אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עימות בין משרדי הממשלה על חוק ביטול עמלת כרטיסי הקולנוע ברשת צילום: wikimedia

עימות בין משרדי הממשלה על חוק ביטול עמלת כרטיסי הקולנוע ברשת

בדיון בוועדת הכלכלה התברר כי שמשרדי המשפטים והתרבות מתנגדים להצעת החוק של ח"כ תמר זנדברג, אבל משרד הכלכלה תומך. היו"ר כבל: "לא נירתע מאיומים. הצעת החוק הזו תעבור"

13.12.2017, 17:40 | שחר אילן

מחלוקת בין משרדי הממשלה והכנסת סביב חוק ביטול עמלת רכישת כרטיסי הקולנוע באינטרנט. בישיבת ועדת הכלכלה שדנה היום בנושא זה, התברר שמשרדי המשפטים והתרבות מתנגדים להצעת החוק של ח"כ תמר זנדברג ממרצ אבל משרד הכלכלה תומך. יו"ר הוועדה ח"כ איתן כבל אמר שהוועדה תקדם את הצעת החוק במטרה לאשר אותה. בפועל, ללא תמיכה ברורה של הקואליציה, ספק אם זה יהיה אפשרי.

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, החלה היום (ד') להכין לקריאה ראשונה הצעתה של ח"כ תמר זנדברג, לתקן את חוק הגנת הצרכן ולאסור על גביית עמלה בעסקאות שמבוצעות באינטרנט. לפי ההצעה, לא ניתן יהיה לגבות עמלה בעסקת אינטרנט שאינה נגבית בעסקה פנים מול פנים. החוק מתייחס בעיקר לרכישת כרטיסי קולנוע באינטרנט, עבורה נגבית עמלה שאינה נגבית ברכישה בקופות.

קראו עוד בכלכליסט

זנדברג אמרה כי ההצעה שלה די טריביאלית בעיצומה של המאה ה-21, כשהאינטרנט מזמן הפך למוצר בסיסי כמו חשמל או מים. עוד אמרה שצריך לבדוק כיצד קורה שמחירי הכרטיסים והעמלות זהים בכל הרשתות והאם יכול להיות שהבעיה היא שאין תחרות בענף הקולנוע.

ח"כ תמר זנדברג. לבדוק כיצד קורה שמחירי הכרטיסים והעמלות זהים בכל הרשתות , צילום: אוהד צויגנברג ח"כ תמר זנדברג. לבדוק כיצד קורה שמחירי הכרטיסים והעמלות זהים בכל הרשתות | צילום: אוהד צויגנברג ח"כ תמר זנדברג. לבדוק כיצד קורה שמחירי הכרטיסים והעמלות זהים בכל הרשתות , צילום: אוהד צויגנברג

מנכ"ל משרד התרבות והספורט יוסי שרעבי, הודיע שהמשרד מתנגד להצעה. הוא הסביר שלרשתות הקולנוע יש עלויות אמתיות בגין השימוש באינטרנט, ומי שמבצע הזמנה באינטרנט הן דווקא הקבוצות החזקות בחברה. לדבריו, האוכלוסייה החלשה מגיעה לקופות ואם הצעת החוק תביא לעליית מחיר הכרטיס בקופה, היא זו שתפגע. שרעבי הציע להעניק פטור מעמלה למי שרוכש שלושה כרטיסים או יותר. ח"כ זנדברג אמרה בתגובה כי מדובר רק ב-30% מהרוכשים ברשת.

נציגת משרד המשפטים, עו"ד הילה דוידוביץ', ציינה שוועדת השרים לחקיקה התנגדה להצעת החוק, ואמרה כי זה מחייב את כל נציגי הממשלה. לדבריה, "לא צריך להיות כלכלן כדי לדעת שפיקוח יכול להביא להעלאת מחירים".

היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, אמרה כי ועדת השרים אמנם התנגדה אולם שר הכלכלה, ח"כ אלי כהן, הביע תמיכה בהצעה לפני ההצבעה במליאה. יועצת מנכ"ל משרד הכלכלה ליאת יונניאן, אמרה כי המשרד מעוניין לקדם פשרה. היא הבהירה שהפשרה של גביית עמלה מהכרטיס השלישי או הרביעי לא מספקת ותטיב עם מספר מצומצם של צרכנים.

אולם קולנוע, צילום: wikimedia אולם קולנוע | צילום: wikimedia אולם קולנוע, צילום: wikimedia

מנכ"ל סינמה סיטי, אבי אדרי, הזהיר כי אם מחיר העמלות ירד הם יצטרכו להביא את הכסף הזה ממקום אחר. לדבריו, "בעל הזכויות בסרט לוקח 50% ממחיר הכרטיס, כי מישהו צריך לשלם לבראד פיט. במקום להעלות את מחיר הכרטיס אנחנו לוקחים עמלת אינטרנט, כי הכסף הזה כולו נשאר אצלנו. אם מחר בבוקר מבטלים את זה אז על כל שקל שלקחתי עמלה אני צריך להוסיף שני שקלים למחיר הכרטיס".

היו"ר כבל ענה ש"לא נירתע מאיומים. שאף אחד לא יטעה, הצעת החוק הזו תעבור ואל תבואו עם הצעות שיגחכו אותנו". הוא הודיע בכוונתו לכנס את כל הגורמים בניסיון למצוא הצעת פשרה שתטיב עם הצרכנים. ח"כ זנדברג הציעה כי הפשרה תהיה עמלה אחת לכל עסקה ברשת.

תגיות