אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון She Codes יקבל 10 מיליון שקל ממשרד העבודה והרווחה

ארגון She Codes יקבל 10 מיליון שקל ממשרד העבודה והרווחה

הארגון, שפועל להרחבת השילוב של נשים במקצועות ההייטק בישראל, מעביר הדרכות וחניכות לקהילה של יותר מ-20 אלף משתמשות. המימון נועד לתקן את תת הייצוג של נשים בחברות הטכנולוגיה, בדגש על תפקידי ליבה כפיתוח

14.12.2017, 12:29 | הגר רבט
משרד העבודה והרווחה הודיע היום (ה') על הקמת מיזם משותף ביחד עם ארגון She Codes בעלות של כ-20 מיליון שקל למשך שלוש שנים ובמימון משותף 50:50.

קראו עוד בכלכליסט

She Codes היא קהילה ישראלית שמה לעצמה למטרה לשלב נשים בתחום הייטק. היא מונה היום, לפי אתר הארגון, יותר מ-20 אלף נשים ומחזיקה כ-25 מרכזים ברחבי הארץ: בכל האוניברסיטאות, בכמה מכללות וחברות הייטק ואפילו בקונסוליה האמריקאית בירושלים. הארגון מציע הרצאות ומפגשים עם נשים בתעשייה, לצד מסלולי לימוד תכנות בשיטה של לימוד עצמי המלווה בהנחייה של כ-200 מתנדבות.

המטרה: שיפור הנוכחות הנשית במקצועות ההייטק המטרה: שיפור הנוכחות הנשית במקצועות ההייטק המטרה: שיפור הנוכחות הנשית במקצועות ההייטק

מחקר שערך משרד העבודה והרווחה מעיד על תת-ייצוג משמעותי של נשים בהייטק בכלל ובתפקידי ליבה בפרט, ועל כך שהן מהוות את הקבוצה הגדולה ביותר הסובלת מתת-ייצוג בהייטק הישראלי. המשרד הודיע על יעדים הכוללים הקמת 40 מרכזים ברחבי הארץ בתוך שלוש שנים, הכשרה של 4,440 נשים והשמת יותר ממחצית מהן בתעשייה תוך תקופת זמן דומה.

לפי יעל מזוז, מנהלת תחום תעסוקה עתירת ידע במשרד, אחד הדגשים המרכזיים של התוכנית יהיה ההשמה להייטק. "עד היום חברות הארגון התרכזו במשיכת קהל ויצירת קהילה ונושא ההשמה היה תוצר לוואי של הפעילות", אמרה מזוז, "אנחנו מפנים חלק ניכר מהתקציב ליצירת קשרי מעסיקים, הדרכות לראיונות עבודה ועוד".

דגש נוסף יהיה על הרחבת תוכנית הלימודים, הכנסת מדריכות בשכר לארגון והתאמת התכנים לדרישות התעשייה. "הארגון הגיע לשלב שבו הוא גדול מכדי להסתמך רק על פעילות של מתנדבות", הרחיבה מזוז, "השנה הראשונה תתמקד בבניית תכנים טכנולוגים, בפיתוח יכולות ההשמה והכנסת ממדי הצלחה ומעקב".

מנתונים של מחקר שערך משרד הרווחה עולה כי נכון לשנת 2014 47% מהניגשים לבגרות ברמת 5 יח"ל מתמטיקה היו בנות, ואולם בשנת 2015 הן היוו פחות מ-30% מהסטודנטים למקצועות לימוד לעיסוק בתכנות בהייטק (נתון שלא השתנה למעלה מעשרים שנה) ורק כ-26% מהמתכנתות בתעשיית ההייטק בישראל.

לפי ממצאי המחקר, רק 11.6% מקרב הנשים שמהוות את הרבעון העליון בהתפלגות ציון הפרק הכמותי במבחן הפסיכומטרי בוחרות ללמוד לתארים במקצועות ההייטק, זאת לעומת % 31.8 מקרב הגברים ברבעון העליון. לפיכך, אחת מאוכלוסיות המטרה המרכזיות אליהן מכוון המיזם היא צעירות לפני לימודים אקדמיים. מטרת משרד העבודה היא להרחיב את מעגל המשתתפות לנערות מגיל 18 ומעלה, על מנת לכוון אותן לבחירה בלימודי המחשב בהמשך. היעד שהוצב הוא כ-180 סטודנטיות למקצועות הייטק, מקרב בוגרות המיזם.

תגיות