אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Bugatone גייסה 3 מיליון דולר בהובלת Oppo צילום: תמוז רחמן

חברת Bugatone גייסה 3 מיליון דולר בהובלת Oppo

טכנולוגיית הסטארט-אפ הישראלי מאפשרת לתת תכונות חכמות לאוזניות פשוטות, כדי לאפשר זיהוי ביומטרי, שליטה בנגן המוזיקה, מדידת דופק ועוד. זאת, ללא כל שימוש בחומרה מיוחדת - מה שיוכל להוזיל ולייעל ייצור סמארטפונים

13.12.2017, 16:00 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ הישראלית בוגאטון (bugatone) גייסה 3 מיליון דולר בהובלת יצרנית הטלפונים הסינית Oppo, בהשתתפות קרן וולבורן ונצ'רס ומשקיעים פרטיים ביניהם עורכי הדין אלון סהר ומאיה ליקוורניק. עד כה גייסה החברה הישראלית 5 מיליון דולר. בוגאטון פיתחה תוכנה ייחודית שהופכת כל אוזניה פשוטה לחיישן חכם ומאפשרת להוסיף לטלפונים ממשקי חישה ללא חומרה מיוחדת - הישג משמעותי, שיכול להשפיע על תעשיית המובייל כולה.

קראו עוד בכלכליסט

בין היתר, מפתחת החברה יישומי מדי חום ודופק, מערכת ביומטרית לאימות זהות המשתמש, שליטה במערכת השמע באמצעות מחוות ומנגנון לזיהוי אוטומטי של מיקום האזניות כדי לנגן מוזיקה או לעצור אותה.

מנכ"ל ומייסד החברה, נועם פטרנק, צילום: תמוז רחמן מנכ"ל ומייסד החברה, נועם פטרנק | צילום: תמוז רחמן מנכ"ל ומייסד החברה, נועם פטרנק, צילום: תמוז רחמן

בשיחה עם "כלכליסט" אמר מייסד ומנכ"ל החברה, נועם פטרנק: "ברגע שהטלפון שלך מריץ את התוכנה שלנו, אתה יכול לחבר אזניה פשוטה שקנית בקופיקס, ופתאום היא מסוגלת לזהות אותך לפי צורת האוזן היחודית שלך, למדוד את הטמפרטורה שלך, ולעצור ולנגן את המוזיקה אוטומטית ברגע שאתה מכניס ומוציא אותה מהאוזן".

חוויות מבוססות חישה הן מרכיב מרכזי בממשקי הטלפונים החכמים. בתוך עשור עלה מספר החיישנים בטלפון ממוצע מ-2 ל-15. כל חיישן נוסף יכול לעלות ליצרן הטלפונים עד 5 דולר ליחידה והטמעתו כרוכה במאמץ הנדסי ותכנוני ניכר, שכן המקום על גבי המכשיר מצומצם ואף קטן עם הזמן. הפיתוח של בוגאטון מאפשר ליצרנים לקצר, לייעל ולהוזיל את ייצור המכשירים.

עובדי החברה, צילום: תמוז רחמן עובדי החברה | צילום: תמוז רחמן עובדי החברה, צילום: תמוז רחמן

לדברי פטרנק, כל אוזניה משתנה מרמקול למיקרופון כשהופכים את פעולתה. התוכנה של בוגאטון הופכת את האזניה לסונאר-כיס; היא שולחת גלי קול בלתי מורגשים אל חלל האוזן ומפענחת את האותות החוזרים באמצעות אלגוריתמים מתוחכמים. "כך מצליחה התוכנה להסיק מידע רב, כולל מיקומה של האוזניה, החתימה הביומטרית הייחודית של אוזן המשתמש, מידת חום, דופק ועוד", אמר.

"אנחנו צוות קטן של עשרה עובדים, שהצליח לעשות משהו שהתעשייה חשבה שהוא בלתי אפשרי טכנולוגית. עם מעט שורות קוד אנחנו מוסיפים עולם שלם של אפשרויות לחוויית המשתמש של הלקוחות שלנו. יש 3 מיליארד אוזניות פשוטות בעולם, והטכנולוגיה שלנו תהפוך את כולן לחכמות" , סיכם פטרנק

מהחברה נמסר שהיא נמצאת במגעים מתקדמים עם יצרני טלפונים מובילים להטמעת הטכנולוגיה שלה. החברה תשתמש בכספי הגיוס כדי להרחיב את צוות הפיתוח שלה, בו מומחים לאלגוריתמים, עיבוד אותות ומערכות הפעלה של טלפונים ניידים.

תגיות