אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחתמה עסקת המיזוג: מזרחי טפחות רוכש את בנק אגוד לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל צילום: עמית שעל, אוראל כהן

נחתמה עסקת המיזוג: מזרחי טפחות רוכש את בנק אגוד לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל

הבנק השלישי בגודלו בישראל ממזג לתוכו את הבנק השישי בגודלו. עובדי אגוד מתנגדים למהלך ויפגינו נגדו הבוקר. לפי ההסכם, העסקה תתבצע באמצעות חילופי מניות

28.11.2017, 07:58 | רעות שפיגלמן
בנק מזרחי טפחות הודיע היום (ג') כי בעלי השליטה בבנק אגוד חתמו על הסכם המיזוג. לפי ההסכם, בנק מזרחי ירכוש לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל את מניותיהם של בעלי השליטה באגוד - שלמה אליהו משפחות לנדאו, מנור ויעל אלמוג־זכאי - המחזיקים יחדיו ב-75% ממניות הבנק. במקביל, מזרחי הודיע כי יבצע גם הצעת רכש לשאר בעלי מניות הציבור במחיר דומה.

  

קראו עוד בכלכליסט

שאלות ותשובות כל מה שצריך לדעת על מיזוג בנק מזרחי טפחות ואגוד במה תלוי המיזוג ומתי יבוצע בפועל, מה יקרה אם העסקה לא תאושר, מתי צפויים לקוחות אגוד לקבל שירות ממזרחי טפחות ועוד רעות שפיגלמן, 5 תגובותלכתבה המלאה

עוד עולה מהדיווח כי העסקה בין הצדדים התבצעה באמצעות הקצאת מניות מזרחי לבעלי מניות של אגוד, לפי מחיר המגלם לאגוד מכפיל הון (יחס בין שווי השוק להון עצמי) של 0.6. מדובר ברכישה של הבנק ה-6 בגודלו במערכת הבנקאית על ידי הבנק ה-3 בגודלו. עם השלמת המיזוג המערכת הבנקאית בישראל תמנה 7 בנקים.

הסכם הרכישה מותנה בקיומם של מספר תנאים מתלים בחצי השנה הקרובה, כאשר התנאי המרכזי שעל השלמתו מופקדת הנהלת בנק אגוד והוא: הסכמה של עובדי אגוד למהלך התייעלות מהותי. תנאים נוספים הם אישור בנק ישראל, אישור מרשות ההגבלים העסקיים והסכמת בעלי המניות מהציבור באגוד להצעת רכש, שכן העסקה מתייחסת לרכישת 100% ממניות אגוד.

  

מימין אלדד פרשר מנכל בנק מזרחי טפחות וישראל טראו מנכל בנק איגוד, צילום: עמית שעל, אוראל כהן מימין אלדד פרשר מנכל בנק מזרחי טפחות וישראל טראו מנכל בנק איגוד | צילום: עמית שעל, אוראל כהן מימין אלדד פרשר מנכל בנק מזרחי טפחות וישראל טראו מנכל בנק איגוד, צילום: עמית שעל, אוראל כהן

עוד קובע ההסכם, כי במקרה שלא יתאפשר להשלים את העסקה במתווה של הצעת רכש, יפעלו מזרחי לביצוע העסקה בדרך של מיזוג סטטוטורי (רכישת הפעילות). מהלך שכזה יהיה טעון אישורם של האורגנים המוסמכים בשני הבנקים, וככל שאלה לא יאשרו אותה, יבוטל ההסכם.

באגוד ישנם כ-1,300 עובדים כאשר 400 הם זמניים. במזרחי טפחות מעוניינים לקלוט רק חלק מהעובדים כאשר ככל שהסכמות מול העובדים לא יושגו במהלך ששת החודשים הקרובים – פירוש הדבר שאחד התנאים לעסקה לא יתמלא ויעמוד כמכשול. 

יחד עם זאת, מכיוון שבעלי השליטה בבנק אגוד, שעומד על המדף זה זמן רב, לא איתרו בשנים האחרונות רוכש אחר לאחזקותיהם. הרי שהחלופה שעומדת לנגד עיניהם היא מכירת מניות הבנק בנתחים בבורסה – מהלך ששקול לסגירת פעילות של הבנק ולפיטורי כל עובדיו. לכן, סביר להניח כי העובדים יקיימו משא ומתן מול הנהלת אגוד בחודשים הקרובים על מנת להגיע להסכמות. עוד עולה ממהסכם, כי בטרם העסקה תצא לפעול יחלק אגוד דיבידנד של 100 מיליון שקל לבעלי המניות.

אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות, צילום: עמית שעל אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות | צילום: עמית שעל אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות, צילום: עמית שעל

בבנק ישראל צפויים לאשר את המיזוג וזאת על רקע התבטאותה של המפקחת על הבנקים, חדוה בר, באוגוסט האחרון בראיון לרשת בלומברג בו ציינה כי תתמוך בהצעת שכזו. ברשות להגבלים עסקיים צפויים לבחון את פרטי העסקה על שלל פרטיה בתקופה הקרובה.

תגיות