אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבלן הביצוע של WeWork ישראל תובע: "החברה מתנערת מתשלומים של 10 מיליון שקל" צילום: אוראל כהן

קבלן הביצוע של WeWork ישראל תובע: "החברה מתנערת מתשלומים של 10 מיליון שקל"

לטענת החברה הקבלנית מויש, ענקית חללי העבודה לא העבירה לידיה את כל הסכומים שסוכמו ביניהן; בנוסף היא תובעת את אמפא נדל"ן, הנמצאת בשותפות עסקית עם WeWork

21.12.2017, 21:04 | זוהר שחר לוי

החברה הקבלנית מויש, שביצעה בפועל את עבודות הקמת האתרים של ענקית חללי העבודה WeWork בישראל, טוענת כי החברה מתנערת מתשלומים בגובה של למעלה מ-10 מיליון שקל שהיא חייבת לה עבור עבודתה, כך עולה מתביעה שהוגשה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

מויש, ששימשה כקבלנית מבצעת להקמת שבעה אתרים של מתחמי וחללי עבודה משותפים של החברה בפרויקטים שלה בישראל וביצעה עבודות הקמה החל ממאי 2014 ועד דצמבר 2016. מדובר ב-6 פרויקטים שיש לחברה בישראל: בדובנוב, מתחם שרונה, הזרם ובלונדון מינסטר בתל אביב, פרויקט שהוקם בשני שלבים בהרצליה ופרויקט נוסף בבאר שבע. פרט ל-WeWork תובעת החברה הקבלנית גם את אמפא נדל"ן, בעלת נכסים מסחריים מניבים הנמצאת בשותפות עסקית עם WeWork שהיא זו ששכרה את שירותיה של חברת מויש.

לפי התביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין שמואל גלינקא וצחי הראל ממשרד ראב"ד, מגריזו, בנקל ושות', במאי 2014 פנתה WeWork לתובעת וביקשה ממנה להיכנס לפרויקט של ביצוע עבודות במתחם שברחוב דובנוב 7 בתל אביב לצורך בניית חלל עבודה משותף. בהמשך הדרך, לאור שביעות הרצון מעבודתה, התבקשה התובעת להמשיך לבצע עבודות להקמת פרויקטים נוספים עבור הנתבעות ובסך הכל שבעה פרויקטים. "עבודות הקמת מתחמי חללי העבודה בפרויקטים בוצעו על ידי התובעת ברציפות, אחת אחר השנייה, פרויקט אחר פרויקט, כאשר במסגרת הפרויקטים המאוחרים (באר שבע, הרצליה שלב ב', לונדון מיניסטור והזרם) שימשה התובעת, בנוסף, כקבלן ראשי", כך לשון כתב התביעה.

ואולם החברה הקבלנית טוענת כי תוך כדי ביצוע העבודות במסגרת הפרויקטים המוקדמים, התגלו פערים בין החשבונות שסוכמו ואושרו, לבין סכומי הכסף שהועברו בפועל לידיה. נציגי החברה טוענים כי הובטח להם שהסכומים ישולמו בהמשך הדרך אך הדבר לא קרה.

משרדי WeWork בתל אביב, צילום: אוראל כהן משרדי WeWork בתל אביב | צילום: אוראל כהן משרדי WeWork בתל אביב, צילום: אוראל כהן

"לא זו בלבד שהנתבעות הפרו את הבטחותיהן והתחייבויותיהן להעביר את הסכומים שכבר אושרו לתשלום, אלא שבהמשך הדרך ביצעו הנתבעות, שלא כדין ובניגוד להסכמות, הפחתות, שערורייתיות ממש, מחשבונות שהוגשו להן לתשלום בגין עבודות שבוצעו בפרויקטים מאוחרים יותר, כך שבסופו של יום, סכומי החוב של הנתבעות כלפי התובעת האמירו לסך הפנטסטי הנתבע במסגרת התביעה דנא, שלא שולם לתובעת עד עצם היום הזה", נכתב בתביעה. עוד נטען כי למרות פניות רבות לחברות, לא הועבר הכסף ובסופו של דבר הוגשה התביעה.

"התנהלות החברות", נכתב בתביעה, "גרמה לנזק תזרימי אדיר שאילץ אותה לגייס מימון ממקורות אחרים על מנת שתוכל להמשיך בפעילות שוטפת; מנע ממנה לבצע פרויקטים אחרים כפועל יוצא מהתמשכות ביצוע הפרויקטים בגין מחדלי הנתבעות ואף גרם לה לפגיעה תדמיתית בלתי מבוטלת".

WeWork, שאחד ממייסדיה הוא הישראלי אדם נוימן, פתחה את חלל העבודה הראשונה שלה ב-2010 בניו יורק תחת השם "גרין דסק". כיום החברה מחזיקה בכ-160 חללי עבודה ב-36 ערים בעולם והיא מעסיקה 15 אלף עובדים. בשנה שעברה השיקה החברה את פרויקט WeLive, שבבסיסו רעיון דומה של מגורים משותפים והוא מפעיל כיום חללי מגורים בניו יורק ובוושינגטון.

באוגוסט האחרון הודיעה החברה על גיוס של 4.4 מיליארד דולר מתאגיד ההשקעות היפני סופטבנק. הגיוס, כך דווח, כלל 1.4 מיליארד דולר שישמשו להתרחבות החברה בסין, יפן ובמדינות נוספות במזרח הרחוב ו-3 מיליארד דולר נוספים שיושקעו בחברה עצמה.

בחודש שעבר פורסם כי חברת חללי העבודה המשותפים מכינה עצמה לקראת הנפקה אפשרית באחת מהבורסות השונות בעולם, ככל הנראה בורסת ניו יורק, ופגשה את מרבית חברות הביטוח הישראליות וגופים מוסדיים נוספים בארץ במטרה לחשוף את המשקיעים הישראליים לפעילות החברה ולהכניסם לגיוסים נוספים שיתבצעו בחו"ל, בין אם בהנפקה בבורסה או דרך גיוסים פרטיים נוספים.

מאמפא נדל"ן ומ- WeWork לא התקבלה תגובה. 

תגיות