אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקת מאיים: נקצץ בשירותי העירייה ונפטר 2,150 עובדים צילום: אוהד צויגנברג

ברקת מאיים: נקצץ בשירותי העירייה ונפטר 2,150 עובדים

העירייה מנהלת מאבק מול האוצר על תקצובה, וראש העיר מאיים עתה בשורת צעדים כולל סגירת מוסדות חינוך, טיפות חלב, השיטור העירוני ושורה של רשויות הכפופות לו

01.01.2018, 20:00 | עמרי מילמן

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת החריף היום (ב') את המאבק מול שר האוצר משה כחלון סביב תקציב 2018 של העירייה. ברקת פנה לשר האוצר ואמר כי "אתה, משה כחלון, תישא באחריות הישירה לגורלם של מאות משפחות ירושלמיות שיאבדו את פרנסתן ולפגיעה אישית באיכות חייהם וברווחתם של 900 אלף תושבי ירושלים".

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת תוכנית החירום עליה הכריז ברקת במטרה להגביר את הלחץ על האוצר הוא הודיע כי העירייה נערכת לפיטורי 2,150 עובדים בכל אגפיה ובחברות העירוניות, וכן שורה של צעדים נוספים: סגירת גנים ל-2,000 מילדי החינוך החרדי בשנת הלימודים הקרובה; סגירת כל טיפות החלב בעיר; פיטורי רופאים ואחיות במוסדות בריאות עירוניים; ביטול אבטחה בצהרונים לילדי גן ויסודי בכל רחבי העיר כולל בשכונות התפר; סגירת השיטור העירוני; קיצוץ של 60% בשירותי הניקיון; ביטול התמיכות בתנועות הנוער; ביטול עשרות תוכניות חינוכיות; ביטול תכנית בניית 2,000 כיתות לימוד חדשות בעיר; סגירת רשות הקליטה, רשות התעסוקה ורשות הצעירים; וקיצוץ משרות עובדים סוציאליים.

ערימות הזבל שהניחו היום עובדי העירייה מול האוצר, צילום: דוברות האוצר ערימות הזבל שהניחו היום עובדי העירייה מול האוצר | צילום: דוברות האוצר ערימות הזבל שהניחו היום עובדי העירייה מול האוצר, צילום: דוברות האוצר

עוד אמר ברקת כי "דרישת האוצר לפיטורים וקיצוצים בשירותים העירוניים תנחית מכה אנושה על תושבי ירושלים שיקבלו פחות חינוך ופחות שירותים באופן שיביא לפגיעה אנושה בבירת ישראל. במשך חודשים ארוכים נאבקתי בכל כוחי כדי למנוע את רוע הגזירה, לצערי ולאכזבתי המרה כחלון בחר להתעלם".

ב-2017 העביר האוצר תקציב בגובה 525 מיליון שקל כאשר יתר משרדי הממשלה העבירו לעירייה עוד 175 מיליון שקל במסגרת סיכום שנעשה במהלך השנה. אולם עבור 2018 האוצר תיקצב את מענק הבירה ב-320 מיליון שקל והביע נכונות לבחון תוספת שתגדיל את התקציב ל-525 מיליון שקל שוב.

באוצר טוענים כי הדרישות שהגיעו אליהם מהעירייה עומדות על סכום של לפחות 850 מיליון שקל (תוספת של 150 מיליון שקל לשנה שעברה) וכי הן אינן מבוססות. לטענת העירייה מדובר בסכום שבסך הכל ישמור על רמת השירותים שניתנה ב-2017 לאור הגידול טבעי, הגידול בהנחות בארנונה ובהסכמי השכר. אולם באוצר מדגישים כי הטענה אינה סבירה לאור כך שגם ברשויות האחרות מתמודדים עם אותם שינויים. עוד טוענים באוצר כי עיריית ירושלים לא עמדה בהתחייבות שלה לקדם תב"ע (תוכנית בניין עיר) להקמת איזור תעשייה חדש המיועד להייטק (גבעת שאול ד').

 

אתמול חסמו עובדי העירייה את הכניסה למשרד האוצר באמצעות הנחת זבל במקום מה שהביא להגשת תלונה למשטרה על ידי האוצר כנגד העירייה. מנגד העירייה עתרה לבג"ץ נגד האוצר ויתר משרדי הממשלה בטענה שלא העבירו את מלוא הסכום במסגרת הסיכום של 2017.

תגיות