אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי אובר שמחים למכור מניות לסופטבנק, גם בשווי נמוך ב-30% צילום: yahoo

עובדי אובר שמחים למכור מניות לסופטבנק, גם בשווי נמוך ב-30%

הענקית היפנית מתכננת לקנות 14% מחברת שיתוף הנסיעות - והעובדים שלה ששים למכור; העובדה שהם מעדיפים לעשות זאת עכשיו ולא להמתין להנפקת אובר ב-2019 מעמידה בסימן שאלה את שוויה ויציבותה של החברה

12.12.2017, 11:55 | יואב סטולר

עובדי אובר מתכוונים למכור את מניותיהם בחברה לענקית הטכנולוגיה היפנית סופטבנק, שתרכוש עד 17% מהמניות הקיימות ב-33 דולר למניה. מדובר בסכום נמוך ב-30% מהערכת השווי האחרונה של מניות אובר - אך עובדי החברה רואים בהצעת סופטבנק הזדמנות נדירה, על רקע הפרשות הרבות שטלטלו את אובר בשנה האחרונה והפסדיה בשווקים.

קראו עוד בכלכליסט

העסקה שמתבשלת בין אובר וסופטבנק מתבססת על רכישת מניות ב-6 מיליארד דולר, לצד השקעה של מיליארד דולר. היא עוררה התרגשות ואופטימיות בקרב עובדי אובר, משום שרבים מהם קיבלו אחזקות בחברה, ורוצים להפוך אותן לכסף בהקדם.

מטה אובר, צילום: Hills48 מטה אובר | צילום: Hills48 מטה אובר, צילום: Hills48

הנפקת אובר, שמתוכננת לשנה-שנתיים הקרובות, ככל הנראה שתגביל את מועדי והיקפי מימוש המניות שבידי העובדים, כפי שעשו חברות טכנולוגיה אחרות בהנפקתן. סופטבנק, לעומת זאת, מוכנה לשלם ללא מגבלות. נכונות העובדים למכור גם במחיר כה נמוך מחזקת את ההערכות לפיהן שווי אובר הקודם - 69 מיליארד דולר - היה מנופח מלכתחילה. באובר סירבו להגיב לדברים.

על מנת למכור את מניותיהם במסגרת העסקה, על המשתתפים להחזיק לפחות 10,000 מניות באובר ולהיות "משקיעים מוכרים". כמו כן, כחלק מאותן הגבלות על מימוש האופציות, מנועים עובדי אובר מלמכור יותר ממחצית האחזקות. עובדים שעזבו את אובר יכולים למכור ללא מגבלות - כשיש להם שבע שנים לממש את האופציות בחברה.

הציפייה של עובדי אובר בעבר ובהווה להפוך את האחזקות שלהם לכסף היא מובנת, אך כשמדובר בסכום כה נמוך ביחס להערכת השווי האחרונה ובעובדה שמדובר באנשים שמכירים את החברה היטב, אי אפשר שלא לתהות עד כמה אמיתית היא הערכת השווי של ענקית שיתוף הנסיעות.

תגיות