אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ואווי זינקה למקום השלישי בדירוג יצרניות הסמארטפונים העולמי, אך האטה את קצב הגידול שלה צילום: רפאל קאהאן

ואווי זינקה למקום השלישי בדירוג יצרניות הסמארטפונים העולמי, אך האטה את קצב הגידול שלה

הענקית הסינית מחזיקה כיום בנתח של כ-10% משוק הסמארטפונים העולמי, ומדורגת כיצרנית השלישית בגודלה אחרי סמסונג ואפל. אף שהכנסות החברה צפויות להמשיך לעלות, ככל הנראה יהיה מדובר בצמיחה הנמוכה ביותר בארבע השנים האחרונות

29.12.2017, 22:42 | רפאל קאהאן

וואווי מכרה 153 מיליון סמארטפונים ב-2017, כך עולה ממכתב ששלח מנכ"ל החברה קן הו לעובדי החברה לקראת השנה האזרחית החדשה. על פי הו, הכנסות החברה צפויות לגדול בכ-15% ויגיעו לכ-92 מיליארד דולר. עולה מהמכתב כי וואווי מחזיקה כיום בכ-10% משוק הסמארטפונים העולמי, מה שהופך אותה הלכה למעשה ליצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם אחרי סמסונג ואפל.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, ולמרות המספרים המרשימים מדובר בגידול הקטן ביותר של החברה בארבע השנים האחרונות. שוק הסמארטפונים הסיני הפך לתחרותי מאוד בשנתיים האחרונות עם הגידול בנתח השוק של המתחרים המקומיים כגון שיאומי ו-Vivo, לצד הפופולריות של סמסונג והאייפון של אפל. זאת הסיבה שוואווי צפויה להרחיב את קצב החדירה שלה לשווקים חדשים ברחבי העולם.

דוכן של וואווי הסינית ביפן, צילום: בלומברג דוכן של וואווי הסינית ביפן | צילום: בלומברג דוכן של וואווי הסינית ביפן, צילום: בלומברג

החברה צפויה לפרסם את הדוח השנתי שלה במרץ, ולפי הצפי היא לא תציג גידול ברווחים. הו הוסיף שכעת החברה תתמקד בהגדלתם החל מ-2018. אחת הבעיות שעמדו בפני וואווי הייתה הוצאות השיווק הגדולות שלה שכללו גם סבסוד מחירי המכשירים בשווקים מסוימים (כגון ישראל), שאליהם היא רצתה לחדור. זאת ועוד, ייצור סמארטפונים הוא עסק בו שולי הרווח קטנים יחסית, כך שהשקעה גדולה בסעיפים כגון הגדלת מספר השווקים, שיווק ופרסום כרסמו בהם.

בין השווקים בהם הגדילה החברה את נתח השוק שלה אפשר לציין את איטליה וגרמניה. עם זאת וואווי גם תתחיל להשקיע בגידול נתח שלה בתחום מכשירי הפרימיום, פלח שנשלט כמעט באופן בלעדי בידי סמסונג, אפל ו-LG. וואווי נתפסת עדיין כיצרנית של מכשירים שמספקים תמורה טובה למחיר נוח יחסית. אך בגלל שהיא מפתחת כמעט את כל הרכיבים כגון המעבד או המצלמה, ולא מסתמכת על רכיבי מדף כמו מתחרותיה, היא לא מצליחה להשוות שת שולי הרווח שהיא מפיקה ממכשיריה לאלה של סמסונג או אפל.

עלות הגלקסי S8 לסמסונג למשל עומדת על כ-210 דולר לעומת מחיר מחירון של כ-750 דולר בממוצע. כך גם אצל אפל שמצליחה להגיע לשולי רווח גדולים בעיקר על מכשירי האייפון הפשוטים יותר. וואווי מודעת לבעייתיות הזו במגוון המוצרים שלה והיא צריכה להגדיל את המחיר של מוצריה כדי להגיע לשולי רווח שיאפשרו לה להציג רווחיות גבוהה יותר למשקיעים.

הדרך לעשות זאת היא על ידי מיתוג פרימיום שממנו נהנות סמסונג ואפל, מה שמאפשר להן לגבות מחירים גבוהים יחסית עבור המכשירים שלהן. "ב-2018 נציג טכנולוגיה חדשנית ומוצרים ייחודיים שיובילו את השוק הגלובלי", הצהיר ריצ'רד יו, מנכ"ל חטיבת המוצרים לצרכנים של וואווי במכתב משלו לעובדיו. "2018 תהיה השנה שבה מוצרינו יתבלטו", הוסיף יו.

חברת המחקר IDC דיווחה על קיטון בהיקף משלוחי הסמארטפונים מתוצרת סין ב-2017 ביחס לשנה לפני כן. וואווי כבר החלה בניסיון שלה להציע מוצר פרימיום בדמות סדרת פאבלטי המייט 10 שמצוידים גם בשבב ייעודי לבינה מלאכותית ושמחירם הוא הגבוה ביותר עד כה עבור סמארטפון של וואווי.

עם זאת גם עסקי תשתיות התקשורת של החברה מהווים עדיין נדבך חשוב של פעילותה. ספקיות הסלולר הסיניות החלו להשלים את המעבר לטכנולוגיות דור רביעי ברחבי המדינה וכעת הן מתכוננות לדור החמישי שצפוי להתחיל להופיע בחמש השנים הקרובות. וואווי תהיה שם והחטיבה הארגונית שלה תהפוך לבסיס עליה החברה תתפתח, כך הבטיח הו והוסיף שהיעד הבא של החברה הוא להרחיב את פעילות מחשוב הענן הציבורי.

תגיות