אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי תע"א: הסתדרות המורים מנהלת מגעים מול הראל להסכם סיעודי ארוך טווח למורים צילום: שאטרסטוק

אחרי תע"א: הסתדרות המורים מנהלת מגעים מול הראל להסכם סיעודי ארוך טווח למורים

זאת במקום הביטוח הסיעודי הקבוצתי שיבוטל בתחילת ינואר בהוראת הממונה על שוק ההון סלינגר. אתמול פורסם כי עובדים בני 55 שנפלטו מביטוח קבוצתי יוכלו להצטרף ללא בחינה של מצבם הרפואי לביטוח הסיעודי של קופות החולים

27.12.2017, 22:11 | רחלי בינדמן ואדריאן פילוט

ארגון הסתדרות המורים פועל להשיג הסכם ביטוח סיעודי ארוך טווח לציבור המורים ועובדי ההוראה שתחתיו וזאת מול חברת הביטוח הראל שביטחה אותם בביטוח סיעודי קבוצתי עד כה. לפני שבועיים חשף "כלכליסט" כי ועד עובדי תעשייה אווירית חתם על הסכם מול הראל לביטוח סיעודי ארוך טווח, שמבוסס על מתכונת ביטוח סיעודי פרטי עם הנחה של 25% לכל החיים. זאת במקום הביטוח הסיעודי הקבוצתי ממנו נהנו עובדי התעשייה אווירית עד כה ואשר יבוטל החל מה־1 בינואר בהוראת הממונה על שוק ההון דורית סלינגר.

כעת נודע כי גם בהסתדרות המורים מנסים להשיג הסכם דומה מול הראל, לאחר שגם הביטוח הסיעודי הקבוצתי של המורים עתיד להסתיים בסוף השנה. עם זאת, מתוך 150 אלף חברי הסתדרות המורים (הכוללים גם את גמלאי ההסתדרות) הביטוח יהיה רלוונטי רק ל־40 אלף עובדים. זאת שכן מלכתחילה ההסכם הקיבוצי הסיעודי היה חל רק עליהם.

בהסתדרות הסבירו בלקוניות כי ליתר המורים יש הסדרי ביטוח סיעודי קיימים עוד משנת 2012. הממונה על שוק ההון דורית סלינגר הורתה לבטל את הביטוחים הקבוצתיים במקומות העבודה כיוון שהיו קצרי טווח וחברת הביטוח יכולה הייתה לבטל אותם כל חמש שנים ולהותיר את המבוטחים ללא מענה, למעט הצטרפות לביטוח פרטי יקר במאות אחוזים. ההסכם אותו השיגו עובדי תעשיה אווירית, אמנם מייקר את עלות הביטוח הסיעודי לעובדים והגמלאים מעשרות בודדות של שקלים בחודש למאות שקלים וביחס לעובדים מבוגרים אף יותר, אך עדיין מדובר בפתרון עדיף על לא כלום.

יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים, צילום: דנה קופל יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים | צילום: דנה קופל יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים, צילום: דנה קופל

אתמול (ד') פרסם שר האוצר משה כחלון יחד עם סלינגר כי הרחיבו את הפתרון לחלק מהעובדים הנפלטים מהביטוח הקבוצתי להצטרף לביטוח הסיעודי של קופות החולים ללא חיתום רפואי מגיל מינימאלי של 60 במקור לגיל 55. אלא שלמעל מחצית מהעובדים שהחזיקו בביטוחים קבוצתיים דרך מקומות העבודה היה ממילא ביטוח סיעודי של קופות החולים והם חיפשו כיסוי נוסף.

בתוך כך הודיע וועד עובדי בנק הפועלים לעובדים על הסכמות אליו הגיע הוועד מול חברת הביטוח מגדל להצטרפות לביטוח סיעודי פרטי בחברת הביטוח מגדל בהנחה של 30% על המחירון של החברה. נראה שהוועדים שלא פעלו עד לפני חודש להשיג הסכמי ביטוח ארוכי טווח בתקווה שיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן יצליח להאריך את ביטוחי הסיעוד הקבוצתיים בשנה נוספת, התעוררו לפתע לאחר שהוחלט שלא להאריך את הביטוחים הללו בתמיכת שר האוצר, והצליחו להשיג הנחות גבוהות לעובדים תוך ניצול היתרון לגודל בביטוחי הפרט.

