אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד הביטקוין נכנס לרשימת 50 עשירי העולם צילום: בלומברג

מייסד הביטקוין נכנס לרשימת 50 עשירי העולם

המייסד האנונימי המכונה סאטושי נקאמוטו הגיע למקום ה-44 ברשימת עשירי העולם, לאחר שהמטבע הווירטואלי הגיע לשווי של 19,771 דולר; על פי ההערכות, נקאומוטו מחזיק ב-980 אלף מטבעות ביטקוין

18.12.2017, 11:31 | שירות כלכליסט
השווי של הביטקוין ממשיך לעלות, ובסוף השבוע המטבע הווירטואלי התקרב למחיר של 20 אלף דולר. אתמול (א') הוא נעצר על 19,771 דולר, כך על פי מדד המחירים של קוין דסק (CoinDesk). במחיר הזה, היוצר האנונימי של המטבע, המכנה את עצמו סאטושי נקאמוטו, יכול להתגאות בהיותו האדם ה-44 בעושרו בעולם, לפי דירוג המיליארדרים של מגזין פורבס, בזכות שווי הון של 19.4 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

הערכת שווי ההון של סאטושי נקאמוטו מבוססת על ההנחה כי הוא, היא או הם, מחזיקים ב-980 אלף מטבעות ביטקוין. נקאמוטו צבר את המטבעות הללו הודות לכך שהחל בכריית המטבע, אותו המציא לפני תשע שנים, כבר בשלבים המוקדמים.

מטבע ביטקוין, צילום: שאטרסטוק מטבע ביטקוין | צילום: שאטרסטוק מטבע ביטקוין, צילום: שאטרסטוק

בעקבות זאת, מייסד הביטקוין ידורג אחרי סטפן פרסון, היורש של רשת האופנה השבדית H&M, שהונו מוערך ב-19.6 מיליארד דולר, אלמנתו של מייסד אפל, לורן פאול ג'ובס שמחזיקה בהון של 20 מיליארד דולר ומייסד מיקרוסופט פול אלן עם הון של 19.9 מיליארד דולר. הוא ימצא עצמו מעל מיליארדרים כמו תיאו אלברכט ג'וניור, היורש לאימפריית המרכולים המוזלים אלדי, שחולש על 18.8 מיליארד דולר.

מבחינתו של נאקאמוטו מדובר בעלייה מרשימה במעלה הדירוג. רק באוקטובר הוא דורג במקום ה-247 בדירוג של פורבס עם הון מוערך של 5.9 מיליארד דולר, זאת מכיוון שבאותו הזמן השווי של הביטקוין עמד על שיא של 6,000 דולר – בערך שליש מהשווי שלו כיום.

תגיות

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
ל30 אתה צודק מאוד, אבל יש גם אבל.
אני מניח שרוב הציבור ילך אחרי המטבע השולט, ואם רוב הציבור ילך ככה גם העסקים. אבל מעבר לזה, אני לא רואה שיש מניעה לעסקאות חליפין מו במטבע זר. כמו שיש שקל, לירה מצרית, דולר ויורו, לא יהיה אצור להיות סעה לעשות עסקה חליפין. עם מלה נמוכה משמעותית, והכול דיגטלי.
אחד העם  |  23.12.17
30.
לא מבין גדול.
אנני מבין גדול. אבל אם אין פיקוח ממשלתי/מדיני על הדברים האלו, אז מה עוצר מבעד עוד עשרות אלפי ״מפתחים״ לייצר עוד אלפי סוגים של מטבעות וירטואליים שונים. ואז מי מחליט איזה מטבעה לקבל ואיזה לא? נגיד ואמזון יחליטו לקבל רק ביטקויין וחברה אחרת תחליט לקבל רק ״בלוקויין״ וחברה שלישית רק ״פנקייקקווין״... זה יכול להגיע למצב שלא יהיה אמצעי חליפין מקובל. יהיו אלפים... זה למה אני חושב שאין לזה עתיד. אבל עוד פעם, יכול להיות שאני טועה. לא מבין גדול.
אייל  |  21.12.17
לכל התגובות