אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלופים לפוליטיקה: עתירה מבקשת לבטל את הצינון על הבכירים הביטחוניים צילום: אוראל כהן

אלופים לפוליטיקה: עתירה מבקשת לבטל את הצינון על הבכירים הביטחוניים

ח"כ אלעזר שטרן והאלוף במיל' אליעזר שקדי עתרו לבג"ץ, בה הם טוענים כי הכנסת קבעה תקופת צינון ארוכה במיוחד עבורם, תוך ניצול סמכותם של הח"כים "על מנת למנוע התמודדות עתידית על תפקידם בדרך דמוקרטית"

02.01.2018, 10:20 | משה גורלי

אלוף (מיל') ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד), ששירת כראש אכ"א, ואלוף (מיל') אליעזר שקדי, ששירת כמפקד חיל האוויר, עתרו הבוקר (ד') לבג"ץ נגד הכנסת וממשלת ישראל, בדרישה לבטל את חוק הצינון צינון מהתמודדות לכנסת לקצינים בכירים בצה"ל, במשטרה ובכוחות הביטחון, שנחקק בשנת 2007.

"בשנת 2007 החליטה כנסת ישראל להטיל קלון על מצחם של הקצינים הבכירים ביותר המשרתים בכוחות הביטחון של המדינה. חוק תקופת צינון למשרתים בכוחות הביטחון קבע תקופת צינון ארוכה במיוחד לקצינים הבכירים ששירתו בתפקידים הבכירים ביותר בצה"ל, במשטרה, בשב"כ ובגופי הביטחון, תקופה הנמשכת לכל הפחות 45 חודשים, ולעתים הלכה למעשה אף כשש שנים ויותר מכך", נכתב בעתירה שהוגשה הבוקר לבג"ץ על ידי עורכי הדין יובל יועז ודורון ברקת.

העותרים טוענים כי חוק הצינון נחקק בלא תכלית ראויה ובאופן בלתי מידתי, וכי הוא פוגע בזכות היסוד להיבחר, בזכות היסוד לחופש העיסוק ובזכות היסוד לשיוויון.

ח"כ אלעזר שטרן, אלוף במיל ח"כ אלעזר שטרן, אלוף במיל' | צילום: בשמת איבי ח"כ אלעזר שטרן, אלוף במיל

בעתירה מודגשת אפליית הבכירים הביטחוניים כלפי שאר עובדי השירות הציבורי. "בהשוואה לתקופת הצינון החלה על עובדי השירות הציבורי, בגופים שאינם ביטחוניים, מדובר בתקופה הארוכה בכמעט 400%. בהשוואה לתקופת הצינון החלה על דובר צה"ל ועל יתר בכירי מערכת הביטחון, שאינם אלופים, ניצבים או ראשי גוף ביטחוני, מדובר בתקופה הארוכה ב-1350%. בניגוד לעובדי השירות הציבורי, שביכולתם לפנות לוועדה בבקשה לקיצור תקופת הצינון החלה עליהם, הרי שאפשרות זו לקבלת 'פטור' מתקופת צינון כלשהי אינה עומדת ליוצאי המערכת הביטחונית. לפיכך, אין בידם דבר לעשות בנוגע לתקופת הצינון החלה עליהם. עובדה זו מביאה רבים מהם לוותר על האפשרות להמשיך ולתרום ממרצם ומיכולותיהם למדינה וגוזרת עליהם, הלכה למעשה, החלטה לעבור למגזר הפרטי".

העתירה תוקפת את מניעי החקיקה המפלה הזו - "חוק הצינון המורחב נחקק תוך ניצול סמכותם של חברי כנסת מכהנים באופן בלתי ראוי ובלתי מידתי על מנת למנוע התמודדות עתידית על תפקידם בדרך דמוקרטית". החוק פוגע "בזכותו של הציבור לבחור נציגים שלא מן הנמנע היה בוחר בהם, לו ניתנה לו האפשרות".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
נושא הכתבה היא התערבותו הצפויה של בג"צ
המחוקק נתן דעתו והחליט שהם צריכים להצטנן 3 שנים. כך הוא החליט וזה לא עניינו של בג"צ. אין לבג"צ שום עדיפות להחליט מה "סביר" ומה "לא סביר". למחוקק דווקא יש. להיפך, אם כבר כדאי שהמחוקק יחליט את אותו הדבר על כל אלה שעושים לביתם תוך כדי תפקידם כבכירים בשירות הציבורי. ע"ע המפקח על הביטוח, המפקח על הבנקים וכו'. בקיצור: "שיטת השקשוקה".
אהרון ברק  |  08.01.18
לכל התגובות