אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר טיעון נוסף בפרשת הבנק המחתרתי: בעלי "בקי דיימונדס" הורשעו בעבירות מס

הסדר טיעון נוסף בפרשת הבנק המחתרתי: בעלי "בקי דיימונדס" הורשעו בעבירות מס

שופטת בימ"ש השלום קיבלה את ההסדר והרשיעה את בעלי החברה שפעלה בסחר יהלומים, רבקה פסטג ואביה סולומון פסטג, במספר עבירות על פקודות מס הכנסה, בהן רישום חשבוניות כוזבות בסכום של 5.3 מיליון שקל

05.12.2017, 12:44 | זוהר שחר לוי

הסדר טיעון נוסף בפרשת הבנק המחתרתי: בעלי "בקי דיימונדס", חברה שעסקה בסחר ביהלומים בבורסה ברמת גן הורשעו היום (ג') במסגרת הסדר טיעון בעבירות מס. על פי ההסדר ישלמו הנאשמים את חובם לרשויות המס כשהצדדים מבקשים להטיל עונש של עבודות שירות.

קראו עוד בכלכליסט

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, דנה אמיר, קיבלה את הסדר הטיעון והרשיעה את בעלת החברה, רבקה פסטג, את אביה סלומון פסטג ואת החברה במספר עבירות על פקודת מס הכנסה.

גזר הדין בעניינם של הנאשמים טרם ניתן ובתקופה הקרובה תבחן האפשרות כי ירצו את עונשם בעבודות שירות. הדיון הבא יתקיים במהלך חודש פברואר כדי לאפשר לאב ולבתו להסדיר את החוב לרשות המסים.

חברת "בקי דיימונדס" פעלה בסחר ביהלומים בבורסה ליהלומים ברמת גן תחת הנהלתה של רבקה פסטג. אביה, סלומון פסטג עבד בחברה בסחר ביהלומים. על פי כתב האישום שהוגש באוגוסט 2016 בשנים 2010-2012 עשתה החברה, שימוש בשירותיו של הבנק המחתרתי שפעל בבורסה ליהלומים שאותו ניהלו מנחם מגן ודורון אלעד.

 , צילום: עטא עוויסאת צילום: עטא עוויסאת  , צילום: עטא עוויסאת

החברה, כך נטען באישום, קיבלה חשבוניות כוזבות דרך מפעילי הבנק בסכום כולל של 5.3 מיליון דולר לפיהן החברה רכשה יהלומים מיהלומנים שונים "בעוד שבפועל לא בוצעה עסקת יהלומים". החברה והעומדת בראשה, נטען עוד בכתב האישום, כללה את החשבוניות הכוזבות הללו בספרי החשבונות שלה בכוונה לחמוק מתשלום מס. האב, כך נטען, ידע על ביצוע העבירה אך "לא נקט באמצעים סבירים כדי למנוע אותה". בנוסף, נטען, סייעה פסטג לאדם נוסף, עמוס מימון, לחמוק מתשלום מס באמצעות עסקאות פיקטיביות בהיקף של 4.1 מיליון דולר.

כתב האישום המקורי כלל עבירות רבות של הכנת פנקסי חשבונות כוזבים, שימוש במרמה ותחבולה כדי לחמוק ממס, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועוד. במסגרת כתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט במסגרת ההסדר נמחקו עבירות אלו ונותר מספר מצומצם של עבירות על פקודת מס הכנסה. ההסדר כאמור מתבסס על הסדרת המחדל מול רשויות המס במישור האזרחי.

פרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים ברמת גן, שזכתה גם לכינוי "צ'ק ליסט" נחשפה בשנת 2012 וחשפה בנק מחתרתי שפעל בבורסה ודרכו הועברו מיליוני שקלים לחו"ל ללא דיווח. בנוסף, התברר, הוצאו חשבוניות פיקטיביות ככסות לביצוע עסקאות יהלומים שלא היו ובוצעו עבירות יבוא פיקטיבי של יהלומים, תוך שיתוף פעולה עם יהלומנים בבורסה.

במסגרת הפרשה הוגשו כתבי אישום על עבירות מס כנגד כמה מהיהלומנים. במקביל ניהלה הפרקליטות הליכים פליליים נגד נותני השירות של הבנק המחתרתי. במסגרת ההליכים הורשע בהסדר טיעון מנחם מגן ונידון לארבע שנות מאסר, קנס של 125 אלף שקל וחילוט בהיקף של מיליוני שקלים. שותפו לפעילות הבנק, מאיר אוחנה, הורשע ונידון ל-10 שנות מאסר. נותן שירות נוסף, דורון אלעד, הורשע בחודש שעבר בעבירות מס, הלבנת הון ושיבוש מהלכי משפט.

תגיות