אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לכבוד החנוכה: חוקים ופסיקות שהאירו את עולם המשפט צילום: שאטרסטוק

לכבוד החנוכה: חוקים ופסיקות שהאירו את עולם המשפט

לכבוד חג החנוכה המסמל יותר מכל את ניצחון האור על החושך, ביקשנו מעורכי דין, ממגוון תחומים לציין פסיקה או חוק אשר התקבלו השנה, המסמלים את נקודות האור שהאירו את עולם המשפט. חלק א'

18.12.2017, 11:06 | אלון דוד

עו״ד שלומי ויינברג. תחום עיסוק: לשון הרע. נקודת האור: פסק דין יהודה גליקמן

פסק הדין שניתן בעניינו של יהודה גליקמן קיבל את תביעת לשון הרע אותה הגיש גליקמן נגד שלושה נתבעים ושם סוף למסע שיימינג קשה שעבר בשל היותו חרדי אשר בחר לשרת בצבא. פסק הדין המקיף שידר מסר נחרץ כי שמם הטוב של קצינים וחיילים חרדים המשרתים בצה"ל אינו הפקר וכי יש מחיר להשמצות שיטתיות ולמסע הכפשות כבד אשר גבה מחיר יקר מהקצינים ומהחיילים החרדים המשרתים בצה"ל.

עו"ד: נירית פליישמן

תחום עיסוק: הנזיקין

נקודת האור: הצעת חוק של שר הכלכלה, אלי כהן, למניעת ניצול לקוחות בשיווק טלפוני.

דבר עורכת הדין: ״הצעת החוק תחייב עסקים וחברות ובפרט חברות אשר משווקות מוצרים דרך הטלפון, חב' תקשורת, גז מים חשמל ושירותי רפואה דחופה להקליט את כל שיחות הטלפון ולשמור אותן למשך שנה. לא פעם עסקים וחברות מציעים לנו עסקה במחיר מסוים וכאשר אנו מקבלים את החיוב נראה כי חויבנו במחיר גבוה יותר מכפי שסוכם בעסקה הטלפונית. במצב זה, כאשר הלקוח יבקש להוכיח כי סוכם אחרת, יוכל לדרוש מהחברה לקבל עותק מההקלטה והחברה תהיה חייבת למסור עותק מההקלטה. מטרת הצעת החוק הנה להגן עלינו הצרכנים ובפרט על האוכלוסיות החלשות. ההצעה תמנע ניצול וגזל של אותן חברות המשווקות לנו מוצרים טלפונית ותמנע גזל מהאוכלוסיות החלשות.

עו"ד טל פינק

תחום עיסוק: פש"ר והוצאות לפועל

נקודת האור: פס"ד חדשני כי שכר העבודה של עובד בסך של 4,000 ש"ח לא יעוקל – על אף חובותיו.

דבר עורכת הדין: ״עיקול משכורתו של אדם יבוצע, בהתאם למדרגות וחלופות שונות המתבססות על חוק הבטחת הכנסה (על בסיסו מחושבות מרבית קצבאות הביטוח הלאומי) ומהוה סכום מינימאלי אשר נדרש לכל אדם לצורך קיום בכבוד. פסק הדין החדשני קובע כי באיזון בין אינטרס הנושה לגביית החוב, לבין זכות החייב לקיום בכבוד – זכות החייב גוברת. כך, נקבע כי האינטרס החברתי הנו שחייבים ימשיכו ויעבדו בצורה מסודרת ולא יחששו מעיקול המשכורת, דבר אשר יובילם להפסיק עבודתם, לקבל הבטחת הכנסה ומימלאלהוות נטל על קופת המדינה.

אולם בית משפט, צילום:  גולן פרידנפלד אולם בית משפט | צילום: גולן פרידנפלד אולם בית משפט, צילום:  גולן פרידנפלד

עו"ד רחלי טוויטו שמעון

תחום עיסוק: דיני משפחה

נקודת האור: מזונות שוויוניים במשמורת משותפת.

דבר עורכת הדין: ״בפסיקה מהפכנית מחודש יולי האחרון קבע בית המשפט העליון, בהרכב מורחב של שבעה שופטים, כי הורים לילדים בני 6-15 יהיו חייבים במזונות משותפים בהתאם ליכולותיהם הכלכליות. עד אז ובהתאם לדין האישי, האב חויב לזון את ילדיו על אף אם גידולם במתכונת של משמורת משותפת לפיה ההורים מטפלים בילדים בשוויון מוחלט ומרוויחים סכום דומה. כאמור, בית משפט קבע שיוויון במזונות במשמורת משותפת, במידה וההורים משתכרים באופן דומה.

בהחלטתו, העלה על נס את ערך השוויון ופסק כי לא ייתכן שאבות ישלמו מזונות, על אף מצבם הכללי הקשה ועל אף העובדה שהם מהווים משמורנים לילדים לא פחות מהאישה ולעתים אף יותר. מדובר ביום חג עבור האבות הגרושים אשר מצבם הכלכלי אינו מאפשר להם לגדל את ילדיהם במשמורת משותפת ובנוסף לשלם מזונות.

עורכת הדין: ניצן הראל

תחום עיסוק: נגישות

נקודת האור: כניסת תקנות הנגישות לתוקף.

דבר עורכת הדין: ״מטרת חוק שוויון זכויות לבני אדם עם מוגבלויות הנה להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים וכן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן אשר יאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתו. חלק בלתי נפרד מיישום חוק השוויון נוגע בזכות לנגישות - זכותו של אדם עם מוגבלות לקבל מידע, להשתתף באופן שוויוני בכל פעילות ולעשות שימוש בכל מתקן ציבורי, מבלי שיוצבו בפניו מכשולים פיזיים ומנטליים. על פי חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, על כל מקום ו/או מוסד ציבוריים ו/או מי המספק מידע לציבור, להנגיש עצמו עבור בעלי המוגבלויות.

תגיות