אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר: רכישת דירות להשקעה ב-2017 - ברמה הנמוכה ביותר זה 14 שנה

האוצר: רכישת דירות להשקעה ב-2017 - ברמה הנמוכה ביותר זה 14 שנה

לפי נתוני הכלכלן הראשי, מינואר עד ספטמבר נמכרו 13.2 אלף דירות להשקעה - הרמה הנמוכה ביותר מאז ימי המיתון של 2003. ירידה של 29% במספר הדירות החדשות שנמכרו במחירי שוק

05.12.2017, 09:53 | נמרוד בוסו

ברבעון השלישי של שנת 2017 (יולי עד ספטמבר) נרכשו 23.7 אלף דירות, ירידה של 17% בהשוואה לכמות הדירות שנרכשה ברבעון המקביל ב-2016. בכך חותם הרבעון השלישי ארבעה רבעונים רצופים של ירידה במספר העסקאות לרכישת דירות. כך עולה מסקירת ענף הנדל"ן למגורים לרבעון השלישי של 2017, שפרסם הבוקר (ג') אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר.

קראו עוד בכלכליסט

5,500 דירות חדשות נמכרו במחירי שוק (כלומר לא ב"מחיר למשתכן") ברבעון השלישי, ירידה של 29% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. 16.9 אלף דירות יד שנייה נרכשו ברבעון השלישי, הרמה הנמוכה ביותר מאז הרבעון השלישי של 2015.

דירה להשקעה (ארכיון), צילום: דוד הכהן דירה להשקעה (ארכיון) | צילום: דוד הכהן דירה להשקעה (ארכיון), צילום: דוד הכהן

רכישות המשקיעים ברבעון השלישי ירדו בשיעור חד של 26% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. בסך הכל, בשלושת הרבעונים הראשונים של 2017 (ינואר עד ספטמבר) עמד היקף הדירות שנרכשו על ידי משקיעים על 13.2 אלף דירות, רמה אשר על פי הסקירה הנה הנמוכה ביותר מאז המיתון של 2003. רמה נמוכה זו השפיעה גם על חיובי המדינה מחיובי מס רכישה על דירות להשקעה, אשר הסתכמו מתחילת השנה ב-1.5 מיליארד שקלים, ירידה של 33% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

עוד צוין כי בששת הרבעונים האחרונים נגרעו ממלאי הדירות המוחזקות על ידי משקיעים כ-7,500 דירות, זאת לעומת תוספת של 12 אלף דירות למלאי בששת הרבעונים שקדמו להם.

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
בגן של הבן שלי הדירות להשקעה לכל הילדים יש דירות על שמם ("בנאמנות")
יש עסקאות דירה שנייה להשקעה רק שהם לא רשומות על שם הבעלים בגלל המיסוי. פתאום אתה שוכר דירה מהבעלים ומסתבר לך שהבעלים הוא ילד בן 6 שהזכויות רשומות בנאמנות אצל גוף מסתורי בחו"ל .על מי אתם עובדים? בגן ילדים של הילד שלי לכל הילדים יש בית בנאמנות והם רק בני חמש. הבנתם?
א.ת  |  08.12.17
37.
מענה למשקיעים
לא ברור מדוע משקיעים "מתלוננים" על הניסיונות להוריד בפלח המשקיעים בשוק. הרי משקיע ממוצע לוקח הלוואה מהבנק. ומי מממן את ההלוואה? מי לוקח על עצמו את הסיכון? כולנו - דרך בנק ישראל. אז משקיעים מתלוננים "אתם מבריחים את המשקיעים", "מה תעשו בלעדינו", "לא תקנו? נשכיר לכם ביוקר". הרי ממילא לא מדובר בשוק חופשי באמת - היות ואת הסיכון שלכם כולנו נושאים על כתפינו מאחר והתזרים על ההלוואות שלכם יוצא מהכיס הציבורי. חוץ מזה, בעוד קבלנים הם אנשי מקצוע, משקיעי הנדל"ן הם ספקולנטים נטו. הדיור הפך יקר לא מסיבות מקצועיות פרופר (עלייה במחירי חומרים וכ"א) אלא עקב התופעה שמשקיע מוכר למשקיע שמוכר למשקיע. וגם כשלא - עדיין, התקבעה התפיסה שתמיד המחירים יעלו ואפשר לבקש יותר. קבלנים יכולים טוב טוב לבנות ולמכור ברווח - גם בלעדיכם. אז אתם יכולים להעלות שכירות עד מחר - אבל כל עוד אתם לא מייצרים מקומות עבודה ושכר העבודה החציוני הוא כל כך נמוך - זה לא יעבוד. פשוט תיוותרו עם דירות ריקות ואנחנו נשכיל להסתדר בלעדיכם. אז תודה רבה ולא להתראות.
שמ  |  07.12.17
לכל התגובות