אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק פרסמה את מדיניותה נגד הטרדות מיניות: אפס סובלנות ופיטורי האשמים צילום: בלומברג

פייסבוק פרסמה את מדיניותה נגד הטרדות מיניות: אפס סובלנות ופיטורי האשמים

החברה מקווה כי בכך תסייע לחברות אחרות המתקשות להתמודד עם גל ההאשמות בהטרדה מינית. החברה מפטרת עובדים אם נמצאו אשמים בחקירה פנימית שלה. "הטרדה, אפליה ונקמה במקום העבודה אינם מקובלים אך עדיין נמשכו יותר מדי זמן"

10.12.2017, 14:07 | שירות כלכליסט
פייסבוק פרסמה ביום שישי את מדיניות החברה נגד הטרדות מיניות. החשיפה הלא שגרתית נבעה מכך שבחברה מקווים שתסייע לחברות אחרות המתקשות להתמודד עם גל ההאשמות בהטרדה מינית שפשט לאחרונה בתעשייה.

בנוסף לפרסום המדיניות בקשר להטרדה והתעמרות, בפייסבוק שיתפו גם פרטים על הליך הדיווח, כיצד לחקור את התלונות ועצות לגבי הכשרה נגד הטרדות.

"הטרדה, אפליה ונקמה במקום העבודה אינם מקובלים אך עדיין נמשכו יותר מדי זמן", כתבו סמנכ"לית התפעול שריל סנדברג ומנהלת מחלקת משאבי אנוש לורי גולר. "מדובר בנושאים מורכבים, ואף שאנחנו מבינות שאין מדיניות או אכיפה מושלמים, אנחנו חושבות ששיתוף דרכי ההתמודדות הטובים ביותר יכול לעזור לכולנו להשתפר, בייחוד לחברות קטנות שייתכן ואין להן את המשאבים לפתח מדיניות משל עצמן".

החברה הוסיפה כי היא עושה "מעל ומעבר" לנדרש לפי החוק. היא אימצה מדיניות אפס סובלנות ומפטרת את האשמים "לאחר שחקירה פנימית קובעת שההטרדה אכן ארעה". עוד הוסיפו בחברה כי הם מתייחסים "ברצינות, בדחיפות ובכבוד" לכל תלונה.

שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, צילום: בלומברג שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק | צילום: בלומברג שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, צילום: בלומברג

לעומת זאת, אם מדובר במילה של אדם אחד נגד אדם אחר, והחקירה לא מגיעה למסקנות חד משמעיות, בפייסבוק נוקטים בפעולות אחרות כמו העברת האנשים לתפקיד אחר.

על אף הנכונות, פייסבוק מצאה עצמה במרכז האשמות לאפליה מגדרית. ב-2015 העובדת לשעבר צ'יה הונג תבעה את הרשת החברתית בשל אפליה על רקע מגדרי וגזעי. היא טענה שהממונה עליה שאל אותה מדוע לא נשארה בבית לטפל בילדים שלה, ושהוא נהג להקטין אותה לפני עובדים אחרים. הונג טענה בתביעה כי המקרה שלה הוא חלק מדפוס נרחב יותר בחברה. בסופו של דבר התביעה יושבה מחוץ לכתלי בית המשפט.

על פי דו"ח הגיוון האחרון שפרסמה פייסבוק, נשים מייצגות 35% מכלל כוח העבודה העולמי שלה, אך הן מאיישות רק 19% מהמשרות הטכנולוגיות.

תגיות