אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת סולאיר בדרך להנפקה ראשונית בת"א לפי שווי 80 מיליון שקל צילום: דור מנואל

חברת סולאיר בדרך להנפקה ראשונית בת"א לפי שווי 80 מיליון שקל

חברת האנרגיה הסולארית שבבעלות היזם אלון שגב - לצד משקיעים מספרד - מתכננת לגייס בבורסה כמה עשרות מיליוני שקלים. ההנפקה צפויה לצאת לפועל לקראת אפריל 2018

26.12.2017, 16:54 | אורן פרוינד

חברת סולאיר (Solaer) מתקרבת להנפקה ראשונית בתל אביב: חברת האנרגיה הסולארית שבבעלות אלון שגב (המכהן כמנכ"ל) וקבוצת משקיעים מספרד צפויה להגיש בשבועות הקרובים תשקיף לרשות לני"ע - ההנפקה מתוכננת לצאת לפועל בחודשים הקרובים באמצעות חברת החיתום ווליו בייס בניהולו של פלג פאר.  

קראו עוד בכלכליסט

סולאיר תנסה להגיש את התשקיף על בסיס הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של 2017 אולם תיתכן דחייה של כמה שבועות - ונראה שההנפקה עצמה תתקיים לקראת אפריל 2018.

סולאיר היא חברה בעלת הון עצמי קטן של 15 מיליון שקל והיא צפויה לגייס עשרות מיליוני שקלים בלבד, לפי שווי חברה של 70-80 מיליון שקל. החברה אמנם קטנה אבל עם רזומה מרשים של יזמויות בתחום האנרגיה הסולארית - הכולל בין היתר  את פרויקט רמת חובב, אחד המיזמים הגדולים בתחום הסולארי בשיראל, בהספק של 37 מגה וואט. סולארי יזמה את הפרויקט ומכרה לחברת אנרג'יקס מקבוצת אלוני חץ.

בין הפרויקטים שנמצאים בקנה: עין עברונה - תכנון והקמה של כ-5 מגה וואט ליד אילת; פרויקט בקיבוץ מעגן מיכאל, הכולל הקמה של מערכת סולארית בהספק של 3 מגה וואט על גבי רפתות ולולים; תכנון והקמה של פרויקט סולארי בדימונה בהספק 3 מגה וואט. 

סולאיר הוקמה בשנת 2009 על ידי משקיעים מספרד והמנכ"ל שגב. במהלך 5 השנים האחרונות החברה יזמה, פיתחה והקימה בישראל כ-100 פרויקטים בהספק כולל של כ-60 מגה וואט. סולאיר היא חברה יזמית שלרב מבצעת ומקימה את הפרויקטים ומוכרת אותם בשלב הסופי ללקוחות קצה שנהנים מהתשואה.

ביולי 2016 הקימו החברות סולאיר ואנרג'יקס מיזם משותף, בחלוקה של 70% מהזכויות לאנרג'יקס ו-30% לסולאיר. סולאיר העמידה לרשות המיזם המשותף את כישוריה בתחום היזמות בעוד שאנרג'יקס מספקת את הגב הפיננסי והניהולי. שתי החברות חתמו על הסכם אי תחרות למשך ארבע שנים ובמסגרתו התחייבו לפעול בענף האנרגיה הסולארית בישראל רק באמצעות המיזם המשותף, ובמימון שיהיה בהתאם ליחסי האחזקה של שתי החברות. במקרה שסולאיר תחליט שלא להשקיע בפרויקט היא תוכל לקבל מימון מאנרג'יקס בריבית שתנוע בין בין 8% ל-10% בשנה.

השנה הצטרפו לבורסה בתל אביב 20 חברות חדשות, 17 הנפקות של חברות חדשות (IPO) ו- 3 חברות שהצטרפו במסגרת הרישום הכפול. החברות החדשות גייסו 3 מיליארד שקלים בהנפקות, זאת לעומת גיוס בהיקף של 400 מיליון שקל בהנפקות חדשות בשנים 2015-2016 - ושווין הכולל קרוב לכ- 8 מיליארד שקל.

מתקן סולארי ברמת חובב. סולאיר יזמה - ומכרה לאנרג מתקן סולארי ברמת חובב. סולאיר יזמה - ומכרה לאנרג'יקס | צילום: דור מנואל מתקן סולארי ברמת חובב. סולאיר יזמה - ומכרה לאנרג

תגיות