אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קופות החולים יעניקו ביטוח סיעודי ללא בחינת מצב רפואי - החל מגיל 55 צילום: Avi Ohayon, עמית שאבי, יובל חן

פרסום ראשון

קופות החולים יעניקו ביטוח סיעודי ללא בחינת מצב רפואי - החל מגיל 55

כך סוכם בין שר האוצר משה כחלון, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן והמפקחת על הביטוח דורית סלינגר; הגיל בו ניתנת ההטבה כיום הוא 60

27.12.2017, 12:13 | אדריאן פילוט

"אני ממשיך במגעים עם האוצר לגבי פתרון לגבי בני 50 שלא יעברו חיתום בקופות החולים", כך אמר יו''ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, בראיון מיוחד ל"כלכליסט" לפני כחודש בנוגע לסוגיית הביטוחים הסיעודיים. היום (ד') הודיעו ניסנקורן, שר האוצר, משה כחלון והמפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, כי הגיעו לפתרון לפיו בני 55 ומעלה כבר לא ייאלצו לעבור חיתום (בדיקה רפואית) לצורך קבלת הביטוח, בעוד שהגיל בו ניתנת ההטבה כיום הוא 60.

קראו עוד בכלכליסט

כחלון וניסנקורן, צילום: ערן גילווארג, דוברות ההסתדרות כחלון וניסנקורן | צילום: ערן גילווארג, דוברות ההסתדרות כחלון וניסנקורן, צילום: ערן גילווארג, דוברות ההסתדרות

מדובר בבשורה למאות אלפי עובדים במגזר הציבורי שבהתאם להוראות סלינגר נאלצו לעזוב את הביטוח הקודם (שלא הבטיח כיסוי אמיתי שכן הוא נדרש לחידוש כל חמש שנים) אך היו צריכים לעבור חיתום כדי לקבל ביטוח סיעודי מקופות חולים. כבר בתחילת המו''מ שנוהל על ידי סגן שר האוצר, יצחק כהן (ש''ס), היה ברור כי הבעיה האמיתית היא לגבי אותם בני 50 ומעלה בעלי נתונים בריאותיים לא חיוביים שהביטוח הפרטי היה מסרב לחדש את הפוליסה שלהם וקופות החולים לא היו מסכימות לקבלם – אלא בתשלום פרמיה אסטרונומית.

באוצר גם שקלו לממן את הפרמיה כדי להקל על אותם מבוטחים אך יוזמה זו ירדה לטמיון אחרי שסוכם על רובד של ביטוח סיעודי ממלכתי לכלל האוכלוסיה.

לפי המצב היום, מבוטחים קבוצתיים שחצו את גיל 60, יוכלו להצטרף ללא בחינה של מצבם הרפואי לביטוח הסיעודי של קופות החולים, על פי הנחיית סלינגר. צעד זה יבטיח למבוטחים בגילאים אלה כיסוי הולם לכל החיים במחירים נמוכים משמעותית מהפוליסות הפרטיות המשווקות כיום. כאמור, כעת הגיל לפטור מחיתום ירד ל-55 ובכך המבוטחים הבעייתים ביותר - יקבלו גם כיסוי ללא חיתום.

שקט נפשי גם למשפחות

כחלון ציין כי "האחריות שלנו היא לוודא שאזרחים טובים שכל חייהם קמים בבוקר לעבודה ומשלמים מסים לא ימצאו עצמם לקראת זקנה ללא ביטוח סיעודי או עם ביטוח סיעודי בעלות מופרזת. הצעד הזה מצטרף לתוכנית הסיעוד הממלכתית לה הקצנו מיליארד שקל בשנה הקרובה. כל הצעדים האלו נועדו לתקן את העיוותים שנוצרו בביטוחים הסיעודיים במשך שנים ובמטרה לאפשר ביטוח סיעודי במחיר הוגן לכל אזרח".

ניסנקורן אמר כי "היום עשינו צעד משמעותי נוסף בתיקון העוול ובהגנה על עשרות אלפי ישראלים נוספים בגיל המבוגר. העובדה כי כלל המבוטחים בביטוח הסיעודי הקבוצתי שהגיעו לגיל 55, יוכלו להצטרף מעתה לפוליסה של קופות החולים בלי לעבור הליך חיתום רפואי, בלי להמתין תקופת אכשרה ארוכה ובלי להטיל עליהם פרמיה מוגדלת, מעניקה רשת ביטחון ושקט נפשי לא רק לאותה קבוצה רחבה באוכלוסייה אלא גם למאות אלפי בני משפחותיהם".

סלינגר מסרה כי "רשות שוק ההון פועלת להבטיח לציבור המבוטחים הגנה סיעודית ארוכת טווח במחיר זמין. הרחבת הזכאות תאפשר מענה לכל מבוטחי הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים שיסתיימו בסוף 2017".

סגן שר האוצר, יצחק כהן: "מדובר בבשורה נוספת לאוכלוסייה המתבגרת בישראל. תוכנית הסיעוד הלאומית היא תיקון חברתי היסטורי לקשישים, למבוטחים הסיעודיים ולכל אזרח בישראל שיהיו זכאים מהיום לכיסוי רחב יותר של שירותי סיעוד ציבוריים לאומיים".

ח"כ איציק שמולי מסר על הפרסום בנושא הביטוח הסיעודי קבוצתי: "פוליסות הסיעוד של קופ"ח הן פתרון חלקי, מחורר וצולע לנפגעי הביטוח הסיעודי קבוצתי. ל-80% מהנפגעים ממילא יש כבר ביטוח כזה בקופה ופשוט זורקים אותם לרחוב בלי שום הגנה. אנשים שילמו הון עתק על שני ביטוחים - עכשיו מותירים אותם עם ביטוח אחד שממילא שילמו עליו ואומרים להם 'תגידו תודה'. גם ל- 20% הנותרים שלא היה להם ביטוח תתן הקופה 3,500 שקל שלא יספיקו להם אפילו לקביים וחיתולים. אין כאן מענה מספיק רציני".

תגיות