אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יורדים מהחוטים: ה-FCC אישרה טכנולוגיית טעינה ללא כבלים

יורדים מהחוטים: ה-FCC אישרה טכנולוגיית טעינה ללא כבלים

הפיתוח של חברת אנרג'וס, שאושר רגולטורית, יאפשר לטעון סמארטפונים ומחשבים ללא שימוש בחוטים לטווח של שלושה מטרים. בניגוד לפתרונות אחרים, בהם עדיין ישנם כבלים, כאן מדובר בהעברת חשמל באוויר, כמו בחזונו של ניקלה טסלה

28.12.2017, 13:15 | יואב סטולר

דורות שלמים אחרי מותו של ניקולה טסלה, נראה שחלום העברת האנרגיה באוויר עומד להתגשם: מערכת טעינה אלחוטית ראשונה זכתה לאישור של הסוכנות הפדרלית (FCC) לתקשורת בארצות הברית. המטען הנייד WattUp שפיתחה אנרג'וס קיבל את אישור הסוכנות הממשלתית - ויאפשר טעינה ללא חוטים כלל.

קראו עוד בכלכליסט

בעזרת משדר מיוחד שפיתחה, הציגה החברה יכולות טעינת סוללה גם במרחק של שלושה מטרים בין המכשיר לבין המטען.

ה-WattUp עשוי להיות פריצת דרך חשובה עבור התחום שהציג עד כה פתרונות בינוניים שלא התחרו כלל ביכולות הטעינה החוטית. המשדר של אנרג'וס מסוגל לטעון מגוון רחב של מכשירים שונים בהם סמארטפונים, טאבלטים, שעונים חכמים, ציוד ייעודי לספורט, אוזניות, רמקולים חכמים ועוד.

שידרוג ניכר הוא לא רק בביטול הכבל ובהתאמה שלו למגוון מכשירים דיגיטליים, אלא גם ביכולת של המשדר לטעון מספר מכשירים בו זמנית.

כדי לטעון את המכשירים השונים בחלקם לא נדרש כל תוסף, אך מחשבים ניידים נזקקים להתקן ייעודי קטן. כמו כן, התוכנה שפיתחה החברה שולטת על המכשיר ומאפשרת יכולת בחירה אילו מכשירים בטווח לטעון בכל פעם.

נכון להיום, פתרונות הטעינה האלחוטית אינם אלחוטיים; החוט פשוט עבר מהטלפון אל משטח הטעינה. הפיתוח של אנרג'וס הוא מהראשונים שמאפשרים אלחוטיות מלאה בטעינה, ומקדם את השוק אל עבר עתיד מעניין, בו למשל, ניתן יהיה לטעון מכשירים באופן ציבורי - בדומה לשימוש ברשתות WiFi לחיבור אינטרנט.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בישול נעים
בדרך כלל יש איזה שהוא סוג של שידור מהבסיס של הטעינה. אם זה שדות חשמליים בתדרים נמוכים יחסית או שידור של קרינת רדיו לאויר. ההתקן על הניידים קוצר את הקרינה הזו וממיר אותה לחשמל במתח נמוך (בדרך כלל 5V) לטעינת המכשירים. גם הסלולריים שלכם מקבלים אישור של ה FCC, גם הראוטרים וכל ציוד אלחוטי (חלקם בכלל פטורים מבדיקות וחלקם נבדקים בבדיקות שלא ממש מכמתות נכון את רמות הקרינה והסיכון הבריאותי) בהתאם לתקנים מבוססים אפקט חום ולא אפקט ביולוגי. מכיוון שאפקט החום של הקרינה מתקיים רק ברמות מאוד מאוד מאוד גבוהות של קרינת רדיו, התקן מאוד-מאוד גבוה ובהתאם אליו אפשר לשווק מכשירים שיכולים לגרום לנזקים ביולוגים (מישהו לאחרונה הרגיש כאב ראש בעת שימוש בסלולרי?). ככה זה שהFCC מושפע תעשייה ומקדם תעשייה על חשבון בריאות של בני אדם (גם בריאות זה תעשייה אז פשוט מיצרים לקוחות חדשים לתעשיה אחרת).
עמיר - ללא קרינה  |  29.12.17