אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תשובה לאמזון? שלומי פוגל ומשפחת שמלצר יקימו מרכז לוגיסטי למסחר מקוון צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

תשובה לאמזון? שלומי פוגל ומשפחת שמלצר יקימו מרכז לוגיסטי למסחר מקוון

חברת הלוגיסטיקה גולד בונד שבשליטת פוגל ושמלצר תקצה 20 אלף מ"ר משטחיה באשדוד למרכז רובוטי למיון, אריזה ומשלוח של מוצרים מישראל ומחו"ל. המרכז עשוי לסייע לקמעונאיות הישראליות להתמודד עם כניסת אמזון לישראל

30.11.2017, 06:55 | רחלי בינדמן

חזית חדשה לכניסה הצפויה של אמזון לישראל? חברת גולד בונד הבורסאית שבשליטת שלומי פוגל ומשפחת שמלצר נכנסת לתחום המסחר המקוון, ומתכננת להקים מרכז לוגיסטי רובוטי בשטחים שהיא מחזיקה באשדוד. המרכז עשוי לתת תשובה לקמעונאיות ישראליות לקראת כניסתה הצפויה של אמזון לישראל.

קראו עוד בכלכליסט

לפי תכניותיה של גולד בונד, המרכז הלוגיסטי יספק לרשתות קמעונאיות שירותי קליטה, מיון, אריזה ומשלוח של מוצרים. החברה מתכננת להקצות להקמת המרכז שטח של 20 אלף מ"ר מהמבנה שבבעלותה. דירקטוריון החברה החליט להקציב עד 5 מיליון דולר להשקעה ראשונית לשם התאמת המבנה לפעילות לוגיסטית שכזו.

גולד בונד מייעדת את המרכז בעיקר לגופים בינלאומיים שבוחנים כניסה לישראל, ומבקשים להימנע מהעלויות הכרוכות בפתיחה של חנויות פיזיות, בלי לפגוע בחוויית השירות והאספקה ללקוח.

לכאורה, המרכז יכול לתת פתרון לחברות הקמעונאיות בישראל, שמאוימות מכניסתה הצפויה לישראל של ענקית הקמעונאות אמזון. החשיפה ב"כלכליסט" באשר למהלך של אמזון הובילה לנפילות במניות החברות הקמעונאיות והקניונים, על רקע הסימנים לקריסת המודל הקיים של רכישה פיזית בחנויות, ומעבר לצריכה מהסלון בבית.

יחד עם זאת, קיים ספק אם שחקנים ישראלים גדולים כמו פוקס וגולף ירצו להשתמש במחסנים. קהל היעד הישראלי של המרכז יהיו כנראה עסקים קטנים ואפילו יבואנים קטנים של מוצרים שזקוקים לפתרון אחסון ולוגיסטיקה. הצרה היא שאמזון עצמה פועלת במתכונת דומה מאוד, ואם היא תקים פה בישראל פעילות מאפס, ספק אם גולד בונד תוכל להתחרות מול העוצמות שלה.

מימין: אסי שמלצר ושלומי פוגל, צילום: אוראל כהן מימין: אסי שמלצר ושלומי פוגל | צילום: אוראל כהן מימין: אסי שמלצר ושלומי פוגל, צילום: אוראל כהן

גולד בונד מתמחה כיום בלוגיסטיקה של קונטיינרים שלמים, ונסחרת בבורסה לפי שווי של 700 מיליון שקל.חברות קמעונאיות גדולות כמו פוקס וקסטרו משתמשות בשירותיה לאיחסון הקונטיינרים, ולאחר מכן לפריקה ושילוח לחנויות. זו כניסתה הראשונה לתחום האחסון לצורך מסחר מקוון. ל"כלכליסט" נודע כי היעד של גולד בונד הוא שילוח 40 אלף חבילות ביום.

חברות גדולות כמו קסטרו וגולף מחזיקות היום ברשתות של חנויות שפרוסות בעיקר בקניונים, ועלות אחזקתן מהווה לפי הערכות כ־35% מערך המוצר בשל עלויות חשמל, שכירות וכוח אדם. לרוב החברות אין יכולת או אינטרס כלכלי להקים מרכז לוגיסטי אף על פי שהן החלו באחרונה להקים אתרים מקוונים עם אפשרות לרכישה דרך האינטרנט ושילוח לבית הלקוח.

אף על פי כן, עדיין מדובר במספרים קטנים שלא מצדיקים הקמת מרכז שכולל רכישה או הקמה של נכס והתאמתו לצרכים לוגיסטיים. באחרונה השיקה פוקס אתר אינטרנט למכירות מקוונות של 40 מותגים שנקרא טרמינל X בהשקעה של 40 מיליון שקל והקימה לצורך כך מרכז לוגיסטי באשדוד בגודל של 10 אלף מ"ר.

עם זאת, לא כל החברות מוכנות או בעלות אמצעים להשקעה כזו, ולכן האפשרות להשתמש בשירותים של גולד בונד, שלא מתכננת לסגור בלעדיות עם שום גורם, עשויה לתת מענה הן לרשתות קמעונאיות בגודל בינוני והן ליזמים ובעלי עסקים שיכולים מלכתחילה לפתוח אתרי אינטרנט למכירה מקוונת תוך שימוש בשירותים הלוגיסטים שתספק גולד בונד.

תגיות