אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המכירה של שילב נעשית מפאניקה. לא שווה לקנות"

נחשף בכלכליסט

"המכירה של שילב נעשית מפאניקה. לא שווה לקנות"

אסי כהן, בעלי רשת מוצצים, המתחרה של שילב, טוען ש"תוצאות החברה הגיעו למיצוי בכל פרמטר. לחברה אין איך לצמוח"

05.12.2017, 07:26 | גולן חזני

"שילב זה לא עסק ששווה לקנות אותו. הנתונים שלהם לא טובים. המכירה נעשית מפאניקה, כי הבעלים אינם מעורבים בניהול ואין דור המשך", כך אמר ל"כלכליסט" אסי כהן, מבעלי רשת מוצצים, המתחרה של שילב, בתגובה לחשיפת המגעים שמקיימים שושי ואיציק אורן למכירת שילב לבעלי אלקטרה בר ובעלי הפועל פתח תקווה לשעבר רונן אלעד.

כהן אמר שלמוצצים "אין יכולת לרכוש את שילב, שנמצאת שנים על המדף, משום שרשות ההגבלים לא תאשר רכישה כזו". אך לפי כהן, הוא גם אינו מעוניין לרכוש את שילב: "התוצאות של החברה הגיעו למיצוי בכל פרמטר אפשרי. 70 סניפים במדינה קטנה כמו ישראל בעידן האינטנרט הם דבר שבלתי אפשרי לקיים אותו. 70% מהמכירות של שילב הם באינטרנט ולהערכתי לא ניתן להגדיל אותן. אז איך החברה תוכל לצמוח?". עם זאת, כהן אמר בעבר כי "לשילב יש חלק גדול בהצלחה שלנו. הם מיצבו את השוק גבוה וזה איפשר לנו לקחת חלק גדול".

הזוג אורן, מייסדי שילב, מבקשים למכור את החברה לאלעד תמורת 130 מיליון שקל. אלא שאלעד מוכן לשים על השולחן סכום נמוך ב־10% ושואף לצרף שותפים לעסקה, במידה שבדיקות הנאותות יהיו מוצלחות.

בעלי שילב ניהלו מגעים למכירתה מספר פעמים בעבר, אולם כל המגעים שנוהלו לא הבשילו לכדי עסקה מחייבת. בכל פעם הרוכשים הפוטנציאליים טענו כי הזוג אורן לא היו בשלים למכור את הרשת.

ב־2010 נוהלו מגעים עם גורמים קמעונאיים, ביניהם רשת קסטרו, אלביט קמעונאות, גאון אחזקות וג'ורג' חורש, יבואן טויוטה ו־H&M. הזוג אורן דרש 175 מיליון שקל עבור הרשת והעסקה לא יצאה לפועל. ב־2015 נעשה ניסיון נוסף שלא הבשיל.

רונן אלעד, בעלי הפועל פתח תקווה לשעבר, צילום: נמרוד גליקמן, ראובן שוורץ רונן אלעד, בעלי הפועל פתח תקווה לשעבר | צילום: נמרוד גליקמן, ראובן שוורץ רונן אלעד, בעלי הפועל פתח תקווה לשעבר, צילום: נמרוד גליקמן, ראובן שוורץ

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מהכתבה נראה שהם הפסידו כסף וחיכו וזה ממש לא נכון
לפני 3 שנים שילב מכרה את טייני לאב, לא פורסם בכמה אבל מחזור המכירות שלה היה כ- 45 מ' $. מותר להניח שזה היה ביותר מ- 45 מ' ש"ח, כך שהשווי המבוקש עבור שילב הישראלית (ללא טייני לאב) ע"ס 130 מ' ש"ח כנראה גבוה יותר ממה שהיה מבוקש ב- 2010 (175 מ' ש"ח (עם טייני לאב שנמכרה ב- 2014).
נוגס  |  05.12.17
8.
אישית לא קניתי אצלם אפילו מוצ.ץ ץתמיד קניתי בחנויות קטנות שיתפרנסו בכבוד
שילב תמיד יקרה ומציגה יוקרתיות מזוייפת לכל אמא ישראלית ממוצעת ומטומטמת שחושבת שמה שהיא מגדלת בבית הוא הגאוה אולטמטיבית שחייבת את הביגוד הכי הכי והצעצועים הכי הכי שמגיעים מאותו מפעל עלוב בסין. שילב לא שווה חצי מהמחיר . הלוואי שתתפרק
שביט  |  05.12.17
6.
יש יתרונות לשילב
הרשת יקרה, אבל הרבה פעמים נוח לקנות בקניון הקרוב ולא בחנויות ענקיות שנמצאות מחוץ לעיר וקשה למצוא בהן משהו. חווית השירות בחנויות שילב טובה פי אלף מזו של מוצצים. ללא ספק מוכרנים יותר אדיבים ובעלי ידע. מצד שני- ההיצע של שילב דל, הם מחזיקים מותגים מסוימים בלבד, ובחנויות אחרות יש יותר מבחר ומוצרים מקבילים ב-20-30% פחות.
אמא  |  05.12.17
לכל התגובות