אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תחזיות 2018

אייל גורן: "כמעט כל מנהלי ההשקעות האקטיביים הצליחו לעשו תשואות עודפות מעל המדד"

מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות בוועידת התחזיות של כלכליסט: "מנהל השקעות אקטיבי נותן מענה למה שאנשים רוצים. הם רוצים להכות את המדד". גיל שפירא, מנכ"ל פסגות סל: "בשנתיים האחרונות בגלל הירידה של טבע ועוד כמה מניות שהשפיעו לרעה על ביצועי מדד 35 נוצר אפקט שלילי פסיכולוגי על השפעה במדדים"

25.12.2017, 14:39 | אורן פרוינד
"ניהול פסיבי זה לא ניהול שלא עושים כלום אלא יש להצמד למדד השקעה כמו מדד ת"א 35. אלו הן החברות עם השווי הגדול ביותר בישראל", כך אמר גיל שפירא, מנכ"ל פסגות סל בוועידת התחזיות 2018 של כלכליסט. שפירא דיבר במסגרת פאנל "ראש בראש השקעות" עם אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות.

לדבריו גורן, "בסופו של דבר מנהל השקעות אקטיבי נותן מענה למה שאנשים רוצים. הם רוצים להכות את המדד. רוצים לקבל יותר. מישהו שיבדוק מה זול ומה יקר. באמצעות קרנות נאמנות שהם פופולריים ביותר להכות את המדדים".

קראו עוד בכלכליסט

שפירא: "זה יכל להיות מצוין אם זה היה עובד. אבל מחקרים מראים שבמשך עשרות שנים קשה מאוד להכות את המדדים. וורן באפט אמר 'אם אתה רוצה לעשות טוב לתיק ההשקעות קנה את הבנצ' מארק'. הוא אמר והציבור מצביע ברגליים. בעולם יש מעל 5,000 מוצרי מדדים שמושקעים בכל העולם. ומנהלים מעל 4.5 טריליון דולר. העם אמר את דברו".

גורן: "זה שיש הרבה מוצרים לא הופך אותו לנכון. אני לא מתווכח שמי שמשקיע לחמישים שנה יעשה תשואות טובות. אבל מנהלי השקעות מסתכלים גם על טווח בינוני. בוא נדבר על מדד המוביל בישראל מד"ד ת"א 35. כמעט כל מנהלי השקעות אקטיביים הצליחו לעשו תשואות עודפות מעל המדד".

שפירא: "זה נכון. המדד לא הבריק בשנתיים האחרונות. אבל יש לזה סיבה. זה לא השוק ולא המידה. זה הפארמה. כל אחד מאיתנו מושקע בטבע. החברה הזו ירדה בשנתיים האחרונות ב-70% וללא טבע מדד ת"א 35 היה נראה אחרת לחלוטין".

גורן: "אתה עכשיו מחזק למה צריך ניהול אקטיבי".

אייל גורן מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות גיל שפירא מנכ"ל פסגות סל
אייל גורן מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות גיל שפירא מנכ"ל פסגות סל צילום: עמית שעל

שפירא: "בשנת 2014 כמעט אי אפשר היה להכות את מדד המעוף. טבע ופריגו הם אלו שעשו את התשואה. בשנתיים האחרונות בגלל הירידה של טבע ועוד כמה מניות שהשפיעו לרעה על ביצועי מדד 35 נוצר אפקט שלילי פסיכולוגי על השפעה במדדים. בסוף חקוק התשואות הלא מרשימות של המדדים. אבל צריך לזכור שבשנה-שנתיים האחרונות הייתה תקופת מדדים מעולה לישראל".

גורן: "זה שהמדד עשה טוב לא אומר שמנהלי הקרנות לא עשו טוב. אתה מסתכל על דבר כזה ואומר שכל ההשקעות מצליחות להכות את המדד".

שפירא: "אנחנו מדברים על מניות. ובסוף רוב תיק הציבור מושקע באג"ח. משקיע ישראלי שרוצה להשקיע באג"חים באמצעות מדדים פופולריים בבורסה הוא משקיע בתל בונד".

גורן: "אין תשובה אחת. אם הייתה תשובה אחת השנייה לא הייתה קיימת. ולכן השילוב הוא התשובה הנכונה. תיק השקעות נכון צריך את שניהם".

תגיות