אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התושבים זועמים: הבריכה העירונית בת"א לא תחרותית צילום: אוראל כהן

התושבים זועמים: הבריכה העירונית בת"א לא תחרותית

המחירים שעיריית תל אביב גובה על מתחמי הקאנטרי שבבעלותה דומים לאלה הפרטיים, אף שאינה משלמת דמי שכירות. העירייה: “מגבשים מודל תשלום חדש לפי העדפות התושבים”

28.12.2017, 08:15 | אורנה יפת

תעריפי הקאנטרי העירוניים בתל אביב אינם נמוכים באופן משמעותי מאלה הפרטיים, ולעתים אף גבוהים יותר, זהו לפחות המצב הרווח במרבית חלקי העיר, כך עולה מבדיקת “כלכליסט”. בשכונות הידועות כבעלות אוכלוסיות חלשות קיימים מתחמי קאנטרים עירוניים במחירים נמוכים יותר, אך שם אין בנמצא מתחמים פרטיים. זאת, אף שהתעריפים מפוקחים ונקבעים על ידי העירייה והיא איננה משלמת דמי שכירות שכן הקרקעות בבעלותה, בניגוד למתחמי הספורט הפרטיים שמשלמים שכירות.

בשבועות האחרונים השיקה העירייה מרכז ספורט קהילתי במתחם TLV של גינדי ברחוב החשמונאים. מנוי משפחתי שנתי לקאנטרי החדש עומד על לא פחות מ־9,120 שקל לזוג הורים ושני ילדים. זה גם המחיר בקאנטרי העירוני במגדלי תל אביב. לשם השוואה, המנוי לקאנטרי הפרטי באזורי חן הוא 9,260 שקל, ובקאנטרי דקל הפרטי בשיכון בבלי התעריף למשפחה עומד על 8,500 שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בדרום העיר מפעילה העירייה מתחמי קאנטרי ובריכות עירוניות מסובסדים. בקאנטרי הקהילתי בנווה שרת, למשל, המחיר המשפחתי לשנה עומד על 5,930 שקל, ובקאנטרי בארבור בדרך ההגנה על 5,911 שקל.

"כל מי שציפה למרכז ספורט עירוני 'קהילתי' שבנוי לצרכים של תושבי מרכז תל אביב, קיבל פשוט מרכז ספורט יקר — יקר אף יותר מהמתחרות הפרטיות", כתב תושב העיר דני סער במכתב לסגן ראש העיר אסף זמיר. ”או שהעירייה החליטה לא רק לכסות הוצאות, אלא לעשות רווח על גב התושבים, או שהיא מאוד לא יעילה או שמישהו בעירייה פשוט התבלבל וחושב שזה המרכז הפרטי של דיירי גינדי ולכן הוא צריך להיות יקר”.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

בשיחה עם "כלכליסט" הוסיף סער: "אם העירייה לא מחפשת להרוויח על גב התושבים, ואין לה שכירות, היא היתה צריכה להיות זולה בלפחות 20% מכל מועדון כושר אחר בעיר. בערים גדולות בעולם כמו מנהטן, לונדון או פריז, העירייה מסבסדת את מחיר המנוי של התושבים בבריכות העירוניות”.

מעיריית תל אביב נמסר: "בריכות השחייה והקאנטרי בדרום העיר ותעריפי הכניסה אליהן מסובסדים וזולים באופן כללי ובהשוואה לשאר הבריכות המקבילות. לעירייה אין כל כוונה ‘לעשות רווחים’ אלא להפך, לתת שירות מיטבי לקהילה. בימים אלו מגבשת העירייה מודל תשלום דיפרנציאלי חדש לקאנטרים הקהילתיים שיבוסס על העדפות התושבים למתקנים השונים, ולא יחייב אותם למנוי כולל. התעריפים לבריכות ולקאנטרים העירוניים מפוקחים וכפופים לטבלת תעריפים עירונית. התעריפים השונים נובעים מההבדלים במתקנים ומעלויות התפעול והאחזקה הגבוהים של מתקנים בסדר הגודל הזה. ההשוואה למועדוני כושר פרטיים אינה רלבנטית, שכן מדובר במועדונים למבוגרים בלבד, הקלים בהרבה לתפעול וזולים משמעותית בעלויות. מחירי קאנטרי החשמונאים דומים למחירים במרכזי ספורט עירוניים אחרים בעיר”.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות