אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קום איל פו מוציאה את הייצור מישראל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

קום איל פו מוציאה את הייצור מישראל

חברת האופנה שהתגאתה בייצור מקומי התנתקה מהמתפרה שעמה עבדה ברחובות ומצמצמת את ההתקשרות עם המתפרה בירושלים לטובת העברת פעילות ייצור הבגדים לפורטוגל

03.12.2017, 07:07 | אורנה יפת

מותג אופנה ישראלי נוסף מפסיק את הייצור בישראל: קום איל פו שבבעלות סיביל גולדפיינר - שהתפאר שהוא בין המותגים הישראליים היחידים שממשיך לייצר בישראל — מעביר גם הוא את הייצור לחו"ל. ל"כלכליסט" נודע כי המותג, ששם דגש על העצמה נשית ומוכר בגדי נשים במחירים גבוהים, החל בהעברת קווי הייצור לפורטוגל.

עד לפני כחצי שנה עבדה קום איל פו עם מתפרה ברחובות שייצרה עבורה טי שירטים במקביל לייצור פריטים עבור מעצבות אופנה קטנות, אך פעילות זו הופסקה. עיקר עבודת התפירה עבור מותג האופנה נעשה באמצעות מתפרה בירושלים, אך כעת היא אחראית למחצית מפעילות הייצור בשעה שחצייה השני של הפעילות כבר הועבר לפורטוגל.

קראו עוד בכלכליסט

החברה החלה לעבוד עם שישה מפעלים בפורטוגל, ולדברי גולדפיינר, מדובר במהלך דרמטי שמתבצע בשלבים ונובע ממגמות ושינויים בשוק הטקסטיל והאופנה בשנים האחרונות. המהלך החל כפיילוט שנערך עם מעט פריטים בעונות שעברו, כדי לבחון את דרך העבודה בחו"ל, וכעת מחצית מהקולקציה החדשה כבר מיוצרת במדינה האיברית. לדבריה, המטרה היא להעביר את מרבית הייצור לאירופה ולהשאיר חלק זניח בישראל, בעיקר בשל הצורך לספק מענה מהיר לביקושים ולשינויים אופנתיים.

קום איל פו פעלה בישראל במודל שבו החברה רוכשת את הבדים והאביזרים הנלווים, ואז שולחת אותם למתפרה שמבצעת את הגזירות והתפירה. כעת מנסה החברה מודל חדש שבו היא תקבל את מכלול השירותים במקום אחד. "אנחנו מנסים לבנות מודל חדש מול המתפרה בירושלים כך שתעבוד כמו בחו"ל ותספק לנו את כל השירותים", אמרה גולדפיינר. "אם זה יקרה, זה יאפשר לנו להמשיך לעבוד מול המתפרה המקומית במקביל לייצור בחו"ל".

סיביל גולדפיינר , צילום: אוראל כהן סיביל גולדפיינר | צילום: אוראל כהן סיביל גולדפיינר , צילום: אוראל כהן

"התעשייה בארץ גוועת כי כל הרשתות עברו לייצר במזרח", אומרת גולדפיינר. "בשנים האחרונות התעשייה בישראל לא התפתחה, לא בבדים, לא בתשתיות ולא בטכנולוגיה, וזה מקשה על המותג להמשיך ולהשקיע משאבים. אני רוצה להעלות את איכות הפריטים ולהרחיב את המגוון שאנחנו מייצרים גם לג'ינסים וסריגים. עברנו לייצור בפורטוגל לא כי זה זול יותר אלא כי המפעלים שם יודעים לעשות עבודה טובה ומדויקת יותר. לא רק שלא נשארו בארץ מפעלי ייצור לטקסטיל אלא שגם למפעלי הלוויין מסביב לא נותרה זכות קיום. המתפרות, מפעלי ההדפסות על בגדים, שפשופי הג'ינסים, כל הדברים שהם התשתית של התעשיה גם הולכים ונעלמים.

"בארץ עושים בעיקר את התפירה ולא יודעים לתת את כל השירותים שמסביב. למותג אופנה שרוצה להתקדם ומתכתב עם מה שקורה בעולם אין ברירה אלא לחפש את הפתרונות האלה בחוץ. גם בנושא הבדים: את חלקם היינו קונים בארץ וחלק מייבאים מאיטליה. אבל בפורטוגל יש מגוון אינסופי של אפשרויות, ועכשיו אחד המפעלים שאנחנו עובדים איתם קונה עבורנו חלק מהבדים באיטליה. השארת הייצור בישראל בלבד לא יכולה היתה להחזיק מעמד. זו שיטה ישנה לגזור, לתפור ולשים כפתורים. בפורטוגל אפשר לעצב דגם ולבחור לו את הבד ולתפור ולעשות את כל השלבים במחשב באותו מפעל".

גולפיינר אומרת כי היא מחפשת דרכים להשאיר את הפעילות בישראל: "אני צריכה להפוך מעסק של ייצור לעסק של שיווק ועיצוב. שחררתי חמישה אנשים שהלכו איתי הרבה שנים ובמקומם הבאתי שני אנשים עם ידע והתמחות בייצור בחו"ל. זה סוג אחר של עובדים". במסגרת ההשתלבות במגמות בשוק האופנה תעלה קום איל פו בעוד כחודש וחצי אתר מכירות. לרשת שמונה סניפים בלבד, והיא פתחה את הסניף החדש ביותר שלה לפני כשנתיים בביתן אהרון.  

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אז מה היה לנו כאן? אתיופיות שהגיעו כדי לקבל אלף דולר בחודש (באתיופיה
מפעלי טכסטיל כמו H,M משלמים 40 דולר לחודש) ועכשיו פוטרו כדי לקבל דמי אבטלה בלי לעבוד בכלל...עסקה מעולה...השאלה מי ישלם לכל האתיופים האלה על הדירות מתנה שהם קיבלו, כי הישראלים הותיקים הולכים ומתדרדרים לעוני
אחד שהבין  |  03.12.17
לכל התגובות