אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש תאריך: המסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין יתחיל ב-18 בדצמבר צילום: רויטרס

יש תאריך: המסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין יתחיל ב-18 בדצמבר

שתי הבורסות המרכזיות למסחר בחוזים עתידיים, CME ו-CBOE, קיבלו את אישור הרגולטור האמריקאי לכך. המטבע הווירטואלי נסחר מעל 10,500 דולר

01.12.2017, 18:26 | שירות כלכליסט

הביטקוין מתאושש היום (ו') כשהוא נסחר מעל ל-10,500 דולר. זאת לאחר שמוקדם יותר נסחר ברמה של 9,500 דולר. הסיבה - הבורסות המרכזיות בעולם למסחר בחוזים עתידיים, CME ו-CBOE, ששתיהן יושבות בשיקגו - קיבלו את אישור הרגולטור האמריקאי להתחיל לסחור בחוזים עתידיים על המטבע הווירטואלי, החל ב-18 בדצמבר.

קראו עוד בכלכליסט

הודעת ועדת המסחר לחוזים עתידיים על סחורות (CFTC) סוללת את הדרך לשתי הבורסות להיות הראשונות מבין הגופים המפוקחים שמתחילות לסחור בחוזים על הביטקוין. זהו קו פרשת מים לענף המטבעות הווירטואליים, שיכול להוביל להידוק הפיקוח בתחום.

הביטקוין, שנסחר סביב 10,150 דולר לפני הדיווח על האישור, קפץ אחריו ביותר מ-5% לרמה של 10,513 דולר. זה היה שבוע תנודתי במיוחד עבור המטבע הווירטואלי המוכר והנסחר ביותר כיום. ביום רביעי הוא שבר את רף ה-10,000 דולר לראשונה ומאוחר יותר אף הגיע לרמתו הגבוהה בכל הזמנים - 11,395 דולר. לאחר מכן הוא צלל בכ-20%.

ביטקוין. קו פרשת מים בעניינו, צילום: שאטרסטוק ביטקוין. קו פרשת מים בעניינו | צילום: שאטרסטוק ביטקוין. קו פרשת מים בעניינו, צילום: שאטרסטוק

האינטרנט יהפוך למבוזר

בתוך כך, שני מנהלי קרנות הון סיכון מעריכים היום, ללא קשר ישיר להודעת הרגולטור האמריקאי, כי העלייה של הביטקוין יכולה לעזור ליצור "אינטרנט מבוזר", שייקח את הכוח מידי חברות הטכנולוגיה הגדולות.

הביטקוין איבד כ-1,500 דולר מערכו בתוך שעות "להוציא אותו מחוץ לחוק" הכלכלן זוכה פרס הנובל, פרופ' ג'וזף שטיגליץ: "הביטקוין לא משרת שום פונקציה חברתית מועילה; זו בועה שמספקת ריגושים" שירות כלכליסט, 31 תגובותלכתבה המלאה

האינטרנט עובד כיום הודות לשירותים גדולים כמו בעלות על שרתים, ספקי ענן, מנועי חיפוש ומדיה חברתית המרוכזים ביד מספר מצומצם של חברות. אולם, אינטרנט מבוזר יפזר את ניהול השירותים האלה בידי המשתמשים. כך שמספר מכונות עצמאיות הן שיהיו אחראיות לשירותים ברחבי הרשת.

לדבריו של המנאט טאניג'ה, מנהל קרן ההון סיכון האמריקאית ג'נרל קטליסט, הכסף שמוזרם למטבעות הווירטואלים כמו ביטקוין עוזר לספק את המשאבים לפיתוח אינטרנט מבוזר מסוג זה. "הסיבה הבסיסית למטבעות וירטואליים היא לבנות אינטרנט מבוזר. ולדעתי זו סיבה יוצאת מהכלל", אמר בריאון ל-CNBC במהלך כנס טכנולוגיה בהלסינקי, פינלנד. "יהיה נחמד אם נוכל ליהנות מהיתרונות שמספקות אותן חברות שהכוח מרוכז בידיים שלהן בלי שתהיה להן כל כך הרבה שליטה".

עם זאת, הוא הוסיף כי התעשייה עוד רחוקה מהשגת הטכנולוגיה שתאפשר פרויקט מסוג זה, אך בועת המטבעות הווירטואלים עוזרת להביא את ההון והכשרונות הנחוצים לפיתוח אינטרנט מבוזר.

אלברט וונגר שמנהל את קרן ההון סיכון יוניון סקוור ונצ'ורס, מסכים עם הדברים, אך מודה כי אנחנו עוד רחוקים מהיום שבו יופחת הכוח של ענקיות האינטרנט. "בטווח הרחוק, אני חושב שזו המטרה שאליה אנחנו מכוונים. אבל אני לא חושב שענקיות הטכנולוגיה צריכות לדאוג בזמן הקרוב", סיכם.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הניחוש שלי
עד ה 18 לחודש המטבע יגיע ל 24 אלף דולר , החודש חודשיים הראשונים בחוזים העתידיים יורידו אותו חזק, זה יהיה ניסיון של הבנקים לגמור לאנשים את האמון במטבע, בסופו של דבר הביטקויין ורוב המטבעות שיש בהם טכנולוגיה אמיתית ומהפכנית הן כאן להישאר וייתכן שתוך שנה שנתיים הוא יגיע לשווי של חצי מיליון דולר לביטקויין. אפשרות להחזיק ביטקויין עד 8 ספרות אחרי הנקודה אז אין בעיה שגם יהיה 2-3 מיליון דולר לביטקויין אחד
ניב  |  02.12.17