטרס מכסים ותומכים באנשי IT ומאפשרים להם לפעול גם במקומות שאין להם יכולת להגיע אליהם או לכסות באופן שוטף. זאת באמצעות כלים של ריבוי אפליקציות, בינה מלאכותית, למידת מכונה ומולטי קלאוד. הכל כדי להגשים את חזון הטרנספורמציה הדיגיטלית ולהגיע ליעד הסופי של Self Driving Networks — רשתות שפועלות מעצמן.

הכותב הוא מנכ"ל סיסקו ישראל

תגיות