אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון: "הרפורמה בחברת החשמל תגביר תחרות" צילום: Alex Kolomoisky

כחלון: "הרפורמה בחברת החשמל תגביר תחרות"

שר האוצר משה כחלון, שר האנרגיה יובל שטייניץ ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הציגו את עקרונות הרפורמה בחברת החשמל. שטייניץ: "אנחנו עושים היסטוריה ומבטלים את המונופול במשק החשמל"

27.12.2017, 17:13 | עמרי מילמן

שר האוצר משה כחלון, שר האנרגיה יובל שטייניץ ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מציגים את עקרונות הרפורמה בחברת החשמל.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי שר האוצר משה כחלון: "הרפורמה הזו תגביר תחרות. השוק שלנו צריך תחרות זה אירוע קשה ולא סתם מ-1996 זה לא קרה, זה אירוע מאוד קשה מחייב שיתוף פעולה של כל הצדדים מי שחושב שהוא יכול לעשות רפורמה בלי שיתוף פעולה של משרד האנרגיה, רשות ההגבלים, ההסתדרות והעובדים הוא טועה. זו עבודה מאד קשה אבל צריך לעשות את זה. קיבלנו החלטה שבקדנציה שלנו אנחנו עושים את זה. של שטייניץ, של ניסנקורן ושלי אנחנו עושים".

שר האנרגיה יובל שטייניץ אמר: "אנחנו עושים היסטוריה במשק הישראלי. זה המהלך הדרמטי המקיף המרחיק הלכת היותר מאז הקמת תחנת החשמל של רוטנברג. 20 שנה מנסים להשיג את הרפורמה. מדובר ברפורמה היסטורית כי היא מבטלת את המונופול במשק החשמל, הופכת את כל ייצור החשמל לתחרותי. חברת חשמל תמכור 5 תחנות וכל התחנות הללו יעברו לסקטור הפרטי, וכל התחנות החדשות ייבנו רק על ידי הסקטור הפרטי."

עוד הוסיף שטייניץ, כי "גם אספקת החשמל תבוסס על תחרות, נשיג כמה דברים קריטיים, חברת חשמל תתמקד בהולכה, ותהיה מקצועית וממוקדת יותר. חברת חשמל תרד ל-40% מייצור החשמל ובהמשך לכשליש. רוב החשמל ייוצר בישראל על ידי שחקנים פרטיים ונדאג שתהיה תחרות ביניהם - מה שלא היה מספיק עד היום. הדבר הזה יוביל לשתי תועלות מרכזיות. הפחתת העלויות והמחיר לצרכן יירד. תוך מספר שנים נראה הפחתת מחירים משמעותית בייצור והולכת החשמל. ולכן הצרכן יהנה גם מהוזלת מחירים משמעותית. המשק יהנה מהתחרות המדינה תהנה ממשק חשמל בריא יותר".

מימין: אבי ניסנקורן, משה כחלון, יובל שטייניץ ויפתח רון-טל, מציגים את הרפורמה בחברת החשמל, צילום: Alex Kolomoisky מימין: אבי ניסנקורן, משה כחלון, יובל שטייניץ ויפתח רון-טל, מציגים את הרפורמה בחברת החשמל | צילום: Alex Kolomoisky מימין: אבי ניסנקורן, משה כחלון, יובל שטייניץ ויפתח רון-טל, מציגים את הרפורמה בחברת החשמל, צילום: Alex Kolomoisky

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר במהלך מסיבת העיתונאים: "יש פה רפורמה מאוזנת שמייצרת איזון בין ייצור במגזר הציבורי למגזר הפרטי. אני שמח שהמטרה הראשונית של הממשלה, להוציא את כל הייצור החוצה זו לא התוצאה הסופית, לא צריך להסתמך רק על המגזר הפרטי. צריך להסתכל על שנים בהם תהיה בעיה, אנחנו לא מדינה רגילה, העוגן הציבורי חיוני לא רק לחברת חשמל אלא לטובת האזרחים." ניסנקורן הוסיף כי "יצרנו רפורמה שעם השנים תוריד עלויות לצרכן, שתיתן אופק ותקווה לחברת חשמל, לעובדי החברה, ותייצר חברת חשמל יותר בריאה שתמשיך לתרום הרבה שנים למשק הישראלי".

מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד אמר כי בעוד שההשקעות היום נמוכות במשק החשמל, תודות לרפורמה "תהפוך להיות רשת הולכה חזקה שתביא לכך שלא בכל שלג או גשם קטן תיפול הרשת ונמצא עצמנו ללא חשמל". עוד הוסיף, כי "מנהל המערכת שאמור לתכלל את כל האירוע יצא החוצה ויהיה גורם ניטרלי ולא בתוך חברת החשמל. ייכנסו הסכמים חדשים שיהפכו את החברה להרבה יותר יעילה ותחרותית". לטענתו "האפשרות של היעדר רפורמה הייתה הרסנית גם לחברה וגם למשק".

יו"ר ועד עובדי חברת החשמל מיקו צרפתי אמר כי המורכבות של הרפורמה כל כך משמעותית שאסור היה לעשות כאן טעויות, אין כאן מנצחים אין מפסידים, יש כאן רפורמה מאד מאוזנת, אחראית. השינוי שהולך להיות במשק החשמל ובתוך חברת חשמל הוא אדיר. כאן נצטרך לגלות כולנו מנהיגות כי נצטרך לסיים את ההסכמים בחודש וחצי ויותר מזה, ליישם את זה אחר כך".

יצרני החשמל הפרטיים: פייק רפורמה

 

פורום יצרני החשמל הפרטיים מגז טבעי, בראשות עמוס לסקר מסר: "מדובר בפייק רפורמה שלא תוזיל את מחיר החשמל ותותיר את חברת החשמל כמונופול. ההחלטה להתיר לחברת חשמל לבנות שתי תחנות כוח חדשות נוספות מסכלת את הצורך לפתוח תחרות מלאה במקטע הייצור. ההחלטה תשרת את האינטרס של המונופול אך בפועל תעלה לציבור כסף רב ותמנע את הוזלת תעריף החשמל. פנינו בשבועות האחרונים בהצעות קונקרטיות לצוות המו"מ שיאפשרו את פתיחת שוק החשמל לתחרות, אנו מצפים שהממשלה תקבל החלטה האם פניה לרפורמה אמיתית או לפייק רפורמה שתעלה לציבור מיליארדי שקלים".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
כחלון-נטו אי תחרות
כמו בפייק -רפורמה , פועל כחלון בשקט תיקשורתי, לאיפוס התחרות בשוק התעשייה הביטחונית. זאת ע"י מסירתה של חברת תעש לאלביט בבעלותו של בעל מלונות דן מחיפה (פדרמן) ויצירת מונופולוזציה של פדרמן בתחומי תעשיה רחבים. זאת תוך יצירת הפסדי עתק לציבור. רק בימים אלה מתכננים להנפיק את החברה הביטחונית הקטנה של סמי קצב ב 2 מיליארד ש"ח... הפעם זה בתהליך פייק- הפרטה במחירי רצפה באותה שיטה : עסקה תמוהה עם ההסתדרות, קניית העובדים (אשר עדיין לא הבינו שמסדרים אותם..), מסירת החברה לטייקון, התרחקות אישית תקשורתית מהתהליך, וכל זאת ע"י השר ה"חברתי " והיצרן-- כאילו "אי תחרות " במשק. חבל מאד, שכאשר זה יצא לאור תאבד אמנם,כולנו החברתית הרבה הרבה קולות....אך הנזק הוא שלנו...
מבין דבר  |  31.12.17
לכל התגובות