אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי הקרקעות בשדה דב לבית המשפט: לבטל את ההסכם לפינוי השדה צילום: עמית שעל

בעלי הקרקעות בשדה דב לבית המשפט: לבטל את ההסכם לפינוי השדה

בתביעתם טוענים חמשת מנהלי קרקעות הגוש הגדול כי המדינה הפרה את ההסכם עמם כאשר דחתה את פינוי השדה, שאמור היה להפסיק לפעול כבר באפריל האחרון, ללא הסכמתם. קבלת התביעה תעלה למדינה שישה מיליארד שקלים

27.11.2017, 21:19 | אמיתי גזית

מנהלי הגוש הגדול, עורכי הדין שמייצגים את מאות בעלי הקרקע במתחם שבו שוכן שדה דב, הגישו הבוקר (שני) לבית משפט השלום בהרצליה תביעה לביטול ההסכם עם המדינה לפינוי שדה דב ובניית 16 אלף דירות במתחם, בטענה כי המדינה הפרה אותו הפרה יסודית, כאשר דחתה ללא הסכמתם את מועד הפינוי, שנקבע על ידי בג"ץ לאפריל 2017.

קראו עוד בכלכליסט

אם תביעה זו תתקבל - תפסיד המדינה כ-6 מיליארד שקל, שווי זכויות הבניה שקיבלה במסגרת ההסכם ודמי השימוש בקרקע שהיא תידרש לשלם. את התביעה הגישו המנהלים בשעה שבה חתם שר האוצר משה כחלון על צו המאפשר המשך שימוש בטרמינל האזרחי בשדה לשמונה חודשים נוספים.

שדה דב, צילום: עמית שעל שדה דב | צילום: עמית שעל שדה דב, צילום: עמית שעל

בבסיס התביעה הסכם שנולד ב-1980 וחודש ב-2007 לפיו המדינה תפנה את שדה התעופה ותקדם בנייה במקום. מנהלי הגוש הגדול ויתרו בתמורה לתוכנית הבניה על 50% מזכויות הבניה שלהם ועל גביית דמי שימוש מהמדינה בגין הפעלת שדה התעופה על האדמה שבבעלותם. במסגרת ההסכם הזכויות של בעלי הקרקע הפרטיים הועברו למדינה בנאמנות לצורך קידום תוכנית הבניה, ולכן מנהלי הגוש הגדול הגישו את התביעה, ובה דרשו את החזרת הזכויות.

הערכה היא כי שווי זכויות הבניה מגיע לכ-4 מיליארד שקלים, ודמי השימוש להערכת מנהלי הגוש הגדול הם כ-160 מילון שקל לשנה. ההסכם נחתם לפני עשור כך שדמי השימוש שיתבעו עשויים להגיע לכ-1.6 מיליארד שקל ויותר.

במרץ 2013 הסכימו מנהלי הגוש הגדול לדרישת המדינה לשלם 20 מיליון שקל השתתפות במימון פינוי שדה דב והעתקתו למיקום אחר. מאוחר יותר בעקבות עתירה של חברת ארקיע ועירית אילת שביקשו למנוע לחלוטין את הפינוי, קבע בג"צ כי מועד פינוי השדה יהיה 30 באפריל 2017.

מנהלי הגוש הגדול טוענים כי המהלך לדחיית פינוי השדה באמצעות חוק ובאמצעות תוכנית להקמת טרמינל חליפי, מהווים הפרה של ההסכם. התוכנית להקמת הטרמינל הזמני התגבשה בתחילת השנה על ידי משרד האוצר ורמ"י מתוך כוונה לצמצם את הנזק לבעלי הקרקע הפרטיים בשדה דב. באותה עת חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) ואיציק שמולי (המחנה הציוני) קידמו חוק שימנע את פינוי שדה התעופה, בניגוד להסכם שחתמה המדינה עם בעלי הקרקע הפרטיים. החוק של סמוטריץ' ושמולי נולד בעקבות מאמצים של חברת ארקיע ועיריית אילת להשאיר את השדה על תילו בטענה כי פינוי ימיט אסון על התיירות באילת.

על פי אותו חוק הטרמינל ממנו יוצאות הטיסות לאילת אמור להיהרס בסוף השבוע ובמקומו אמורה המדינה להקים טרמינל זמני בשטח המחנה הצבאי. היום חתם שר האוצר משה כחלון על צו המאפשר לדחות זאת ב-8 חודשים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שדה דב הוא שמורת טבע ופארק חופי ארכיאולוגי
השטח של שדה דב מכיל ערים פרה היסטוריות שנחדפו לאחרונה, בנוסף קיים חי וצומח יחודי לחוף, סלעי כורכר, צבים, ציפרים וחבצלות חוף. השטח הזה הוא הריאה הירוקה האחרונה של תל אביב ויש לשמר אותו לטובת הדורות הבאים. השדה צריך להתפנות לטובת פארק חופי ארכיאולוגי רחב ידיים.
מיכל  |  28.11.17
לכל התגובות