אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מארגן כנסים מיפן מתכנן לגייס 30 מיליון דולר בת"א צילום: bbtower

מארגן כנסים מיפן מתכנן לגייס 30 מיליון דולר בת"א

כפי שנחשף בכלכליסט, "המכון לחקר האינטרנט" שנרשם באוגוסט בישראל רוצה להנפיק לפי שווי של 100-50 מיליון דולר. IRI השקיע בספטמבר בחברת הביומד הישראלית ביטא־או2 טכנולוגיות

03.12.2017, 07:06 | דרור רייך

אחרי מבול חברות הפארמה הזרות' שכלל את מנקיינד, ביוטיים ומיילן שנרשמו למסחר בתל אביב, ויותר מ־20 חברות נדל"ן אמריקאיות - חברה יפנית בשם המכון לחקר האינטרנט IRI שבשליטת (77.2%) ד"ר הירושי פוג'יווארה הגישה תשקיף מדף לקראת הנפקה אפשרית באחוזת בית. IRI

(Internet Research Institute) שכוונתה להנפיק בארץ נחשפה ב"כלכליסט", מתכננת לגייס 30-20 מיליון דולר לפי שווי של 100-50 מיליון דולר.

IRI, שפוג'יווארה הוא המייסד, המנכ"ל והיו"ר שלה, נרשמה כחברה ישראלית באוגוסט השנה. היא מתמקדת בטכנולוגיות אינטרנט, ובייחוד ב־IoT (האינטרנט של הדברים), אבטחת סייבר ובינה מלאכותית (AI). בנוסף, היא מעניקה שירותי ייעוץ, מחקר, השקעות והפקת כנסים ואירועים בתחומים אלה. לחברה שלוש זרועות, הראשונה והמרכזית בהן היא NOM (ראשי תיבות של Nano Opt Media) שנרכשה (100%) על ידי IRI בנובמבר 2015. מדובר בחברה העוסקת בתכנון, ארגון, הפקת וניהול כנסים, תערוכות, סמינרים ואירועים עסקיים אחרים בתחומים טכנולוגיים, ומשם מגיעות רוב הכנסותיה של IRI.

הזרוע השנייה היא MIC (ראשי תיבות של Mobile Internet Capital) שבה IRI מחזיקה (30%). MIC היא שותף כללי בקרנות השקעה בחברות סטארט־אפ בתעשיית הטכנולוגיה והשירותים, המתמקדות בפלטפורמות מהדור הבא (ICT) כגון סמארטפונים, שירותי תוכן ורשתות חברתיות. הזרוע השלישית (22%) היא השקעה מהותית ב־BBT, חברה העוסקת במתן שירותי פלטפורמות מחשוב, דאטה סנטר, ענן ופתרונות אחסון מבוססי AI. כמו כן היא בעלים של כמה תחנות כוח סולאריות ביפן. BBT רשמה ב־2016 הכנסות של 254 מיליון דולר ורווח נקי של 5.7 מיליון דולר. בנוסף, IRI עוסקת במתן שירותי ייעוץ, שירותי מחקר, וסקירת מגמות שוק בתחומי ה־IoT, אבטחת סייבר ו־AI לחברות, ארגונים ומוסדות ממשלתיים ביפן.

הסכם התרומה לטכניון

 

כמו כן IRI משתפת פעולה עם מוסדות אקדמיים ביפן ועם הטכניון בחיפה שאיתו היא חתומה על הסכם תרומה של 4 מיליון דולר לעשר שנים, שמעניק לה גישה לחממה של הטכניון בתחומי פעילותה. לפי התשקיף, ל־IRI הכנסות שנתיות של כ־8 מיליון דולר עם רווחיות של כ־2 מיליון דולר ובקופת החברה מצויים כ־12 מיליון דולר מ־2 גיוסים פרטיים שבצעה ב־2017.

בספטמבר 2017 השקיעה IRI היפנית בחברה ישראלית בתחום הביו־רפואה בשם ביטא־או2 טכנולוגיות (Beta-O2 Technologies), שמפתחת לבלב ביו־מלאכותי המיועד להשתלה בחולי סוכרת מסוג 1 (הדרגה החומרה ביותר). מדובר על השקעה של 200 אלף דולר תמורת 0.4% מ־BO2, נעשתה כחלק מפעילותה של החברה היפנית בתחום ה־IoT, שבאמצעותו היא מתכננת לייצר איברים מלאכותיים.

הירושי פוג הירושי פוג'יווארה | צילום: bbtower הירושי פוג

יתרונות הקשר היפני

 

החתם בהנפקה המתוכננת של IRI הוא דיסקונט קפיטל חיתום, ועל פי התשקיף, מטרת גיוס ההון היא "לממש את חזון החברה שבמסגרתו תנצל את היכרותה וניסיונה רב־השנים בתחום האינטרנט ביפן כדי לנסות וליישם בשוק היפני טכנולוגיות ורעיונות שיפותחו בישראל בתחום פעילותה של החברה. זאת בעיקר באפליקציות שונות בתחום ה־IoT, אבטחת סייבר ו־AI, בין אם במסגרת פעילות מחקר ופיתוח שתקים החברה בישראל ובין אם על ידי רכישות או השקעות".

עוד נאמר בתשקיף כי האסטרטגיה של החברה הינה לשמש גשר בין יכולת ההמצאה והפיתוח הראשוני המצויים בישראל, לבין היכולת היפנית ליישם במהירות יחסית ובהיקפים ניכרים את הטכנולוגיה בשוק היפני, המצטיין בקדמה טכנולוגית ובתשתיות תקשורת מתקדמות.

גודלו של המשק היפני ואיכות תשתיות התקשורת והטכנולוגיה הקיימות בו יוצרות לטכנולוגיות שפיתוחן הראשוני בוצע בישראל, שמעניק לחברות הישראליות הזדמנות ליישום מהיר ובהיקפים גדולים בהרבה מהאפשרויות המזומנות בשוק המקומי בישראל. 

תגיות