אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חרף המלצות מבקר המדינה: צמצום תאגידי המים נדחה צילום: אלכס קולומויסקי

חרף המלצות מבקר המדינה: צמצום תאגידי המים נדחה

הוועדה המשותפת למשרדי הפנים והכלכלה הקפיאה את המצב הקיים עד 2019, באופן שמשרת ראשי ערים שלא רוצים לפרק תאגיד מים בשנת בחירות

27.12.2017, 07:52 | ליאור גוטמן

הוועדה המשותפת כלכלה־פנים להצעת החוק לצמצום תאגידי המים, בראשות דוד ביטן, החליטה להקפיא את המצב הקיים עד לאמצע 2019 ‑ זאת למרותהדוח החמור שפרסם מבקר המדינה יוסף שפירא, בו התריע על מחדלים רבים בניהולם ותפקודם של תאגידי המים השונים.

קראו עוד בכלכליסט

משמעות המהלך היא שהמועד בו יחויבו הרשויות להקים תאגיד מים או להצטרף לתאגוד אזורי ‑ כלומר לסגור את התאגיד הפרטי שלהם ולהכנס תחת מטרייה מחוזית ‑ יידחה בשנה וחצי.

דוח מבקר המדינה פורסם לפני כחודשיים, בו כתב שפירא כי "חלק מהתאגידים אינם מקפידים על קיום הוראות חוק חובת המכרזים, תקנותיו ונוהליהם הפנימיים במסגרת התקשרותם עם קבלנים וספקים אלו. ועדות המכרזים של התאגידים שנבדקו אינן מקיימות פיקוח ובקרה נאותים על התקשרויות התאגידים בהם הן פועלות. הדבר גרם לפגיעה בעקרון השוויון, ביעילות ובחיסכון, וביכולתם של תאגידי המים להשיא את התועלות הגלומות בקיום הליכי מכרז תקינים". שפירא המליץ ש"ראוי כי המחוקק יבחן את הכדאיות של ריבוי התאגידים הקיים, שכן ביזור כאמור עלול לגרום, בין היתר, לאבדן היתרון לגודל במסגרת תהליכי ההתקשרות, ולפיכך לעלויות עודפות".

יוסף שפירא, צילום: אלכס קולומויסקי יוסף שפירא | צילום: אלכס קולומויסקי יוסף שפירא, צילום: אלכס קולומויסקי

מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן, אמר שלשום בדיון ש"רשויות שסירבו להתאגד, בעיקר המוחלשות שבהן, יוצרות גירעונות של עשרות מיליוני שקלים רק מכיוון שמשק המים שלהן לא מוסדר, וכספים שיועדו לפינוי אשפה, לרווחה, טיפול בנשים מוכות ועוד יורדים לטמיון וזה לא יעלה על הדעת".

אבל אף אחד לא רצה ממש להקשיב ‑ אולי כי אף אחד לא ממש רוצה לפרק תאגיד מים באמצע שנת בחירות מוניציפאליות. תאגיד הרי מחזיק אנשי מנהלה, ויש לו תפקידים שאפשר לחלק קבוצות לחץ או אנשי קואליציה. מדובר במתנה גדולה מדי מכדי לבזבז בדיוק במועד שראשי ערים צריכים לגייס את כל השורות לטובתם.

תגיות