אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוק הצטרף לצוקרברג: משתמש רק במטוסים פרטיים

קוק הצטרף לצוקרברג: משתמש רק במטוסים פרטיים

הסיבה, לפי אפל: "שיקולי ביטחון ויעילות"; הוצאותיה של החברה על טיסותיו של המנכ"ל במטוסו הפרטי הסתכמו ב-93.1 אלף דולר בין ספטמבר 2016 לספטמבר 2017

28.12.2017, 21:53 | שירות כלכליסט

אפל דורשת מהמנכ"ל, טים קוק, לטוס רק במטוסים פרטיים "בכל ענייניו העסקיים והאישיים". לפי הודעת החברה, "מדיניות זו החלה ב-2017 משיקולי ביטחון ויעילות בהתבסס על הפרופיל הבינלאומי שלנו והנראות הרבה של קוק בתפקידו כמנכ"ל".

קראו עוד בכלכליסט

קוק מצטרף בכך למנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג ומנכ"ל דיסני בוב איגר אשר טסים אך ורק במטוסים פרטיים.

הוצאותיה של אפל על טיסותיו הפרטיות של קוק במטוסו הפרטי הסתכמו ב-93.1 אלף דולר בין ספטמבר 2016 לספטמבר 2017. הוצאות הנסיעות האישיות מתווספות להכנסתו המוכרת של קוק.

סך התגמול של קוק ב-2017 היה 12.8 מיליון דולר, כ-50% יותר מהשנה הקודמת. תוספת התשלומים נבעה מבונוס מוגדל בעקבות עמידתה של אפל ביעדי המכירה השנתיים שלה ורווחה התפעולי. זהו שינוי כיוון ביחס ל-2016 בה קוצץ שכרו של קוק ב-15%, בשנה שבה מכירות האייפון הצטמקו ומכירותיה השנתיות של החברה ירדו לראשונה מזה 15 שנה. אך מאז הדרישה לדגמי האייפון החדשים התייצבה והתחזקה, ורווחי החברה מחטיבת השירותים שלה, הכוללת את אפל-פיי, אפל-קייר ותכניה הדיגיטליים, עלו גם הן.

ועדיין, התגמול של קוק הוא עדיין הנמוך ביותר מבין כל חברי הצוות הניהולי שלו שהכנסתם ידועה. אנג'לה ארנדטס, המנכ"לית הקודמת של בורברי וכיום האחראית על הפעילויות הקמעונאיות של אפל, נמצאת כיום בראש רשימת המרוויחים עם 24.2 מיליון דולר.

אך בידיו של קוק גם מספר יפה של מניות אפל. ב-2017 הוא קיבל 89 מיליון דולר ממכירת מניות כחלק מחבילת "קבלת הפנים" שלו לחברה. יחד עם סכום זה, סך הכספים שהרוויח קוק עולה כיום על 100 מיליון דולר.

קוק אמר בעבר שהוא מתכוון לתת את כל כספו לצדקה, למעט סכום מסוים שהוא יקדיש לשכר הלימוד של אחיינו.

טים קוק טים קוק טים קוק

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לכל המגיבים לגבי הסכום הנמוך
רק החברה שלי הוציאה השנה יותר מ70 אלף על טיסות וכולנו ביחד בטוח טסים פחות ממנו. הסיבה לכך היא שיטת החישוב שלהם. המטוס כבר בבעלותם וכך כל ההוצאות הנלוות כמו משכורות לצוות ומקום חנייה ושירות טכני לא מחושבות. החישוב כנראה הוא רק על הוצאות שנוגעות ישירות לטיסות של האדון כמו דלק ומיסי נמל.. בצורה זו זה בהחלט הגיוני. ברוכים הבאים לעולם חישובי המיסים המשכורות והבונוסים לבכירים
שוקי  |  01.01.18
לכל התגובות