אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרג'יאן מכרה גז לבזן, OPC וכיל במחיר הנמוך ב-37% לעומת חברת החשמל צילום: יריב כץ

אנרג'יאן מכרה גז לבזן, OPC וכיל במחיר הנמוך ב-37% לעומת חברת החשמל

עלות החוזה נאמדת ב-5.5-6 מיליארד דולר לתקופה של עד 18 שנה; מחיר הגז נע לפי ההערכות במשק האנרגיה בין 3.8 ל-3.95 דולרים ליחידת אנרגיה

06.12.2017, 22:48 | ליאור גוטמן
בזן, OPC והחברה לישראל חתמו הערב (ד) על החוזה הרשמי למכירת גז מול אנרג'יאן היוונית. חתימת החוזה היתה צפויה לאור גיבוש מזכרי הבנות מול שלוש החברות.

קראו עוד בכלכליסט

בזן תרכוש כ-17 מיליארד מ"ק, OPC, שמפעילה תחנות כוח, תרכוש כ-13 מיליארד מ"ק, וכיל הפועלת תחת החברה לישראל, תרכוש כ-9 מיליארד מ"ק. עלות החוזה נאמדת בכ-5.5 עד 6 מיליארד דולר לתקופה של עד 18 שנה (15 בסיס ועוד 3 הארכה). הנתון המעניין הוא מחיר הגז, שנע על פי ההערכות במשק האנרגיה בין 3.8 ל-3.95 דולרים ליחידת אנרגיה; במלים אחרות - עד 37% הנחה ממחיר הגז של חברת החשמל. ההצמדה של החוזים תהיה לתעריף החשמל.

אנרג'יאן היוונית רכשה את מאגרי כריש ותנין מדלק בכ-150 מיליון דולר, כחלק ממתווה הגז הממשלתי שחייב את דלק ונובל אנרג'י למכור אותם כדי ליצר תחרות.

מתיוס ריגאס מנכ"ל אנרג מתיוס ריגאס מנכ"ל אנרג'יאן | צילום: יריב כץ מתיוס ריגאס מנכ"ל אנרג

יו"ר בזן, עובדיה עלי, מסר: "החתימה על הסכם עם אנרג'יאן היא בשורה ממשית לבזן ולפיתוחו של משק הגז בישראל. עלות הגז תקטן מהותית בעקבות ההסכם, שמהווה גם צעד נוסף וחיוני לגיוון מקורות הגז הטבעי ולקידום התחרות בתחום זה".

מנכ"ל בזן, ישר בן מרדכי: "מדובר בצעד מהותי להבטחת אספקת הגז הטבעי למפעלי הקבוצה לאורך זמן. המחיר הנמוך שנקבע בחוזה לעומת המחיר כיום ושיפור נוסחת ההצמדה לרכיב ייצור החשמל, צפויים לגרום להפחתה ניכרת בעלויות הייצור. אני מודה לעובדי הקבוצה לעבודתם המסורה ולדירקטוריון על ההכוונה וליווי הצמוד שהובילו להישג מכובד זה".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
המדינה לא תקבל הכנסות במחיר גז כזה .
המדינה תפסיד מיליארדים .היא לא תקבל הכנסות במחי גז כזה ובעליות פיתוח יקרות של המאגרים הקטנים .פשוט החברה תרוויח מעט אם בכלל . וכפל הוצאות הפיתוח פטורים ממס כך שהכנסות המדינה צפויים להיות נמוכים בעתיד הרחוק אם בכלל .המדינה ירתה לעצמה ברגל עם התחרות.
תחרות  |  07.12.17
5.
ללא החלטת פיתוח FID
ללא החלטת סופית לפיתוח FID אין וודאות להסכמים. פיתוח המאגרים הקטנים יקר מאוד .לא נבדק כושר השאיבה ולא נעשו קידוחי אימות לבירור סופי של כמות הגז. בנתיים החברה לא השקיעה למעט רכישת המאגרים ותוכנית פיתוח. עקב צפי לידידת מחיר החשמל ההסכמים שהינם צמודים למחיר החשמל בעייתיים . לדעתי זה לא נסגר סופית ויתכן שאין כדאיות כלכלית הפיתוח במיחרי גז שהוסכמו.
אבי  |  07.12.17
לכל התגובות