חולים סיעודיים (ארכיון), צילום: עמית שעל חולים סיעודיים (ארכיון) | צילום: עמית שעל חולים סיעודיים (ארכיון), צילום: עמית שעל

מדובר בבשורה למאות אלפי עובדים במגזר הציבורי שבהתאם להוראות סלינגר נאלצו לעזוב את הביטוח הקודם (שלא הבטיח כיסוי אמיתי שכן הוא נדרש לחידוש כל חמש שנים) אך היו צריכים לעבור חיתום כדי לקבל ביטוח סיעודי מקופות חולים. כבר בתחילת המו''מ שנוהל על ידי סגן שר האוצר, יצחק כהן (ש''ס), היה ברור כי הבעיה האמיתית היא לגבי אותם בני 50 ומעלה בעלי נתונים בריאותיים לא חיוביים היא שהביטוח הפרטי היה מסרב לחדש את הפוליסה שלהם וקופות החולים לא היו מסכימות לקבלם — אלא בתשלום פרמיה אסטרונומית.

באוצר גם שקלו לממן את הפרמיה כדי להקל על אותם מבוטחים, אך יוזמה זו ירדה לטמיון אחרי שסוכם על רובד של ביטוח סיעודי ממלכתי לכלל האוכלוסיה.

לפי המצב היום, מבוטחים קבוצתיים שחצו את גיל 60, יוכלו להצטרף ללא בחינה של מצבם הרפואי לביטוח הסיעודי של קופות החולים, על פי הנחיית סלינגר. צעד זה יבטיח למבוטחים בגילאים אלה כיסוי הולם לכל החיים במחירים נמוכים משמעותית מהפוליסות הפרטיות המשווקות כיום.

שקט נפשי גם למשפחות

 

כחלון אמר כי "האחריות שלנו היא לוודא שאזרחים טובים שכל חייהם קמים בבוקר לעבודה ומשלמים מסים לא ימצאו עצמם לקראת זקנה ללא ביטוח סיעודי או עם ביטוח סיעודי בעלות מופרזת. הצעד הזה מצטרף לתוכנית הסיעוד הממלכתית לה הקצנו מיליארד שקל בשנה הקרובה. כל הצעדים האלו נועדו לתקן את העיוותים שנוצרו בביטוחים הסיעודיים במשך שנים ובמטרה לאפשר ביטוח סיעודי במחיר הוגן לכל אזרח".

סלינגר מסרה כי "רשות שוק ההון פועלת להבטיח לציבור המבוטחים הגנה סיעודית ארוכת טווח במחיר זמין. הרחבת הזכאות תאפשר מענה לכל מבוטחי הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים שיסתיימו בסוף 2017".

מנגד, ח"כ איציק שמולי מסר על הפרסום בנושא הביטוח הסיעודי קבוצתי: "פוליסות הסיעוד של קופות החולים הן פתרון חלקי, מחורר וצולע לנפגעי הביטוח הסיעודי קבוצתי. ל־80% מהנפגעים ממילא יש כבר ביטוח כזה בקופה ופשוט זורקים אותם לרחוב בלי שום הגנה. אנשים שילמו הון עתק על שני ביטוחים ־ עכשיו מותירים אותם עם ביטוח אחד שממילא שילמו עליו ואומרים להם 'תגידו תודה'. גם ל־ 20% הנותרים שלא היה להם ביטוח תתן הקופה 3,500 שקל שלא יספיקו להם אפילו לקביים וחיתולים. אין כאן מענה מספיק רציני".

מהסתדרות המורים נמסר: ״בחודשים האחרונים התנהל מו"מ למעבר לפוליסת המשך פרטית בליווי של יועץ חיצוני מומחה לנושא זה. המו"מ התנהל רק ביחס לאותם המבוטחים שהיו מבוטחים בפוליסה הקבוצתית של הסתדרות המורים "מקדם בריאות" שכללה את הכיסוי הסיעודי. קבוצת מבוטחים גדולה מבין חברינו עברו בשנת 2012 לפוליסה פרטית בהסדר ובתנאים מיוחדים אותם לא ניתן להשיג כיום בשוק הביטוח הישראלי. ההצטרפות לכל אחד מהביטוחים המוזכרים לעיל הינה וולונטרית ולכן הסדרים אלה כוללים רק את אותם החברים המעוניינים בביטוח. בימים הקרובים נפרסם את ההסדר אליו הגיעה הסתדרות המורים, מעבר לפוליסת פרט במסגרתו הצליחה הסתדרות המורים להשיג הנחות בשיעור גבוה יותר מ-25% ולפי המידע המצוי בידנו, ההסדר הינו מהטובים ביותר מהקיימים במשק".

תגיות