אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקליפטוס ותמיר פישמן נתלים באילנות גבוהים צילום: תומי הרפז

אקליפטוס ותמיר פישמן נתלים באילנות גבוהים

בבית ההשקעות הלכו על שמות מבית, בהם אלדד תמיר, דדי פרלמוטר ועדי גן, ועל צוות יועצים נוצץ, שכולל את שלמה נחמה ואיל וולדמן

06.12.2017, 07:38 | הגר רבט ורחלי בינדמן

בבית ההשקעות תמיר פישמן לא פנו החוצה כדי לגייס יועצים שינהלו את החלק הלא סחיר בקרן אקליפטוס, אלא גייסו שמות מבית. אלה כוללים את אלדד תמיר, ממקימי הקרן; דדי פרלמוטר, ששימש סגן נשיא בכיר באינטל העולמית עד 2013 ומושקע בכמה חברות; ועדי גן, שהיה שותף בקרן אוורגרין. עוד מצטרף לקרן החדשה הוא אמיר גל־אור, שכיהן כשותף מנהל בקרן אינפיניטי, אך לא היה פעיל בהשקעות בישראל זמן מה.  

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף תסתייע אקליפטוס בשורה של יועצים בעלי היסטוריה עשירה בשוק ההון וההייטק. אלה יכהנו על תקן ועדה מייעצת, ויהיו שותפים קטנים בחברה המנהלת של הקרן. הקרן תוכל להסתייע בהם בחיבור להשקעות פוטנציאליות. עם אלה נמנים שלמה נחמה, יו"ר בנק הפועלים לשעבר; צבי גל, מנהל טכנולוגיות ראשי במורגן סטנלי ומנהל התפעול הראשי לשעבר של קרן הגידור הגדולה בעולם Bridgewater; מרק לסלי, מנכ"ל וריטאס לשעבר; ליפ־בו טאן, יו"ר קרן ההון סיכון וולדן העולמית; אירווין פדרמן, שותף כללי לשעבר ב־USVP; איל וולדמן, יו"ר, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס; ואטיק ראזה, נשיא AMD לשעבר.

גם בקרן אקליפטוס לא צפויים להביא טאלנטים נפרדים לניהול החלק הסחיר, מתוך תפיסה כי יועצי הקרן יוכלו לבחור ולנתח את ההשקעות הסחירות בדיוק כפי שמנתחים סטארט־אפים. זוהי הקרן היחידה שטרם פרסמה טיוטת תשקיף. בשונה מהמתחרות, זו אינה טבילת האש הראשונה של תמיר פישמן בהייטק המקומי. בית ההשקעות ניהל כמה קרנות הון־סיכון, הראשונה שבהן הוקמה בשלהי שנות התשעים.

בדומה לקרן של אקסלנס, גם באקליפטוס צפויים יועצי הקרן להתחייב בתשקיף שלא לנהל קרנות הון סיכון שיתחרו בקרן ולא לבצע השקעות בחברות טכנולוגיה אלא דרך הקרן. זאת בזמן שבקרנות האחרות יכולים היועצים לייעץ ולבצע השקעות באמצעות פלטפורמות אחרות.

לאקליפטוס יש מאפיין ייחודי נוסף: הקרן לא צפויה לקיים שלב מוסדי מקדים לגיוס, שבו יקבלו הגופים המוסדיים הנחה במחיר הכניסה תמורת התחייבותם להשקעה.

מנהלי הקרן מעוניינים לממש את החזון שהביא את משרד האוצר להזניק את הקרנות הללו מלכתחילה: שהציבור הרחב יוכל להיחשף להייטק הישראלי. לדבריהם, גופי הפנסיה ממילא לא נוטים להשקיע בהון סיכון ונרתעים מהשקעות כאלה. זאת בגלל שיש להן זמן הבשלה ארוך - בעוד מנהלי הפנסיה מתחרים על ביצועים בטווח הקצר.

עם זאת, בשוק ההון רואים בצורה אחרת את ההחלטה של אקליפטוס שלא לקיים שלב מוסדי. לפי גורמים בענף, באקליפטוס פשוט הבינו שיתקשו לגייס משקיעים מוסדיים בגלל היסטורית ביצועים לא מזהירה של חלק מהיועצים בקרן - ולכן העדיפו לנסות את מזלם ישירות מול הציבור הרחב.

שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן שלמה נחמה | צילום: אוראל כהן שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן

תגיות