אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שמואל האוזר פורש בשיא - שלו ושל הרשות צילום: מוטי קמחי

שמואל האוזר פורש בשיא - שלו ושל הרשות

יו"ר רשות ני"ע לא היה יכול לבחור עיתוי טוב יותר להודעת הפרישה שלו - רגע אחרי הסיכום המהדהד של חקירת תיק בזק; מאבקו לתיקונים בבורסת ת"א היה מורכב ממה שהעריך

28.11.2017, 21:06 | גולן חזני

שמואל האוזר לא יכול היה לבחור עיתוי טוב יותר להודעת הפרישה שלו. אמנם היא באה שנה וחצי לפני המועד המתוכנן, מאי 2019, אבל בתום כהונה בת שבע שנים כיו"ר רשות ניירות ערך - השני מבחינת אורך הקדנציה אחרי אריה מינטקביץ'. אבל בעיקר הוא פורש רגע אחרי הסיכום המהדהד של חקירת תיק בזק. בשיחות פרטיות הגדיר האוזר את התיק הזה כגדול והמשמעותי ביותר בתולדות הרשות.

קראו עוד בכלכליסט

הקדנציה של האוזר, שנבחר לתפקידו ב־2011 בידי שר האוצר דאז יובל שטייניץ, לאחר מאבק צמוד עם שוני אלבק, שהיה היועץ המשפטי של הרשות, היתה סוערת, מלאת אתגרים ועמדה בניגוד מוחלט לרושם השקט והמופנם שמותיר האוזר עצמו.

האוזר. חקירה מהירה בתיק בזק, צילום: אוראל כהן האוזר. חקירה מהירה בתיק בזק | צילום: אוראל כהן האוזר. חקירה מהירה בתיק בזק, צילום: אוראל כהן

כיו"ר הרשות פעל האוזר בכל הגזרות - חקירות, חקיקה ורפורמות מבניות. לא היתה זירה שהוא נמנע מלהיכנס אליה ובכולן הטביע את חותמה של הרשות. בתחום החקירות לא נרתע האוזר מעימותים מול הכוחות החזקים במשק. את החקירה של נוחי דנקנר ואי.די.בי החל כשבעל השליטה היה עדיין איש העסקים החזק בישראל. בהמשך הגיעו פרשיות נוספות - השר חיים כץ, פרשת מנופים וג'קי בן זקן, קרן קלע של אמיר ברמלי, וכאמור הפרשה הגדולה מכולם - בזק, שאול אלוביץ' ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר.

בתוך ארבעה וחצי חודשים בלבד סיימה רשות ני"ע את חקירת בזק והמליצה על כתבי אישום. בזמן שחוקרי המשטרה ובכירי הפרקליטות מתפתלים סביב פרשיות נתניהו במשך שנים, פעלה רשות ני"ע ביעילות, וזאת תחת מעטה של חשאיות נטולת הדלפות.

בניגוד לרגולטורים קולניים אחרים, שאצים־רצים לספר על כל יוזמה - גם אם סיכוייה להתממש קלושים - פעל האוזר בצניעות ובחוכמה מול שרי האוצר שעבד תחתיהם, והיו שלושה כאלה, והצליח לגייס תמיכה בלתי מסויגת כמעט מכולם. מלחמה נוספת שניהל האוזר, למרות ניסיונות סיכול מצד גורמים פוליטיים, היתה למיגור תופעת האופציות הבינאריות. בתחום הרפורמות הוא הוביל מהלכים לצמצום הרגולציה על חברות הנסחרות בבורסה ולהקלה על חברות קטנות ובינוניות.

בזירה אחת היה מאבקו מורכב ממה שהעריך, כנראה, כשמונה לתפקיד - בורסת ת"א. זו סערה בתקופתו, שכן היה היו"ר הראשון שהתערב בניהולה, נלחם בבונוסים של בכיריה והחליף את המנהלים הנצחיים סם ברונפלד ואסתר לבנון באמנון נויבך ויוסי ביינארט ז"ל. אבל את הטעות הזו הצליח לתקן בשנה האחרונה עם מינויו של המנכ"ל הצעיר והדינמי איתי בן־זאב, שדחק את היו"ר נויבך הצדה. בדרך הוביל את השינוי המבני בבורסה, אבל לא הספיק להשלים את הפרטתה. 2017 מסתמנת כשנת שיא בבורסה זה זמן רב, עם קרוב ל־20 הנפקות.

האוזר פורש בשיא, מבחינתו, אך לא פחות חשוב מזה - הוא פורש כשרשות ני"ע נמצאת בשיאה.

תגיות