אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הביטחון לחץ - ECI זכתה בחוזה ענק לצה"ל ללא מכרז צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

משרד הביטחון לחץ - ECI זכתה בחוזה ענק לצה"ל ללא מכרז

החברה זכתה בחוזה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לחמש שנים - לאחר שהצעתה הועדפה על פני אלה של שתי חברות בינלאומיות; באחרונה הודיעה על פיטורי 100 עובדים

31.12.2017, 19:10 | מאיר אורבך

חברת ECI זכתה ב-2017 בחוזה של צה"ל בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לחמש שנים, כספק יחיד - כך נודע ל"כלכליסט". החוזה אותו קיבלה החברה הגיע לאחר RFI (בקשה למידע - הליך שאינו מכרזי) אליו ניגשו שתי חברות בינלאומיות נוספות, שלאחר הבחירה ב-ECI פרשו ממנו.

בכירים בתעשייה הביעו תמיהה על הבחירה בחברה, שאינה מוגדרת כמובילה בתחום בו נעשה הפרויקט. החוזה הענק של ECI מעמיד באור תמוה את פיטורי 100 העובדים שעומדת החברה להוציא לפועל בתקופה הקרובה. מדובר בחוזה משמעותי עבור החברה, המהווה אחוז נכבד מהכנסותיה. יצוין כי רק במקרים נדירים מעניק משרד הביטחון חוזי ספק יחיד לחברות טכנולוגיה.

ממשרד הביטחון נמסר: "משרד הביטחון יצא בהליך RFI שאינו הליך מכרזי והבהיר לחברות כי אין בהליך זה משום התחייבות של המשרד להתקשר עם חברה כלשהי ו/או לצאת למכרז לביצוע הפרויקט. בהתבסס על תוצאות ה-RFI ועל חוות הדעת המקצועית של צה"ל המליץ משרד הביטחון לוועדת הפטור להתקשר עם ECI בהיותה היחידה שיכולה לבצע את הפרויקט. לא היתה עתירה של אלקטל (כיום נוקיה, אחת משתי החברות שהשתתפו ב-RFI, מ"א) נגד המכרז אלא בקשה לראות את החלטת ועדת הפטור. משרד הביטחון הראה לאלקטל את ההחלטה ואת הנימוקים של גורמי המקצוע, ולאחר העיון החליטה אלקטל שלא לעתור נגד ההחלטה".

שאול שני, בעל השליטה בחברה, צילום: עמית שעל שאול שני, בעל השליטה בחברה | צילום: עמית שעל שאול שני, בעל השליטה בחברה, צילום: עמית שעל

מ-ECI נמסר: "החברה מתמחה ברשתות מאובטחות והינה ספקית מובילה לאורך שנים של גורמי ביטחון בארץ ובעולם. לאור סיווגו הביטחוני של הפרויקט, ECI בחרה שלא להגיב מעבר לכך".

בחודש האחרון הודיעה ECI על כוונתה לפטר כ-100 מעובדי החברה. הפיטורים מעוררים תמיהה לאור הזכייה בחוזה כה משמעותי, שייתכן ואף יגדל במשך השנים. החברה מעסיקה כיום כ-1,700 עובדים, 800 מהם בישראל.

"כלכליסט" חשף באפריל כי הכנסות ECI ב-2017 צפויות להסתכם ב-380 מיליון דולר, בהשוואה ל-330 מיליון דולר ב-2016.  מנכ"ל החברה, דאריל אדוורדס, אמר בעקבות הפיטורים: "מדובר בכורח הנובע מצרכים כלכליים ומיועד לחזק את החברה ולהבטיח את מקום העבודה של כולנו בעתיד. לצערנו הרב, ניאלץ להיפרד מעובדים טובים שתרמו רבות לחברה. ההנהלה תעשה ככל יכולתה כדי לסייע לעוזבים, ובכלל זאת סיוע בפעולות השמה והכשרה אם יידרשו. בסופו של התהליך הנוכחי, החלק הארי של עובדי החברה יישאר לעבוד בחברה תחרותית, טובה ויציבה יותר - זו המטרה העליונה".

יקי חלוצי, יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק בהסתדרות אמר הערב ל"כלכליסט": "לא יעלה על הדעת שחברה שהמציאה וביססה את עצמה בזכות מפתחים כחול לבן, מקבלת מכרזים ממערכת הבטחון ונהנית ממענקי פיתוח מהמדינה, תפטר בישראל ותגדיל את פעילותה בהודו וסין. זו שערוריה שממשלת ישראל חייבת לשים לה סוף. ההסתדרות וועד העובדים ייאבקו עד הסוף נגד הדרישה האטומה לפטר עובדים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אם מה שיקי חלוצי אומר נכון, אז יש לנו "מנהיגים" ששווים ל....
לזכות בפרויקט עבור צה"ל, לפטר 100 עובדים (אחרי שבמהלך השנים פוטרו עוד מאות ואולי יותר (החברה בשיאה בשנות ה-90 מנתה כמה אלפי עובדים בארץ), ולייצר את הרכיבים במזרח הרחוק...?? בהחלט יכול להתחרות בשיא גינס לחוצפה בינלאומית....
אחד העם  |  31.12.17
3.
המפקד קיש
לא מובן לי .לאחר זכייה .של 5 שנים .זה ממש עוצמה .ולמה לפטר 100 עובדים .כשיש זכייה .איפה המנכל שרצה לפטר ביגלל שאין מספיק פרויקטים .ואדון מנכל .יש לך זכייה של 5 שנים .ואני חושב .שזה יעזור לחברה .עוד יותר .ומה שהמינוס שלך .אתה מפטר בעלי מיקצוע .שלא ניתן להביא אותם מהלישקת עבודה .תחשוב טוב .ואני מצפה מהועד לתת להם מענה טוב יותר .ושלא תראו כמו טבע .
עמי אבוטבול  |  01.01.18
לכל התגובות