אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה־SEC: מקורב נוסף למובילאיי סחר באופציות לפני העסקה צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

ה־SEC: מקורב נוסף למובילאיי סחר באופציות לפני העסקה

רשות ני"ע האמריקאית טוענת שיוסי אזרזר, בכיר בחברת פרוטרום, סחר באופציות מובילאיי באופן "לא שגרתי, ובסיכון גבוה" לפני הדיווח למשקיעים על העסקה עם אינטל. לפי האמריקאים הוא מקורב גם לנתבע מרכזי בפרשה – ד"ר ג'יימס שאול

27.12.2017, 06:51 | תומר גנון ורן אברמסון

התפתחות נוספת בפרשת החשד לשימוש במידע בפנים בעסקת מובילאיי-אינטל: רשות ני"ע האמריקאית (SEC) טוענת כי ישראלי נוסף המקורב למייסדי מפתחת מערכות הסיוע המתקדמות לנהגים, אמנון שעשוע וזיו אבירם, סחר באופציות של החברה בטרם הדיווח למשקיעים. כך עולה ממסמכים שהגיעו לידי "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

לטענת ה־SEC המקורב הוא יוסי אזרזר. מדובר בסגן הנשיא לתפעול ושרשרת אספקה גלובלית בפרוטרום, יצרנית ומשווקת חומרי גלם לתעשיית הטעם והריח הנסחרת במדד ת"א 35 לפי שווי שוק של כ־19 מיליארד שקל. אזרזר שימש בעבר גם כסמנכ"ל התפעול בסודהסטרים, יצרנית המכשירים הביתיים להכנת משקאות מוגזים, הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 1.55 מיליארד דולר.

אזרזר מקורב לטענת ה־SEC גם לנתבע מרכזי בפרשה – הפלסטיקאי הירושלמי ד"ר ג'יימס שאול. ה־SEC טוענת שאזרזר ביצע מסחר באופציות של מובילאיי שהיה "לא שגרתי, התאפיין בסיכון גבוה, וזאת בסמוך להצעת הרכש של אינטל למובילאיי אך לפני שהמידע נחשף לציבור".

בעסקה שבמרכז הפרשה רכשה אינטל את מובילאיי תמורת 15.1 מיליארד דולר. פרסום ההודעה באמצע חודש מרץ השנה הוביל לזינוק של 28% במחירה של מניית מובילאיי בבורסה של ניו יורק. ה־SEC טוענת בתביעות אזרחיות שהגישה לבית המשפט הפדראלי בניו יורק, כי הקרבה של ד"ר שאול לשעשוע ואבירם, הפכה אותו לצינור שדרכו דלפו "טיפים" על העסקה שנרקמה עם אינטל למקורביו – אחיו רוג'ר שאול, וחברו ד"ר אמיר ולדמן, סגן יו"ר סינרון לשעבר. ולדמן ושאול האח, כך לפי ה־SEC, רכשו ני"ע של מובילאיי בשבועות שקדמו לדיווח על העסקה עם אינטל, וגרפו רווח של כ־4.3 מיליון דולר (ולדמן) וכ־925 אלף דולר (רוג'ר ושותף נוסף שלו).

כפי שנחשף ב"כלכליסט", שעשוע ואבירם הכחישו בעדות שמסרו ב־SEC שהעבירו מידע פנים על המו"מ עם אינטל לד"ר שאול, אולם ברשות האמריקאית סבורים שגרסתם היתה לא אמינה ("Not credible") וזאת "לאור המסחר המתוזמן להפליא (בני"ע של מובילאיי, ת.ג ור.א) של בני משפחה וחברים של ד"ר שאול".

 , צילומים: אוראל כהן, ערן יופי כהן, בועז אופנהיים צילומים: אוראל כהן, ערן יופי כהן, בועז אופנהיים  , צילומים: אוראל כהן, ערן יופי כהן, בועז אופנהיים

לפני כחודש אישר בית המשפט הפדראלי בניו יורק בקשה שהגישה ה־SEC לבצע חיקור דין בישראל בסיוע הרשויות בארץ. בבקשה לסיוע משפטי בינלאומי ה־SEC מבקשת בין היתר לגבות עדות ולאסוף ראיות לצורך ההליך מאזרזר ומקורב נוסף למייסדי מובילאי – דורון שגיא, מנכ"ל קבוצת עמית מערכות המתמחה בפתרונות טכניים בנושא אבטחה ומיגון. לטענת ה־SEC, שגיא טס עם בכירי מובילאיי במטוס פרטי לניו יורק שם הם דנו בפרטי העסקה עם נציגי אינטל.

שני ישראלים נוספים שה־SEC מבקשת לגבות מהם עדות הם מנהל השקעות בחברת הימלאיה מרמת החייל בת"א בשם זיו שלג. ה־SEC טוענת שהוא היה בקשר עם ד"ר ולדמן ונחשף לחשבונות הבנק שדרכם ביצע לכאורה ולדמן את הסחר במניות מובילאיי.

הימלאיה פמילי אופיס ייעוץ, כך לפי רשם החברות, הוא בית השקעות שנמצא בין היתר בבעלות (14%) רון בידני, מנכ"ל יובנק לשעבר.

מובילאיי מובילאיי מובילאיי

אדם נוסף שה־SEC מבקשת לחקור הוא משה רוח. לפי הבקשה רוח הוא עובד בבנק לאומי שאמר לולדמן שמובילאיי עשויה להיות מטרה לרכישה של חברה בינלאומית גדולה לפני שהעסקה התפרסמה.

"אני לא יודע שום דבר על זה, ואף אחד לא פנה אלי. כשיפנו אלי אדבר על זה", אמר אתמול אזרזר בשיחה עם "כלכליסט". בהתייחסו לשאלה האם הוא מכיר את מייסדי מובילאיי או את ד"ר שאול, והאם סחר באופציות של מובילאיי בטרם פורסמה ההודעה למשקיעים הוא השיב: "אני מכיר הרבה אנשים. אם יפנו אלי אגיד את מי אני מכיר ואת מי לא".

ממובילאיי, שעשוע ואבירם לא נמסרה תגובה.

תגיות