אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"למידה אוטונומית היא הגביע הקדוש של תחום הביג דאטה"

קארינה אודינייב, מייסדת משותפת של הסטארט-אפ Cortica, אמרה בוועידת Mind the Data 2017 של "כלכליסט", כי "עולם הביג דאטה צריך היום מידע מדויק ומונחה ורובו לא כזה"

27.11.2017, 14:52 | הגר רבט

"פייסבוק שמייצרת היום 500 טרה בייט של מידע ליום ובשביל לעבד את המידע הזה הם משתמשים בחצי מיליון שרתים ב-11 מרכזי מידע. אבל המספרים של פייסבוק מצחיקים לעומת העולם העתידי: צי של מכוניות אוטונומיות למשל ייצר פי 100 מידע מפייסבוק ועולם הרחפנים פי 21 אלף", כך פתחה קארינה אודינייב, מייסדת משותפת של הסטארט-אפ קורטיקה (Cortica), שפיתח טכנולוגיה לתיוג תמונות ווידאו, את דבריה בוועידת Mind the Data 2017 של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי.

קראו עוד בכלכליסט

"חברת קורטיקה נולדה בטכניון ב-2003 כשבניסיון לעשות הנדוס לאחור (Reverse engineering) למוח, בנינו אלגוריתם לא מונחה גנרי". מאז פיתחה קורטיקה אלגוריתם גנרי לזיהוי של אובייקטים בתמונות ווידיאו וגייסה מעל 60 מיליון דולר לפי הערכת שווי של 200 מיליון דולר.

קארינה אודינייב, מייסדת משותפת של Cortica, צילום: אוראל כהן קארינה אודינייב, מייסדת משותפת של Cortica | צילום: אוראל כהן קארינה אודינייב, מייסדת משותפת של Cortica, צילום: אוראל כהן

"האם אנחנו באמת צריכים את כל הדאטה שנאסף?", שואלת אודינייב. "עולם התחבורה למשל יהפוך הרבה יותר מותאם אישית ודברים כמו ביטוח או ניווט יותאמו אישית לכל נהג. כל זה יהיה בלתי אפשרי בלי הביג דאטה. הערים שלנו יהפכו חכמות, בטוחות ויעילות יותר; המצלמות שירשתו את הערים יעזרו לנו לנהל תחבורה ולאתר ולהגיב למצבי חירום. לקראת 2020 יהיו עשרות מיליוני רחפנים בשמים בכל רגע והם ייקחו חלק מרכזי בסריקת שטחים, חקלאות, תחבורה ותשתיות ועל עולם הביטחון והצבא אפילו לא נדבר. 

"אנחנו עוד לא שם כי יותר מ-99% מהדאטה לא מנותח היום ולא נוכל לעשות איתו כלום בלי שיהיו לנו כלים חזקים מאוד של בינה מלאכותית. אם נסתכל על ההיסטוריה של ה-AI, אז עד תחילת שנות האלפיים המהנדסים יצרו חוקים , אבל היום הכל סובב סביב ביג דאטה. גוגל למשל היו צריכים להזין למערכת 10 מיליון דוגמאות של חתול כדי לעזור לבינה המלאכותית לזהות חתול ביוטיוב.

"עולם הביג דאטה צריך היום מידע מדויק ומונחה ורובו לא כזה. כל המומחים בתחום מסכימים שהגביע הקדוש של התחום היא למידה בלתי-מונחת. יש לנו את זרימת הביג דאטה אבל האלגוריתמים הקיימים לא יכולים להשתמש בה. עולם הלמידה העמוקה הוא פתרון מוגבל יחסית. אנחנו צריכים פלטפורמה חדשה והרבה יותר חכמה שתאפשר לנו ללמוד לבד בלי הנחיה, להיות שקופה ומובנית, להבין הקשר ולעשות תחזיות.

"אני רוצה להציג לכם את ה-AI של קורטיקה. החזון שלנו הוא להיות המוח מאחורי כל המכונות האינטליגנטיות של הדור הבא ולאפשר להם לספק את הטכנולוגיה לפלטפורמות העתיד. אנחנו מאמינים שהעתיד של העולם הוא בינה מלאכותית והעתיד של הבינה המלאכותית הוא למידה אוטונומית", סיכמה אודינייב.

תגיות