אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העליון סירב לזמן את ראש המוסד להעיד בסכסוך על קיה צילום: אלכס קולומויסקי

העליון סירב לזמן את ראש המוסד להעיד בסכסוך על קיה

למרות הטענות כי יוסי כהן ובכירים נוספים במוסד הפעילו מסכת לחצים על מי שריגל נגד היבואן רמי אונגר, ביהמ"ש דחה בקשה לזמנו לעדות

03.12.2017, 08:05 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

בית המשפט העליון דחה בתחילת השנה בקשה לחייב את ראש המוסד יוסי כהן למסור עדות בפרשת הסכסוך בין יבואני הרכב רמי אונגר ומיכאל לוי על זיכיון מותג הרכב הקוריאני קיאה.

"כהן טען בכתב שלא היה מעורב במסכת לחצים נגד אבירם הלוי", כתב השופט נעם סולברג בהחלטתו. "המחוזי אמנם ציין כי האמור אינו מאומת בתצהיר, וכי לא נערכה חקירה נגדית, אולם כשהדברים מצטרפים לנימוקים נוספים די בכך כדי לדחות את הבקשה לזמן את כהן". סולברג הוסיף: "דומה שחלקו הנטען של כהן במסכת הלחצים אינו העיקרי. המבקשים יוכלו להוכיח את טענתם בעזרת עדויות של עדים אחרים, ולא ראיתי למה דווקא עדותו של כהן עשויה להכריע את הכף".

כפי שנחשף ב"כלכליסט", במחצית הראשונה של 2013, בעת שכיהן כסגן ראש המוסד, פנו כהן וגורמים נוספים בשירות הביון לאבירם הלוי, סגן מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר ומי שנשכר על ידי היבואן לוי לרגל אחרי אונגר, והציעו לו להיפגש עם פרקליטו של אונגר, עו"ד דורי קלגסבלד.

מסר מיוסי כהן

 

בשבוע שעבר העיד הלוי בבית המשפט כי העובדה שגורמים בכירים במוסד פנו אליו השפיעה עליו לעבור צד ולחשוף את הפעולות שביצע לטענתו כדי לסייע ליבואן לוי לאסוף ראיות נגד אונגר. בתצהיר שהגיש לבית המשפט הודה הלוי כי פרץ למחשבי חברת טלקאר של אונגר, שתל בהם תוכנת סוס טרויאני וגנב מהם מסמכים.

"יוסי כהן, שהיה אז סגן ראש המוסד, העביר לי מסר שכדאי לי להיפגש עם עו"ד קלגסבלד", העיד הלוי. "זה היה מוזר בעיניי שיוסי כהן מעביר לי מסר כזה. הוא לא אמר למה כדאי. הוא לא אמר איך הוא מעורב, וגם לא שאלתי. הוא היה סגן ראש מוסד מכהן. לא בטוח שהוא הבין את ההשלכות של המעורבות שלו. הוא היה חבר, ולא שאלתי איך היה מעורב".

יוסי כהן עם מכונית קאיה, צילום: אוראל כהן, עומר מסינגר יוסי כהן עם מכונית קאיה | צילום: אוראל כהן, עומר מסינגר יוסי כהן עם מכונית קאיה, צילום: אוראל כהן, עומר מסינגר

כהן, כך עולה ממסמך שהגיע לידי "כלכליסט", אישר בעבר את גרסתו של הלוי בעניין הפנייה. פרקליטיו של לוי, עורכי הדין גיורא ארדינסט ואיל רוזובסקי, ביקשו תחילה מכהן, ולאחר מכן מבית המשפט המחוזי בתל אביב, להעיד במשפט, כדי להוכיח את טענתם שעל הלוי הופעלה מסכת לחצים כבדה כדי שיעבור צד ויסייע לאונגר בסכסוך.

"שיחת טלפון אחת"

כהן הכחיש שהיה מעורב בהפעלת לחצים, וטען כי פנה להלוי בעקבות "פנייה של ידידי עו"ד קלגסבלד שביקש שאצור קשר בינו לבין אבירם. קיימתי שיחת טלפון אחת, ובה אמרתי לו שעו"ד קלגסבלד מעוניין לדבר איתו". אלא שעורכי הדין של היבואן לוי הציגו גרסה אחרת: "לפי גרסתו של הלוי ואחרים, מעורבותך במסע הלחצים שהופעל נגדו היתה עמוקה ומשמעותית יותר מהמתואר במכתבך... גרסתך מעידה ביו השאר על עוצמת רצונם ופעולותיהם השונות של אונגר ובאי כוחו למנוע עדותו של הלוי נגד אונגר – פעולות שלצערנו אף צלחו".

שופטת המחוזי בתל אביב צילה צפת דחתה את הבקשה לזמן לעדות את כהן. עורכי הדין של לוי הגישו על כך ערעור לעליון. העליון דחה את הבקשה בתחילת השנה.

תגיות